Passie Pensioneert Nooit voor Bernard Jongstra

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het creëren van sieraden vanuit de verbeelding, steeds weer opnieuw ontdekken, kijken.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Een moment van helemaal niets hoeven, genieten van rust.

Wat is mijn grootste angst? Het verlies van mijn geliefden.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat mensen gelukkig worden van ons werk. We zijn echt in de “happy business” , sieraden heb je namelijk niet nodig. We hebben veel fans die echt een passie voor ons merk Gem Kingdom hebben.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan soms chaotisch en ongeduldig zijn.

Wat is mijn grootste valkuil? Te veel ideeën, en daardoor soms moeilijk te focussen om te kiezen wat uit te voeren. Wanneer zou ik liegen? Liegen voelt echt vreselijk, dat doe ik dus niet graag. Alleen als ik anderen ermee zou beschermen zou ik het doen. Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Bewonderen is niet iets wat ik snel doe, ik respecteer wel ontwerpers, bewondering is er vooral voor kunstenaars en componisten.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Tijdsdruk, Er is eigenlijk altijd weinig tijd om het werk af te krijgen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Mooie dingen maken is fantastisch, vooral als er andere mensen gelukkig van worden. Toen we begonnen in 1990 hadden we helemaal geen geld om mooie materialen te kopen, we maakten bijna letterlijk van lood goud. Momenteel kunnen we kiezen welke materialen we gebruiken voor onze ontwerpen, dat kunnen kostbare materialen zijn, maar zeker ook minder kostbare, het gaat ons vooral wat het uiteindelijk verbeeld.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik zie mijn bezigheid niet als “werk”, En heel erg rijk zal ik er niet van worden, dus pensioneren zal niet gebeuren.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou makkelijker keuzes willen maken. We zijn al een hele lange tijd bezig, ideeën zijn er in overvloed, twijfel is er welke uit te voeren.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Onze overzichtstentoonstelling in het CODA museum vanwege ons 25 jaar bestaan.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? De plek waar we nu ons werk uitvoeren, het Java eiland in Amsterdam.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn kinderen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Moeilijk van je zelf te zeggen, nooit opgeven is wel van toepassing denk ik.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In de diverse Musea, daar is zoveel te ontdekken. Natuurlijk het Rijksmuseum, maar een klein museum als het tassenmuseum Hendrikje heeft zo’n geweldige historische collectie, echt een aanrader.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Lezen is niet echt mijn ding, meer heb ik met kijken en luisteren, en dan bedoel ik kunst en muziek.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Dus dat worden dan kunstenaars uit de gouden eeuw tot surrealistische objecten van Dali. Muziek van Brian Eno tot Antony and the Johnsons

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Thomas Feiner & Anywhen, For Now. Luister hier: http://www.youtube.com/watch?v=TDFa5XdhZaQ

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Kunstenaars, ze maken het leven rijker

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? All time favorite is Blade Runner

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat zou me een enorme rust geven. Want alle tijdsdruk zou verdwijnen. Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Grote inspiratie, zie hierboven.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn compagnon en mede ontwerper van Gem Kingdom Johanna Titselaar. Met haar hebben we in 1990 Gem Kingdom opgericht.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met het geweldige team dat we nu hebben bij Gem Kingdom. Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? De samenwerking met een Chinees cosmetica merk Neroly, daar maken we collector items voor, solid perfume hangers en ointment boxes. http://mp.weixin.qq.com/s/f8uX6bBHeGH10_gJRXxjhg

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Gem Kingdom is internationaal te zien en te koop in boetieks en warenhuizen, als ook in musea, zoals het Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam, hier is ook een momenteel een tentoonstelling van Gem Kingdom tot 25 juni te zien. Online: http://www.gemkingdom.com http://www.facebook.com/gemkingdomjewelry youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Dy1r7EF4CfE

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Beeldend kunstenaar Mattie van der Worm

Hoe kun jij contact met mij opnemen? bernard@gemkingdom.nl 020-4196805

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s