Passie Pensioneert Nooit voor Lisa Nora

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Mijn grootste passie in mijn werk is mijn gevoel in mijn songs te kunnen verwerken en zo een boodschap uit te dragen aan anderen. Ik hoop andere mensen daarmee te kunnen inspireren.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Mijn idee van ultiem geluk is vrijheid. Ik zelf zou de wereld rond willen reizen en zoveel mogelijk landen zien, het liefst met mijn muziek in de vorm van een tour.

Wat is mijn grootste angst?

Ik heb niet echt een hele grote angst als het om mijn muziek gaat. Natuurlijk hoop je dat zoveel mogelijk mensen je muziek tof vinden en meer willen horen, maar een echte angst heb ik niet.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Ik vind het echt super leuk om rond te reizen door Nederland en hopelijk binnen een paar jaar ook door Europa en de wereld! Ik vind het ook super als mensen na mijn optreden naar mij toe komen en zeggen: “Je was echt goed.” Zondag stond ik op te treden in Friesland en na afloop komen er dan mensen naar je toe die geëmotioneerd zijn, dat raakt jou dan ook weer. Ik voel me dan heel dankbaar dat ik muziek mag maken en deze mensen dit gevoel kan geven.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik ben erg eigenwijs, maar met goede argumenten ben ik misschien een paar uur later om te praten.

Wat is mijn grootste valkuil?

Mijn grootste valkuil is te blijven schrijven in een bepaald genre. Ik tokkel heel veel in mijn nummers en op een gegeven moment kwam ik er achter dat ik erg veel nummers op dezelfde manier schreef. Niet heel erg natuurlijk, maar ik vind het wel fijn als er wat wisseling is, ook voor optreden is dat tof. De laatste tijd schrijf ik weer wat meer up tempo, vrolijke nummers.

Wanneer zou ik liegen?

Nooit niet! Ik waardeer eerlijkheid heel erg, dus ik kan me geen situatie voorstellen in mijn carrière waarin ik zou moeten liegen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Op dit moment zijn dat degenen door wie ik mij laat inspireren, zoals Ed Sheeran, Gavin James, maar ook Mumford & Sons, Hozier, John Mayer, ga zo maar door.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

De onregelmatige ‘werk’ tijden denk ik. Ik heb bijvoorbeeld soms een heel laat optreden en de volgende dag moet ik weer vroeg opstaan voor een ander optreden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Ik ben het meest gelukkig met mijn werk als ik een belangrijk optreden heb, voor de radio of voor een wedstrijd finale bijvoorbeeld. Het gelukkigst was ik afgelopen januari in Paradiso toen ik de nationale muziekwedstrijd ‘Art Rocks’ won. Dat was echt awesome!

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Als je van je passie je werk maakt, zal je nooit uitgekeken raken op je werk en zal je het nooit echt als ‘werk’ beschouwen. Dat vind ik het leuke aan muziek maken!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Helemaal niks. Het verleden heeft mij gemaakt zoals ik ben en alles wat ik nog wil leren kan ik leren in de toekomst!

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Eeh, ik kan niet echt kiezen. Tot nu toe heb ik verschillende wedstrijden gewonnen (o.a. Art Rocks in Paradiso, de Buma Music Academy Awards in de HMH en het Rabotheater Open Podium), maar ik heb ook een aantal keer voor de radio mogen spelen (o.a. 3FM en NPO radio 2). Het winnen van Art Rocks is denk ik mijn grootste professionele prestatie tot nu toe, omdat het een landelijke muziekwedstrijd was waar iedereen zich voor kon opgeven.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Op dit moment zou dat in Engeland (Londen) of Amerika (Los Angeles of New York) zijn. Daar kan ik werken met de goede mensen en ja, ik ben een stadsmens volgens mij!

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn gitaren of alle foto’s die ik ooit heb gemaakt (inclusief polaroids).

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik kan heel veel lyrics onthouden. Van alle nummers die ik ooit gehoord heb weet ik van heel veel de tekst nog en kan ik ze zo meezingen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Overal, op de fiets komt er soms wat in mij op, maar ook op school of zelfs in de supermarkt. Het zijn meestal flarden van liedjes. Als ik dan thuis kom ga ik regelrecht naar mijn slaapkamer en daar vormt zich dan meestal een nieuw nummer.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Ik ga soms naar STOET, bij de bibliotheek in Enschede. De vibe is daar heel fijn!

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Ik heb over een paar boeken nummers geschreven (o.a. All The Bright Places van Jennifer Niven en Ketchup Clouds van Annabel Pitcher). Ik lees veel en dan vooral Young Adult boeken. Allemaal in het Engels of course!

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Ik heb niet echt een favoriete schrijver, ik heb wel veel boeken van John Green gelezen dus ik denk John Green dan.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Ed Sheeran. Alles van Ed Sheeran!

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Peter Pan is mijn favoriete sprookje, dus ik denk Peter Pan. Er is iets aan het ‘never grow up’ aspect van het sprookje dat ik heel erg mooi vind.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Ed Sheeran en Gavin James en mijn ouders!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Dat is een moeilijke! Mijn favoriete films op dit moment zijn La La Land en Mr. Nobody.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Helaas kost het heel veel geld om iets te creëren in de muziekwereld. De meeste muzikanten hebben de financiële vrijheid niet om bijvoorbeeld een heel album te maken. Daarom ben ik ook een crowdfunding campagne begonnen om een EP te maken. De campagne duurt nog tot 4 juni, dus als je meer wil weten over de campagne ga dan naar http://www.voordekunst.nl en zoek op ‘Lisa Nora’!

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Ik zie kunst overal. Het mooiste van de ene kunstvorm is dat het de andere kunstvorm kan inspireren. Ik heb bijvoorbeeld een nummer geschreven naar aanleiding van een kunstwerk, maar ook naar aanleiding van boeken.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn ouders staan op nummer 1 en mijn tante en oom zijn ook hele grote fans! Ze zijn naar mijn eerste optreden ever komen kijken in oktober 2015 en sindsdien steunen zij mij heel erg. Mijn ouders rijden mij overal naar toe en staan aan mijn zijde bij alle optredens die ik heb. Daar ben ik heel dankbaar voor!

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Ik sta op het podium met Karin Bloemen op 3 en 9 juni, daar kijk ik heel erg naar uit! En verder zou ik graag willen werken met mensen die mij kunnen inspireren.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Ik ga over een maand of twee naar Londen om daar bij de Reload Sessions een paar nummers op te nemen en daarna ga ik een paar dagen naar Frankrijk om daar op te treden! Ik vind het super leuk om mijn muziek ook buiten Nederland te laten horen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

Als ik Gavin James nog een keer zou kunnen ontmoeten zou dat super tof zijn.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Op 3 juni in Enschede (Wilminktheater) en 9 juni in Hengelo (Rabotheater) met Karin Bloemen en verder ben ik geselecteerd voor de popronde 2017, dus in het najaar kun jij mij spotten in verschillende steden!

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Ik ben te vinden op: Facebook: http://www.facebook.nl/lisanoraa Instagram: http://www.facebook.nl/lisa_nora Twitter: http://www.twitter.com/lisanoramusic

Spotify: Lisa Nora Youtube: http://www.youtube.com/lisanora

E-mail: management@lisanora.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s