Passie Pensioneert Nooit voor Justin Buffinga

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

– Het is natuurlijk al heel fijn als je van je passie je werk kan maken, wat in mijn geval ook aan de orde is. Het is dan ook ontzettend tof om bands te zien groeien in het wereldje dankzij de shows die ik geboekt heb en management plannen die uit mijn koker komen. Een band opbouwen van 0-Lowlands (so to say) is een grote passie.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

– Bij ultiem geluk ben je volgens mij zo in je sas dat er weinig/niets meer te wensen valt op dat moment.. Geluk zit m in de kleine dingen natuurlijk, een daarvan is elke dag kunnen doen wat je tof vind, zoals in mijn geval ook het geval is.

Wat is mijn grootste angst?

– Mijn grootste angst is als bands, waarvoor je in de meeste gevallen jaren voor hebt gewerkt en aan hebt gebouwd bij je weg lopen.. Dat ze mijn werk en het werk dat ik voor ze heb gedaan niet meer waarderen, of niet goed genoeg (meer) is.. Al het werk voor niets!

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

– Het is super vet om te zien dat mensen los gaan voor het podium tijdens een optreden van een van mijn bands. Of dit nu op een groot festival is, of een klein zaaltje in de buurt. Dat bands fans opbouwen, die regelmatig shows bezoeken, merch kopen en de band op de voet volgen. And.. “I love it when a plan comes together!” Dus wanneer je ideeën ook worden opgepikt en dat de ideeën helpen bijdragen aan de carrière van mijn bands.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

– Soms ben ik wat ongeduldig en af en toe wat prikkelbaar, dat zijn beiden niet zulke aantrekkelijke eigenschappen 😉 Daarnaast kan ik slecht tegen “NEE”, dat wordt niet door iedereen even goed gewaardeerd.

Wat is mijn grootste valkuil?

– Tevens is bovenstaande ook gelijk een/mijn valkuil denk ik.. Wanneer je NEE niet accepteert en er daarom op door gaat, kan dit soms ook averechts werken. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling en kan me af en toe weleens de kop kosten.

Wanneer zou ik liegen?

– Only “White Lies” 😉 Dus alleen om bestwil van mijzelf, of bijv. een van de bands waarvoor ik werk.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

– Ooit organiseerde ik een (middelgroot) festival, helaas moest ik dat om o.a. financiële redenen stoppen. Ik bewonder de organisatoren van de grote(re) festivals als bijvoorbeeld een Zwarte Cross. Graag zou ik nog eens een dergelijk groot festival succesvol opzetten, ik bewonder dan ook de organisaties/organisatoren van dergelijke festivals.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

– Administratie en bureaucratie zijn het minst leuk aan mijn werk. Als ZZP’er staat de belastingdienst regelmatig op de stoep. Daarnaast moet je maar afwachten of de door jou verzonden facturen wel op tijd worden betaald. Het is niet leuk om hier achteraan te moeten zitten, maar vaak wel noodzakelijk.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

– In 2015 was ik op tour door Europa met een van mijn muzikale helden Nick Oliveri (Kyuss, QOTSA, Mondo Generator) dat was natuurlijk te gek! Alle grote steden gezien en een super tijd gehad tijdens de tour! Hoop dat er nog veel van zulke tours zullen volgen! Daarbij natuurlijk tijdens de (grote) zomerfestivals. Je ziet de grootste en vetste bands en ook nog eens gratis!

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

– In dit geval zegt me dat vrij veel.. Het is een goeie uitspraak en in mijn geval ook zeker waar! Ik zou dit werk mijn hele leven kunnen doen als het moet!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

– Dat is een lastige vraag.. Ik denk dat ik hier en daar mijn prioriteiten anders moet stellen en ik zou wat minder impulsief willen zijn soms.. Vaak komt het mij ten goede, maar soms ook niet en dat zou ik dan ook graag willen veranderen. (Als ik dat kon althans 😉 Daarbij laat mijn communicatie soms wat te wensen over, daar zou ik graag wat in veranderen ter verbetering.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

– Dat zijn eigenlijk meerdere prestaties. Een van de leukste is toch wel het Beerfunding project (verkopen van een eigen gebrouwen bier voor Magnetic Spacemen genaamd Spacebier om zo geld in te zamelen voor de nieuwe plaat van de band) Dit project is uniek en een uitstekende vervanger voor de reguliere en reeds bestaande crowdfunding, daarnaast werd het landelijk ook goed opgepikt en heeft de band er zelf radio en tv optredens mee gescoord op o.a. Radio 3FM.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

– In een warm land hier ver vandaan. Als ZZP’er ben je gelukkig niet echt locatie gebonden (althans in mijn geval), als er maar internet is.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

– Mijn mobiele telefoon, deze gaat overal met me mee naar toe en daar doe ik alles mee van mailen tot aan facebook, spelletjes, etc. Maar ook op zeker mijn LP verzameling (ook al is deze nog niet zo groot als dat ik zou wensen..) Natuurlijk had ik hier het liefst een sappig verhaal opgehouden over een woeste oldtimer, maar tevergeefs..

