Passie Pensioneert Nooit voor Nora Iburg

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Kiezen wat mijn grootste passie is kan ik eigenlijk niet. Zingen, dansen, schrijven, tekenen, onderzoeken, ik heb het allemaal even lief en heb nooit voor één discipline gekozen want in al die verschillende dingen kan ik weer andere aspecten van mezelf kwijt. Ik heb een sterk gevoel van wie ik ben, maar voel de noodzaak om dat in muziek, tekst en beeld vorm te geven. Een zoektocht dus, waar ik enorm van geniet. Hoe lastig ik het soms ook vind om alles met elkaar te combineren in mezelf.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mijn idee van ultiem geluk is om met mijn lief een onverwachtse vrije dag vullen met heerlijkheden.

Wat is mijn grootste angst? Het is mijn grootste angst om uit angst te laten wat ik het liefste wil. Daarom doe ik soms dingen, ook artistiek, waarvan ik niet helemaal zeker ben, of waarvan ik het resultaat eigenlijk nog niet goed genoeg vind. Maar ik wil het niet níet doen omdat ik van elke ervaring kan leren. Alle uitdaging voor me uit schuiven
maakt me alleen maar teleurgesteld in mezelf. Als ik naar mijn angst om te falen luister, dan gebeurt er nooit iets.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Steeds weer op andere plekken komen, en nieuwe mensen ontmoeten, daar houd ik het meest van in mijn werk als zangeres. Als er iets moois ontstaat; een contact, energie met de bandleden onderling en samen met het publiek, dat is toch iets heel bijzonders aan samen muziek maken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben heel erg ongeduldig! Dat herkent niet iedereen in mij, omdat ik meestal rustig blijf. Maar van binnen kan het me niet snel genoeg gaan. Het uit zich bijvoorbeeld alleen al in mijn onleesbare handschrift; het moet sneller! Ik neem graag mentale shortcuts en verwacht dat iedereen dat doet.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil is dat ik me goed naar de situatie kan aanpassen. Dat kan heel handig zijn. Maar ik kan me soms zo in dienst van de situatie schikken dat het me belet om mijzelf te zijn. Gelukkig gaat dat als ik weer op het podium sta meestal vanzelf; geen ontsnapping aan de echtheid in muziek.

