Passie Pensioneert Nooit voor Daphne Messelink

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Emoties en verhalen omzetten naar songteksten. Steeds weer bij nul beginnen en iets nieuws creëren. Me kwetsbaar opstellen en oprechte emoties in mijn nummers verwerken. Als mensen geraakt worden door mijn muziek, vind ik dat nog steeds het grootste compliment dat ik kan krijgen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Zoveel mogelijk in het ‘nu’ leven en bewust genieten van alle geweldige dingen in het leven.

Wat is mijn grootste angst?

Dat ik me laat leiden door mijn behoefte aan erkenning en bevestiging.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Dat inspiratie overal aanwezig is. De dingen die ik mee maak, alles wat ik om me heen zie gebeuren, alles waar ik over lees en over hoor: er zit altijd muziek in. Daarnaast kun je met elk nummer weer een heel eigen verhaal vertellen, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik wil soms te graag dat alles precies gaat zoals ik het voor me zie.

Wat is mijn grootste valkuil?

Dat ik me tegen laat houden door mijn eigen onzekerheden en daardoor kansen niet benut.

Wanneer zou ik liegen?

Als iemand vraagt of ik het laatste stukje chocola heb opgegeten… 😉

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Singer-songwriters die echt hun eigen verhaal (durven te) vertellen: o.a. Keaton Henson, William Fitzsimmons, James Vincent McMorrow en Julien Baker.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Dat het moeilijk is om te bepalen wanneer een nummer echt af is. Er kan altijd iets anders of beter en het is de uitdaging om op een gegeven moment te zeggen: nu is het af.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Soms overvalt me opeens een intens gevoel van geluk als ik met muziek bezig ben. Dat kan zijn als alle puzzelstukjes van een nieuw nummer in elkaar vallen of ik helemaal opga in een nummer dat ik zing. Ik heb dit soort momenten ook tijdens concerten, festivals en als ik op andere plekken naar muziek luister. Ik realiseer me dan dat ik van muziek (maken) het gelukkigst wordt.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Dat je op elk moment in je leven je dromen na kunt streven. Het is nooit te laat om je talenten te ontdekken en te gebruiken om de wereld een stukje mooier te maken.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik wou dat ik wat beter was in dingen wegdoen, want ik heb echt te veel (onzinnige) spullen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Het winnen van de publieksprijs van Popsport Groningen 2016 en de juryprijs van USVA Nootuitgang 2017. De grootste prestatie blijft echter de eerste keer dat ik met mijn eigen nummers op een podium stond. Zonder dat moment had ik al het andere niet bereikt.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Leven: in een grote stad, want ik hou van de drukte.

Werken: daar waar er ruimte is voor mijn creativiteit.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn piano en mijn stem.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik kan heel eigenwijs zijn.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Wandelend door de natuur. De beste ideeën krijg ik op het strand.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Anat (Groningen), een goede plek om buiten in de zon te zitten en teksten te schrijven.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Als kind: De Wereld Van Sofie, omdat het mijn liefde voor filosofie en de oudheid aanwakkerde.

Recent: Big Magic, omdat het een prachtige kijk geeft op creativiteit.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Homerus en Toon Tellegen.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Alles van Keaton Henson.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Dr. House

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mijn ouders, Keaton Henson, Jeff Buckley, Thich Nhat Hanh

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Whiplash. Intrigerende film over een jonge talentvolle drummer en zijn conservatoriumdocent. Prachtig geacteerd, echt een aanrader!

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Als kunst alleen nog maar een middel is om je geld mee te verdienen, denk ik dat je je vrijheid kwijt bent en het heel makkelijk is om je eigen identiteit uit het oog te verliezen. Hoewel het natuurlijk de droom van elke muzikant is om van de muziek te kunnen leven, is het voor mij heel belangrijk dat ‘geld verdienen’ op dit moment niet een van de hoofddoelen is. Zo geef ik mezelf de vrijheid om zelf te bepalen wat voor nummers ik schrijf en waar ik optreed.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Een hele grote rol. Kunst heeft zoveel verschillende vormen en er zijn zoveel mooie mensen die prachtige kunst maken. Ik kom tot rust als ik met kunst bezig ben, door zelf te creëren of te kijken/luisteren naar wat anderen gecreëerd hebben.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn grootste fans zijn de mensen die mij hebben gestimuleerd om met mijn muziek naar buiten te treden.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Op dit moment ben ik bijna alleen maar bezig met zelf nummers schrijven en optreden. Daar geniet ik erg van, maar ik ben ook nieuwsgierig naar hoe het is om meer samen te werken met andere muzikanten. Ik wil in 2017 graag een vaste cellist(e) vinden, om mee te schrijven en te spelen.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Optreden op Noorderzon!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017?

Ontmoetingen met mensen uit de muziekwereld zijn erg leerzaam en helpen me bij mijn ontwikkeling. Ik heb geleerd dat de meest willekeurige ontmoetingen vaak het interessantst zijn. Daarom ben ik niet heel erg bezig met specifieke namen. Ik hoop dat ik in 2017 veel inspirerende mensen mag ontmoeten.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Ik treed in 2017 op verschillende plekken op. Actuele speeldata zijn te vinden op mijn Facebookpagina (www.facebook.com/daphnemesselinkmusic).

Een paar van mijn nummers zijn te beluisteren via SoundCloud (https://soundcloud.com/daphnemesselinkmusic) of YouTube (https://www.youtube.com/channel/UC8eb2UlT4GHPsY-atjJ_bMA)

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Rob Faltin, omdat hij een interessant boek heeft geschreven en een geweldige violist is.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Ik vind het altijd erg leuk om e-mails te krijgen. Heb je een vraag of ben je op zoek naar een singer-songwriter, e-mail me vooral (daphnemesselinkmusic@gmail.com)!

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s