Passie Pensioneert Nooit voor Hannet Rodenrijs

Wat is mijn grootste passie

• SCHOONHEID ;

Kunst, muziek, architectuur, en het ontmoeten en portretteren van mooie mensen.

Ultiem geluk

• Is voor mij het maken van grote reizen , waar ik vaak energie en geluk vind voor nieuwe schilderijen.

En als opdrachtgevers helemaal blij zijn met hun geportretteerde geliefden.

Grootste angst

• Daar leef ik niet mee.

Waar ik het meest van hou in mijn werk

• Onderweg zijn, de ontmoeting en het schilderen. Het proces en het tot stand komen van het portret.

Mijn minst aantrekkelijke eigenschap

• Is onrust in mijn hoofd en soms kan ik mij op te veel dingen tegelijk focussen.

Wanneer zou ik liegen

• Ik kan niet liegen.

Welke personen in mijn professie die nu leven bewonder ik het meest

• Nico Vrielink, Marion Bloem, Marlene Dumas, Gertie Bierenbroodspot, Sam Drukker e.v.a.

Waar hou ik het minst van in mijn werk ?

• Het commerciële onderdeel van mijn werk.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk ?

• Ik heb even moeten nadenken over dit antwoord. Ik heb zulke bijzondere ontmoetingen gehad dankzij mijn werk waar ik op in zou kunnen zoomen. Maar ik ervaar dit plezier dagelijks. Ik merk dat als ik een lezing geef waar ik mag vertellen over mijn werk dat ik daar heel blij van word. Of als ik bijvoorbeeld een portret heb gemaakt van een overleden persoon en de waardering die ik daarvoor krijg kan onbeschrijfelijk zijn.

Wat zegt mij de uitspraak – Passie Pensioneert Nooit

• Zonder passie geen werk. Het beste gaat nog komen; heb alle tijd tot het einde van mijn leven om te blijven werken en.. er is al zoveel moois geweest en gemaakt.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen.

• Fysiek wil ik graag jong en gezond blijven, maar ik ben erg gelukkig met mijn leven als portretschilder, echtgenote, moeder van 2 prachtige dochters en mijn schilderscarrière die al 40 jaar geleden is begonnen. Ik hoef niet zo veel te veranderen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe

• Ik heb een aantal series van mijn vrije werk op mooie locaties mogen exposeren en ik mag een aantal bekende mensen onder mijn klandizie scharen. Een van de meest memorabele voor mij is toch Dave Brubeck; het heeft naast vriendschap ook bijgedragen aan mijn liefde voor jazzmuziek.

Ik heb klein, groot, rijk, arm, gekleurd, schitterende en diverse wereldburgers mogen portretteren wat mij een rijk mens maakt.

Waar zou ik het liefst willen werken

• In mijn a.s. nieuwe atelier op ons eigen landgoed.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting

• Mijn eigen kunstverzameling van kunstenaars die ik erg bewonder. Maar ook de vele souvenirs die ik van verre reizen meeneem en mij iedere dag herinneren en verblijden.

Wat is mijn meest markante karakteristiek

• Wat ik heel sterk van mijzelf vind is dat ik in korte tijd het vertrouwen kan winnen van een voor mij onbekend model. Dat heeft te maken met empathie, intuïtie en positiviteit. Portretteren is een heel intiem gebeuren en om de persoonlijkheid en identiteit te vangen op het doek is ‘ontmoeten’ van belang. Dit gaat mij goed af en hier word ik blij van.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis

• Op reis, beleven en ontmoeten. Ik ben erg gecharmeerd van het noorden en de binnenlanden van Bali. Ik ben ook dol op Italie en op zoveel andere plekken in de wereld. Daar waar de kleur, de geur en de ontmoetingen plaatsvonden.

Daar waar mijn blik zich verruimd en dat kan ook op de de fiets naar Arnhem of wandelend door de uiterwaarden zijn.

Ik ben voornemens om naar Nieuw Zeeland (Maori) en naar Frans-Polynesië te reizen en daar verheug ik mij erg op.

Waar is je favoriete plek om te eten en te drinken

• Ik eet graag thuis aan mijn keukentafel, de plek waar alles en iedereen samen komt. De plek waar ik mijn modellen ontvang en fotografeer (het mooiste licht!) maar ook de plek waar ik met mijn man, vrienden, kinderen zit en hier eigenlijk het lekkerst eet en de mooiste wijnen drink. Ik kook graag zelf; Italiaans, Marokkaans, grote schalen en grote gebaren. Overigens eet ik ook graag bij de Kromme Dissel in Heelsum waar ook een paar portretten van mij hangen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe.

Dat zijn er veel , maar het laatste boek waar ik flink in gedoken ben gaat over Aboriginals in Australië en hun Grote Kunst.

Wat wordt mijn laatste muziek op mijn laatste dag

Het Köln Concert van Keith Jarret (part one).

Marianne Faithful – Don’t forget me. (Uit de documentaire ‘Famous Losers’ met Willy DeVille en Leonard Cohen.

Een aantal nummers van Willy DeVille zelf; zijn muziek hoort bij mij. Bovendien heb ik hem mogen ontmoeten en portretteren.

Take 5 van Dave Brubeck.

Ik heb nagedacht over 1 nummer van Ry Cooder maar ik kom toch uit bij zijn hele oeuvre. Zeker zijn reis door Cuba waar hij de muzikanten vond die de Buena Vista Social Club werden. Die laatste heb ik overigens ook mogen bewonderen in Cuba.

Wie is mijn held of heldin in fictie

• Dat zijn vooral mensen die zich uit durven te spreken tegen het groeiend populisme.

Wat is een van mijn mooiste films

• La Meglio Gioventu. Een Italiaans familie drama, geregisseerd door Marco Giordana.

Wat doet de uitspraak financiele vrijheid om te creëren voor mij.

• Mijn eerste gedachte ging uit naar het nieuwste project van Damien Hirst wat te zien is in de ‘Punta della Dogana’ in Venetië.

Hij heeft met de verkoop van zijn -haai op sterk water, en zijn doodskop vol diamanten- veel geld verdiend en ik denk dat hem dat meer ruimte geeft om zijn dromen te kunnen realiseren.

. Het is een aanname; mij triggert het om binnenkort naar Venetië te gaan.

Welke rol speelt kunst in mijn leven .

• Een absolute hoofdrol!!

Wie is mijn grootste sponsor/ partner in crime?

Frank (echtgenoot)

Nina en Julia (dochters)

Ike (mijn vriendin) Waardevolle meningen, klankborden en critici.

Met wie zou u graag in 2017 willen werken .

• Ik ga in ieder geval met Marion Bloem 1 groot schilderij samen maken.

En .. met alle ontmoetingen die nog gaan komen.

Naar welk project in 2017 kijkt u het meeste uit .

• Het nieuwe atelier bouwen; ik heb een mooi atelier maar dit wordt een groot cadeau. Hier wil ik mijn levenswerk gaan maken en workshops gaan geven.

Ik ga met mijn nieuwste serie – families over de hele wereld – aan ‘t werk en hoop in 2017 een aantal van mijn modellen te mogen ontmoeten.

Waar kun je mijn werk momenteel zien.

• Op dit moment atelier /galerie Hannet Rodenrijs.

Wie wil ik uitnodigen om hun of haar verhaal met ons te delen?

• Schrijfster Miriam Guensberg .

Hannet Rodenrijs

Rozensteeg 2a

6862 DH Oosterbeek http://www.hannetrodenrijs.nl

06-46438822

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s