Wanneer zou ik liegen? Ik zou liegen als ik altijd weet wat ik aan het doen ben.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik vind de Britse zangeres en songwriter Lianne La Havas ontzettend goed en origineel. Ook durft zij zich uit te spreken tegen al te strenge genre-omkaderingen. Muziek is zoveel meer dan dat! Dat hoor je ook terug in haar muziek: veel diverse invloeden, en toch heel eigen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Regelen, plannen, mensen achter hun kont aan zitten om dingen gedaan te krijgen… Het hoort er allemaal bij als je je eigen muziek voor het voetlicht wilt krijgen. Maar het voelt echt als werk en ik krijg er stress van. Bovendien doe ik dat al genoeg in mijn baan als marketeer. Liefst ben ik daarnaast vooral met muziek maken bezig, maar ik moet realistisch blijven.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Het zijn een heleboel kleine momenten, in een repetitieruimte of op het podium. Maar het heeft bijna altijd te maken met iets dat je voor het eerst doet: bijvoorbeeld de allereerste keer een nieuwe song te spelen, dat blijft zo bijzonder! Dan voel ik me enorm bevoorrecht.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? De behoefte om te creëren – van niets iets maken – dat zal nooit overgaan. Dus dat zal ik altijd blijven doen, hoe oud of arm ik ook zal worden. Hopelijk krijg ik genoeg tijd om aan al mijn passies toe te komen in mijn leven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Als ik iets kon veranderen aan mezelf zou ik graag mijn denken kunnen stoppen als ik op het podium sta. Soms ben ik zo bewust van mezelf dat ik niet 100% kan genieten, en ook niet alles kan geven. Ik zing het beste en met de meeste passie als ik improviseer. Als ik iets kon veranderen dan zou ik dat wat ik improviserend kan, ook willen kunnen bij bestaande muziek.
Want in het moment opgaan, met het publiek als getuige, dat is het hoogst haalbare.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mijn grootste professionele prestatie in de muziek is mijn eerste live album “The Live Recordings” is met mijn band N.O.R.A. (New Original Rhythm Architects). Met dat optreden wilden we de energie van elk nummer vangen, live uitgevoerd voor publiek. In mei verscheen het op Spotify en iTunes.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik ben erg gelukkig ik Utrecht als woonplaats. Maar Londen of Barcelona zou ik ook helemaal niet verkeerd vinden! Of in Zuid-Spanje, zit ik meteen dicht bij het flamenco-vuur.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn gezondheid is mijn waardevolste bezitting. Ik heb niks te klagen en heb een best goeie conditie. Mijn stem – mijn instrument – zit in dit lijf dus ik probeer er goed voor te zorgen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Uiterlijk val ik meteen op omdat ik zo klein ben. Als tiener vond ik dat vervelend maar het hoort bij mij en mensen herkennen me eraan. En een opvallende verschijning kan geen kwaad in het netwerken.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? De beste ideeën krijg ik als ik me voortbeweeg; hardlopend langs de Utrechtse singel of in de natuur bij Amelisweerd/Rhijnauwen. Maar ook op de fiets van hot naar her, of in de trein.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Restaurant Badhu is een bijzondere plek met fantastische eten. Maar ook borrelen op het terras bij Springhaver vind ik fijn: daar kun je goed mensen kijken.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Het allermooiste dat ik ooit las is Le Petit Prince. Een klassieker. Als kind begreep ik maar de helft, bij herlezing als jong volwassene was ik totaal overdonderd. De simpele wijsheden in dit boek inspireren nog steeds.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Adriaan van Dis las ik veel in mijn middelbare schooltijd en tijdens mijn studie, waarvoor ik met mijn scriptie “een Indische identiteit” onderzocht. Maar ook – totaal anders – de romans van Karel Glastra van Loon, of het werk van de dichter Hans Andreus vind ik goed.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Het album Deja Vu van Crosby Stills Nash & Young. Ik ken het van huis uit, maar ik blijf het tegenkomen bij vrienden. Die samenzang, de songs die soms alle kanten op lijken te schieten en toch zó “kloppen”. Het is daarnaast een heel divers album, van tragische solo’s tot zachtmoedige, vrolijke nummers.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Mijn klassieke fictieve heldin is
Franka, een stoere stripheldin van de hand van Henk Kuijpers. Deze eigenwijze privédetective durft alles waar ik te schijterig voor zou zijn.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn beste vriendinnen bewonder ik om hun zelfinzicht, veerkracht en relativering. En mijn ouders die eigenheid en zelf nadenken hoog in het vaandel hebben staan.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? De films van Steve mcQueen zijn ongemakkelijk goed. Hij toont vaak nèt te lang wat je eigenlijk niet wilt zien. Hij is het meest bekend van 12 years a Slave, maar ook zijn eerdere
film Hunger vond ik heel indrukwekkend en zo goed gespeeld. Acteur Michael Fassbender is sowieso een fantastische acteur.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Een paar jaar terug ben ik minder gaan werken om meer muziek te kunnen maken. En dat is gelukt! Ik doe nu 3 dagen per week de PR bij Theatergezelschap BonteHond. Door die dag minder te werken heb ik veel meer energie voor de leuke en uitdagende dingen in het leven. Tegelijkertijd heb ik financiële ruimte om op muzikaal vlak de projecten te kiezen waar ik blij van word. Ik kan het iedereen aanraden!

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik word heel blij van musea, om tijd te nemen voor wat je ziet en ervaart. Vaak beweeg ik me veel te gehaast door het leven. Om weer even heel anders, en met aandacht te kijken, dat maakt meteen ruimte in mijn hoofd.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vriend is ook muzikant;
Een super veelzijdige drummer en drumdocent. Hij snapt waarom ik bepaald keuzes maak en kan me daar altijd in steunen. We spelen ook samen in onze band N.O.R.A. en wat men ook zegt; dat gaat juist heel goed! Samen hebben we dezelfde ideeën van werk/creatie/privé balans.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Als ik ambitieus mag zijn; de trip-hop formatie Zero7 vind ik fantastisch. Zij werken steeds met andere gastartiesten op hun album. Als ik er daar eentje van mag zijn dan zou ik dat zó gaaf vinden!

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Met mijn andere band, Wooden Soldiers, nemen wij in 2017 ons eerste full-length album op. We werken al zo lang aan onze sound, aan de nieuwe songs, dat ik niet kan wachten om de studio in te gaan. Superspannend ook, maar bijzonder veel zin om met mijn vrienden iets heel bijzonders neer te zetten.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 De Britse zanger/muzikant Jack Garrat zou ik weleens ondervragen over zijn werkwijze. Hij is supermuzikaal en een multi-instrumentalist. Heel inspirerend!

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Op 24 juni spelen we met N.O.R.A. In Utrecht (Stathe). Momenteel plannen we een tourtje. Je vindt de speeldata tzt op www.noramusic.nl. Met Wooden Soldiers gaan we na de albumopnames ook weer optreden natuurlijk: maar dat duurt nog even. www.woodensoldiers.nl

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Zangeres Anne Postma, met een dijk van een stem!

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Kijk op www.noramusic.nl volg ons op instagram @n.o.ra.music of benader me even via Facebook.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s