Passie Pensioneert Nooit voor Laura Rosierse

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Ik geniet er het meeste van als de bands waar ik het management en de boekingen voor doe, op het podium uit hun dak gaan. Als de zaal vol staat, de mensen dansen en achteraf cd’tjes kopen en om handtekeningen vragen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Mijn ultieme geluk is voor een podium staan en stralende muzikanten voor me zien. Daarnaast doe ik alleen werk waar ik gelukkig van word, dan voelt het ook niet als werken.

Wat is mijn grootste angst?

Dat de artiesten waarmee ik werk niet meer met me willen werken, dat ze iemand vinden die het naar hun idee beter kan dan ik.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Ik vind het erg fijn om met gepassioneerde muzikanten te werken die geloven in wat ze doen en die geloven dat ik hen beter kan maken en op weg kan helpen. Ik vind het tof dat mijn werk zo afwisselend is en dat ik nooit ook maar een seconde hoef stil te zitten.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik kan sommige opmerkingen persoonlijk opvatten die helemaal niet persoonlijk bedoeld zijn. Ik ben dan heel snel geneigd om mezelf te verdedigen terwijl iemand een opmerking helemaal niet op mij gericht bedoelde.

Wat is mijn grootste valkuil?

Ik ga toch voor onzekerheid. Ondanks dat ik mij het merendeel van de tijd voel alsof ik de wereld op mijn schouders kan dragen, vind ik het soms toch eng om volledig zelfverzekerd er vanuit te gaan dat een artiest helemaal tevreden is met mij. Ik twijfel vaak of ik wel genoeg doe en of ik niet meer tijd aan mijn artiesten zou moeten schenken.

Wanneer zou ik liegen?

Op het moment dat een festival of podium zegt dat ze de muziek van een van mijn artiesten niet goed genoeg vinden zou ik zeggen dat de programmering al vol zit of dat de agenda vol is. Ik weet dat mijn artiesten allemaal met hart en ziel aan hun muziek werken en ik wil niet dat ze gekwetst worden door de mening van één persoon.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Die nu leven… De eerste naam die in mij opsprong was Elvis, maar die leeft helaas niet meer. Ik vind dichter en muzikant Erik de Jong, beter bekend als Spinvis, erg inspirerend en zijn teksten raken me keer op keer op een heel bijzondere manier.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

In principe vind ik alles aan het manager en boeker van artiesten zijn prachtig, nu ben ik er nog maar een jaartje mee bezig dus wie weet wat ik over een jaar zeg. Ik vind het soms wel moeilijk om afgewezen te worden door een festival waarvan ik vind dat mijn artiest er perfect zou passen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Tijdens de EP-release van Grenadeers in de OT301, ik had de hele release-party voorbereid, geregeld en gepland en de zaal stond vol. De jongens speelden geweldig en ik was ongeveer 3 meter lang van trots.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Het is alles waar ik voor sta, zolang je doet waar je van houdt zal je nooit hoeven werken en dus ook nooit hoeven pensioneren. Ik hoop dat ik de kist in ga als artiestenmanager. (Op mijn 95e pas, dat wel natuurlijk.)

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Op het moment? Mijn witte benen mogen wel wat bruiner… Daar houdt het wel op.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Ik heb de EP-release van Grenadeers al genoemd, dus dan ga ik voor het regelen van de Nederlandse tour van Grenadeers langs kleine zalen en muziekcafés. Het waren zeven shows in onder andere Den Haag en Groningen en alle shows waren drukbezocht. Ik voelde mij een trotse bandmoeder.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Engeland. Ik wil mijn eigen poppodium beginnen in een schuur in Engeland. Voor beginnende alternatieve bands met weinig budget die hun passie met het publiek willen delen. Ik zou er elke dag zijn en staan, en het liefst elke dag een band in mijn schuur hebben!

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

De ingelijste foto van een rode Volkswagen camper van aan mijn muur.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn oneindige energie en lust voor het leven. Ik kan dagenlang doorgaan op weinig slaap zolang ik bezig ben met waar ik gelukkig van word. En mensen onthouden mijn rode haar ook vaak.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

In het Sarphatipark op een bankje naast de fontein in het midden van het park. Ik laat me altijd inspireren door de mensen om me heen en in het Sarphatipark zijn altijd alleen maar bijzondere mensen te vinden.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Bij de La Cubanita, ik ben gek op tapas. Ik vind Humphrey’s ook heerlijk!