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

– Ik hoor niet graag ergens bij en loop niet graag in de maat.. Ik heb tattoos en die draag ik met trots.. Daarnaast ben ik bijna altijd vrolijk en positief.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

– Wanneer ik met 30 graden en een koud pilsje aan de waterkant zit met een kampvuurtje er bij, dan komen de ideeën vaak vanzelf binnen..

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

– Ik ga niet vaak uit eten, maar drinken des te meer 😉 Wanneer ik uit ga, ga ik het liefst naar mijn stamkroeg Jacks Music Bar te Zwolle. Daar spelen regelmatig rock n roll bands live en zet ik ook wel eens een band uit eigen roster weg.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

– Ik lees nooit boeken, boeken beïnvloeden mijn leven dan ook niet echt. Als ik al lees, lees ik wel filosofie boeken, een van de meeste bekende is toch wel “De Wereld van Sofie” Ik had ooit ook een vriendinnetje die zo heette overigens, of dat daardoor beïnvloed werd durf ik niet te zeggen.. haha

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

– Herman Brusselmans.. Ik ken geen een van zijn boeken, maar ik vindt het een grappige en markante persoonlijkheid haha. Daarnaast heb ik vroeger de boeken van Jan Terlouw regelmatig gelezen. Lang leve het touwtje uit de brievenbus!

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

– Dan ga ik wel voor de Rock n Roll en dan kom je al gauw uit op Led Zeppelin, Motorhead, NL band Peter Pan Speedrock en een van mijn meest favoriete bands; Creedence Clearwater Revival!

Wie is mijn held of heldin in fictie?

– The Dude, ofwel “The Big Lebowski”

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

– De meeste van mijn helden zijn eigenlijk al (zo goed als) dood. Lemmy is/was een held voor me, maar misschien zie ik die nog eens aan de bar in de Hemel 😉

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

– The Big Lebowski

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

– Het zou soms ontzettend fijn zijn als je iedere maand een vast en degelijk inkomen hebt, zodat je je niet druk hoeft te maken over je inkomen in die maand. Ik denk dat ik dan heel wat ideeën en plannen beter, of misschien JUIST zou kunnen uitvoeren voor mijzelf of voor mijn bands. Nu moet ik vaak aan mijn inkomen denken en kan ik niet elk idee even goed uitwerken.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

– Ik hou van Kunst, maar een hele belangrijke rol speelt het niet in mijn leven of werk. Misschien komt dat nog als ik er ooit mijn werk van zou kunnen maken.. In mijn vrije tijd heb ik nog wel eens ideeën voor schilderijen of andere werken, het ontbreekt me alleen aan tijd op het moment om hier verder in te duiken en mee door te gaan.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

– Sponsors heb ik niet, wel een partner in crime, maar dat is niet mijn grootste fan haha. Denk dat mijn grootste fan(s) tegenwoordig steeds meer mijn vrienden zijn, omdat ze steeds beter door hebben wat ik doe en hoe ik dat doe etc..

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

– Ik heb al reeds (samen)gewerkt met gerenomeerde artiesten in het genre als John Garcia (o.a. Kyuss, QOTSA) en Nick Oliveri (ook Kyuss/QOTSA), het plaatje zou wat dat aangaat compleet zijn als ik in 2017 (of later) nog eens zou kunnen werken met een andere grootheid in het genre, te weten Josh Homme (QOTSA).

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

– Natuurlijk Pedro Pico Pop Festival, te Raalte op 24-06. Maar ook de zomerfestivals staan weer voor de deur, te weten MadNes Festival, Ameland. Zwarte Cross Festival en vele andere Festivals en toffe shows!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

– Dat zijn er eigenlijk een boel. Maar het zou te gek zijn als ik Axl Rose (Guns n Roses) en/of Mick Jagger (Rolling Stones) nog eens zou kunnen ontmoeten. Misschien ook wel de laatste keer voordat ze er zometeen niet meer zijn.. haha.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

– Veel bands waarvoor ik werk zijn regelmatig op Tour. Sowieso staan de zomerfestivals nu voor de deur en kan je een paar van “mijn bands” zien op o.a. Zwarte Cross Festival te Lichtenvoorde. Maar iedereen is ook zeker welkom op het fantastische festival genaamd Pedro Pico Pop te Raalte, waar ik de boekingen voor doe.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

– Maat van mij, Jonathan van Doornum. Jonathan is kunstenaar en zit op dit moment op de Rijksacademie in Amsterdam. Afgelopen maanden had hij zijn eerste solo expositie in het museum in Diepenheim Maar ook een van zijn beelden is vanaf nu te zien in de Beeldentuin (Landgoed Anningahof) te Zwolle.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

– Dat kan per email, facebook of telefonisch op onderstaande gegevens; Email: justin@sozconcerts.nl Facebook: https://www.facebook.com/jbuffinga

Tel: 0655593239

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s