Passie Pensioneert Nooit voor Minke Terwel

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Het creëren van iets waar iemand anders blij van wordt. Concreet kan dat het maken van een schilderij, trouwkaart, product of een workshop geven zijn.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

In het hier en nu tevreden zijn en genieten van wat er is.

Wat is mijn grootste angst?

Mijn grootste angst, wat werk betreft, is dat ik niet meer mijn handen of ogen zou kunnen gebruiken en daardoor geen voldoening meer kan halen uit iets maken.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

De creatieve diversiteit. Het werken vanuit eigen inspiratie én in opdracht aan o.a. een schilderij, kaart, illustratie of product.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Met stip op nummer 1: Nagels bijten. Verder ongeduldig zijn.

Wat is mijn grootste valkuil?

Twijfelen, en dan vooral té lang twijfelen “Zal ik dit of dat, dit kan ook nog.” “Heb ik de klant wel goed begrepen?” “Was ik duidelijk?” Wat neerkomt op onzekerheid. En ja, terwijl ik dit typ denk ik: “Zal ik dit wel zeggen? Dan kom ik misschien over als zo’n onzeker musje.”

Wanneer zou ik liegen?

Al is de waarheid soms hard en lastig te om brengen, liegen voelt al helemaal vreselijk. Maar om te beweren dat ik niet zou liegen is hoogmoed. Daarbij: Is iets niet vertellen ook liegen? Dat gaat namelijk ook knagen. Dan maar: Liever niet.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Banksy. Omdat hij heel prachtig krachtige beelden neerzet die iets oproepen en aankaarten.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Inkomstenbelasting indienen. Belasting betalen vind ik prima. Het is jammer dat het zo ingewikkeld gemaakt is.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Één bepaald moment kan ik me niet herinneren. Maar wanneer ik iets in opdracht heb gemaakt wat precies of nog beter is dan waar de klant op had gehoopt dan geeft dat veel voldoening en daar word ik dan gelukkig van.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Ik kan me maar moeilijk voorstellen dat ik ooit zou stoppen met schilderen, ontwerpen of gewoon iets maken. Ik kan altijd wel wat verzinnen om te doen. Ik hoop niet dat ik dat deel van mezelf ooit met pensioen laat gaan, dat lijkt me buitengewoon saai.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Dat ik negatieve gebeurtenissen niet zo lang zou meedragen en overpeinzen. En dat komt weer omdat ik een te hoge verwachting heb van mezelf maar ook van anderen. Dus leren accepteren dat falen gebeurd en mag.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Het starten met het maken van schilderijen in opdracht in allerlei formaten. Dit was, en is nog steeds, best een uitdaging maar wel een hele leuke met goede resultaten en tevreden klanten.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Een droom is om een oude boerderij te kopen en deze om te bouwen tot werkplaats, met ruimten voor workshops, coaching, outdoor activiteiten etc. Een plek waar mensen tot rust kunnen komen, ontspannen en weer nieuwe energie krijgen om verder te gaan.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Heel letterlijk: Onze VW camper bus. Toch zou ik het erger vinden om onze fotoboeken te verliezen dus daarom zijn die voor mij mijn meest waardevolle bezitting.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn spontaniteit.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Vaak wanneer ik onderweg ben, op de fiets of in de auto. Het is dus niet zo zeer één bepaalde plek maar het even weg zijn van de bekende situatie waardoor er weer nieuwe ideeën of oplossingen komen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Op de Ginkelse Heide, brandertje mee en met een prachtig uitzicht en genoeg speelruimte voor onze kids genieten van een bakje verse espresso. En als het regent: de Jonge Dame in Ede.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Rob Bell met ‘Velvet Elvis’, Donald Miller met ‘Blue Like Jazz’. Hun verfrissende en open blik en eerlijke, rauwe zoektocht naar de zingeving van ons bestaan en wat God daarmee te maken heeft.

Frederic Lenoir met ‘God’ waarin hij zijn zoektocht naar tal van vragen over Religie, God en de Bijbel beschrijft welke totaal indruisen tegen alles wat ik van vroeger heb meekregen maar me veel aannemelijker lijken.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Paolo Coehlo, Rob Bell, Khaled Hosseini

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Als ik doodga maakt het me niet zoveel uit welke muziek ik dan hoor. Als ik maar afscheid kan nemen van degene die me dierbaar zijn.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Een held uit mijn jeugd: Stach uit het boek ‘de Koning van Katoren’ van Jan Terlouw. Niet door zijn afkomst maar door zijn onbevangenheid, doorzettingsvermogen en het durven gaan op niet gebaande wegen kon hij koning worden.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Dietrick Bonhoeffer. En een vriendin van mij, Ekhlas Dawood die, samen met zoveel andere vluchtelingen, alles moest achterlaten en nu hier in Nederland het beste van het leven probeert te maken. Wat een krachtige vrouw!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

To End all Wars, Magnolia en Cowspiracy

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Dat werk wat ik creëer genoeg financiën opbrengt om te kunnen blijven creëren.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Het is mijn werk dus een dagelijkse rol.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn ouders en mijn man. Mijn ouders hebben mij van jongs af aan gestimuleerd om mijn talenten te ontwikkelen en te gebruiken.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Het interieur plan maken voor de gemeenschappelijke ruimten voor de woongemeenschap ‘Vredehorst’ in Ede.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Met mensen die bezig zijn met, of iets bij willen dragen aan, projecten die te maken hebben met sociale en ecologische duurzaamheid.

 

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Mijn kaarten collectie is te koop bij het gezellige huiskamer koffiecafé de Jonge Dame in Ede.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Eelke Dekens

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

info@madebyminke.nl

Of kijk op: http://www.madebyminke.nl

Insta: #madebyminke

FB: madebyMinke

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s