Passie Pensioneert Nooit voor Gijs van de Kerkhof

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Dagelijks ben ik met mijn eerste liefde, drummen en het drumstel, bezig, en mag ik drummers helpen hun signatuurgeluid te vinden.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Dat vind ik lastig te benoemen. Waar ik gelukkig van word, is een gezonde balans tussen werken en genieten, en in het gezelschap zijn van degenen waar ik van hou!

Wat is mijn grootste angst?

Vroegtijdig afscheid moeten nemen van mensen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Mijn doel is een drummer verder helpen met zijn of haar geluid, signatuur. Dat betekent dat ik luister naar wat ze willen, maar ook naar wat ze hebben en wat binnen hun mogelijkheden het beste daarbij past. Ik ben een gear head, ik weet precies wat ik op voorraad heb en wat er eventueel verkrijgbaar is. Heb ik het niet op voorraad, laat ik het vrijblijvend komen. Als ik dan achteraf te horen krijg dat het ‘spot on’ was, is mijn dag helemaal goed! Dan klopt het plaatje en is die drummer enthousiast, of hij nou een complete kit heeft gekocht of een setje vellen, dat maakt mij niet uit. Het doel is 100 procent tevredenheid!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik kan koppig en eigenwijs zijn.

Wat is mijn grootste valkuil?

Dat ik zelf denk dat ik nooit koppig ben. Ik heb gewoon gelijk. 😉

Wanneer zou ik liegen?

Nooit!

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik probeer voornamelijk mijn eigen koers te varen. Wel heb ik veel bewondering voor een winkel als Drumstation, die helaas ter ziele is gegaan, maar die een eigen gezicht, een eigen filosofie en vriendelijke service koppelde aan diepgaande kennis. Ook winkels als Rimshot, Terpstra en Muller Muziek hebben een eigen handtekening. Daar heb ik wel wat mee!

Op drumgebied zijn dat Danny Carey, Abe Cunningham, Manu Katché, Dirk Verbeuren en Tim Alexander.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Administratie.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Eigenlijk voel ik me iedere dag als een kind in een snoepwinkel. Ga maar na: ik ben dagelijks met dit prachtige instrument bezig, ik mag de mooiste spullen inkopen voor mijn klanten, die mijn winkel ook nog eens hoog waarderen. Dus ik vind het lastig om iets specifieks te noemen. Als het dan toch moet: dat Tim Alexander via Rotterdam Drum Department een clinic gaf, daar werd ik erg gelukkig van. Of toen ik op de beurs in Frankfurt een uniek Brady-drumstel kocht. Of het bezoek aan de fabrieken van Zildjian en Vic Firth. Of afgelopen januari de NAMM. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

In de meest letterlijke zin: ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog iets anders zou doen dan mijn winkeltje runnen. Doe je iets waar je van houdt, dan zijn er geen beperkingen om die passie uit te voeren. Sowieso, als je geen passie hebt voor het instrument dan heb je in de muziekhandel niets te zoeken. Makkelijk is het niet en het is ook geen vetpot. Maar ik vind het geweldig.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ongeveer 10 kilo eraf zou fijn zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Dat Rotterdam Drum Department nu is wat het is. Ik heb een drummersparadijs willen bouwen en ik denk dat ik daar nu wel aardig bij in de buurt kom, al is dat een proces van zeven jaar geweest.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Rotterdam!

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn gezin, de mensen die ik lief heb. Maar dat zou ik geen bezit durven noemen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Nieuwsgierigheid. Zonder die eigenschap houdt alles op.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Hardlopend door de stad!

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Dat zijn er nogal wat. Baroeg, Rotown, Vessel 11, Cinerama, Sijf, Oliva, De Bazar, Café Walenburg en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Ik ben niet zo’n lezer. Vroeger heb ik wel wat grote filosofen gelezen, die me bepaalde inzichten brachten en zeker invloed hadden op hoe ik nu in het leven sta.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Vraag eens naar drummers. Ik luister meer dan ik lees.

You Only Die Once. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Pink Floyd en Tool. Deze bands lopen als een rode draad door mijn leven. Dat ik mijn leven daar ook mee af zou sluiten, lijkt me logisch!

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Ellen Ripley.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mijn vrouw, die altijd voor mij klaar staat en vice versa.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit te zien?

-La vita è bella

-Star Wars

-Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain

-Dead Man (alles van Jim Jarmusch wel)

-Roger Waters The Wall (live)

-Peter Gabriel Real World Live

-Pink Floyd Pulse

-Pink Floyd Live At Pompeï

-The Godfather I, II, III

-Alien

En ook hier kan ik eindeloos doorgaan.

Wat zegt de uitspraak ‘De financiële vrijheid om te creëren’ mij?

Onafhankelijkheid!

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Een grote. Muziek en zeker drummen zijn beide een must. Zonder zou ik verloren zijn!

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Ik hoop mijn vrouw.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Er staan nog verschillende schitterende drummerken op mijn verlanglijstje. Ik wil nog meer kunnen laten zien, en voornamelijk ook laten ervaren. Dat is namelijk het idee, drummers inspireren met nieuwe en unieke spullen!

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Rotterdam Drum Department naar een nog hoger plan trekken!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

Shane Kinney van Drum Center of Portsmouth en Victor Salazar, de oprichter van Vic’s Drum Shop in Chicago.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

In mijn winkel op de 1e Goudsewagenhof 4 te Rotterdam!

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Gerard Ten Hoedt (Muller Muziek)

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

-1e Goudsewagenhof 4, 3011RM Rotterdam

-010-2130010

-www.rotterdamdrumdepartment.nl -info@rotterdamdrumdepartment.nl

Links: Website: http://www.rotterdamdrumdepartment.nl Facebook: http://www.facebook.com/rotterdamdrumdepartment YouTube: https://www.youtube.com/RdamDrumDept Instagram: https://www.instagram.com/rotterdamdrumdepartment/

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s