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

How Music Works van David Byrne heeft me veel inzicht gegeven in de muziekindustrie en de verschillende bedrijven die er werkzaam zijn. Ik ben ook dol op het boek van Thomas Acda, ‘Onderweg met Roadie’.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Kluun is zo’n schrijver waarvan ik het boek meteen koop zodra er een nieuwe uit is. Sophie Kinsella schrijft heerlijk weg te lezen chicklits waar ik intens van kan genieten. Vroeger was ik dol op Francine Oomen en Carry Slee, en Engelse schrijver John Green heeft me ook zeker geïnspireerd.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

De Australische band DMA’s, ik ben een enorme fan! Ik kan alle nummers meezingen en kan ondanks dat ik het album grijs gedraaid heb nog steeds kippenvel krijgen van onder andere ‘Delete’.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Lorelai Gilmore van de serie Gilmore Girls. Ik vind het prachtig hoe ze in de serie met haar dochter Rory omgaat en het doet me veel denken aan de relatie die ik met mijn moeder heb en de relatie met mijn moeder is daardoor ook verbeterd. Naast mijn moeder is ze ook mijn beste vriendin.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mijn papa en mama en mijn beste vriendin en haar man, Iris en Rolf. Iris en Rolf zijn de meest bijzondere mensen die ik ooit heb ontmoet, ze zijn oud-collega’s van mijn vader en hebben al gewoond in onder andere Amerika en Canada. Momenteel wonen ze in Stockholm en daar leven ze intens gezond zoals de natuur haar producten het liefst gebruikt ziet worden.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Ik ben een enorme liefhebber van romantische, makkelijk weg te kijken comedies en ik ben gek op de film The Last Song. Als de film maar een goed einde heeft!

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Dat is iets wat ik nog vaak mis in het muzikantenlandschap. Het is mooi dat er subsidies zijn die muzikanten de ruimte geven om te kunnen creëren en waardoor het mogelijk is om als muzikant een tijd lang te schrijven zonder daarnaast te hoeven werken. Ik vind het dus heel belangrijk dat financiële vrijheid er is, maar het blijft iets lastigs om geld te verdienen met muziek.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Kunst staat centraal in mijn leven en mijn leven is mijn werk (en andersom). Kunst is een ontiegelijk breed begrip en ik vind dat alles wat mensen met hun hoofd en handen maken valt onder kunst. Muziek is daar een voorbeeld van, en schilderijen inspireren me vaak om anders naar dingen en het leven te kijken. Kunst is nodig om het perspectief wat anders te zien.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn beste vriendinnetje Demi, we kennen elkaar nu ongeveer acht en een half jaar en hebben ontiegelijk veel samen meegemaakt, gisteren nog bedacht ik me dat we zelfs nooit echt ruzie hebben gehad. Ze kijkt naar me op, volgt alles wat ik doe op de voet en is er altijd voor me als ik het even zwaar heb. Daarnaast kan ik alleen iets illegaals doen als ik haar aan mijn zijde heb.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Ik wil dolgraag mee op tour met de DMA’s, hun tourmanager uithangen en leren van hoe zij de dingen aanpakken. Ze zijn nog niet ontiegelijk bekend maar gaan heel hard!

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

De Popronde! Samen met ALASKA POLLOCK ga ik meedoen aan de Popronde, het reizend festival door heel Nederland. Ik ben heel benieuwd op welke locaties we zullen gaan spelen en ik kijk al uit naar alle nieuwe mensen die ik ga leren kennen en ontmoeten.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017?

Ik zou graag het team achter The Last Shadow Puppets ontmoeten en eens met hen meelopen om te kijken hoe zij Alex en Miles in de smiezen houden en hoe zo’n productie eraan toegaat.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Daar komt ie! Onder andere tijdens de Popronde met ALASKA POLLOCK en met Grenadeers tijdens hun debuut-albumtour.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Anna Oosterling.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via laurarosierse@gmail.com, daarnaast kun je altijd een kijkje nemen op mijn website http://www.laurarosierse.com voor meer informatie over wat ik doe!

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s