Passie Pensioneert Nooit voor Roelie van Lingen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Nooit gedacht dat ik van mijn hobby mijn werk ging maken. Het voelt niet eens als werk en ook niet als hobby. Ik ben er mee geboren, weet niet beter ‘Het vuur in mijn lijf voor muziek’. Vanuit een idee iets verder ontwikkelen/componeren of het nu om muziek gaat of een evenement. Altijd op zoek naar dragers van talent, ik heb er een extra zintuig voor. Mijn motto is dan ook, een podium creëren als er geen is. Mijn passie in mijn werk is de weg naar de voltooiing hiervan naar de afzet groep het publiek .

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Ultiem geluk bestaat niet, geluk word je gegund als zegswijze “Wat heb jij een geluk” of “gelukkig was…..” Ik vervang het liever met voldoening van een moment. Wie goed doet goed ontmoet, dus het komt ooit terug in wat voor vorm dan ook en dat maakt mij gelukkig. Dit straalt door in mijn werkzaamheden en verwarmt de werkomgeving en relaties.

Wat is mijn grootste angst?

Mijn grootste angst is tevens mijn grootste liefde, buiten de lijnen denken, risico’s nemen, de marathon lopen. Angst is een trigger die je waarschuwt en op scherp zet – denk en doen, inschatten en springen, pas schema aan en loop.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

De vrijheid en afwisselingen. Niets is hetzelfde, wel de aanpak en werkwijze die moeten de richtlijnen bewaken. Maar gewoon heerlijk intensief en dynamisch.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Moeilijk om van jezelf te zeggen maar ik denk wel eigenwijs. Je hebt een idee waar het naar toe gaat en die wil je daarom doorzetten, misschien tegen beter weten in. Achteraf dan maar kijken of het de beoogde resultaat heeft gehad.

Wat is mijn grootste valkuil?

Dat ik harder loop dan de artiest. Ik probeer altijd vooruit te werken, anticiperen op de zaken en door de herkenbare patronen alvast uit te werken. Gaat niet altijd synchroon, maar goed de passie kicks in.

Wanneer zou ik liegen?

Liegen om bestwil zeggen ze wel eens. Nee not done! Eerlijkheid staat boven aan als het om een vertrouwensrelatie gaat.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Dat zijn de personen die oog hebben voor elk detail. Vooral diegene met visie van waar naar toe en wanneer en de daarvoor de belangrijk wegen al hebben uitgestippeld. Namen euh… nee, noem geen namen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Wanneer ik nee moet verkopen. Enthousiasme van een artiest is ontwapend maar niet altijd realistisch. Niet alle parameters voor eventueel succes zijn aanwezig, daarnaast is het ook van belang dat er een goed plan of in ieder geval een visie is van hoe verder. Het is dan jammer om te zien hoe enthousiasme in teleurstelling overgaat. C’est la vie

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Laat ik het anders verwoorden, wanneer was ik het meest tevreden met mijn werk. Dat was het moment dat na afwijzing van mijn artiest deze uiteindelijk de Nederlandse “American Dream” verwezenlijkte dat was Sanne Hans (Miss Montreal) waar?Tijdens de 3FM Awards. Als Early Adapter van talentvolle artiesten is het kicken als ik er weer eentje scoort. Dat doet me goed en geeft energie.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Nooit bij stil gestaan maar o zo waar! Zegt mij heel veel, nu ga ik waarschijnlijk nooit met pensioen en mijn passie al helemaal niet. Het blijft als een vuur in mij branden tot mijn levenslicht dooft. haha

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Daar is het al te laat voor. Fysiek niets, maar dat is waarschijnlijk niet relevant. Als ik een ding aan mezelf zou willen veranderen dan was het iets minder bescheiden zijn. Door je te bescheiden op te stellen word er anders met je omgegaan. Daar heb ik wel last van gehad in de zin van, word ik wel serieus genomen en ga dan twijfelen. Weet er inmiddels wel mee om te gaan, echt waar.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Altersonic showcases het alternatief naast Eurosonic. 12 jaar geleden vanuit een vraag en behoefte van talent. Zonder subsidie maar vanuit een joint effort gedachte. Hier heb ik veel talent geprogrammeerd die het jaar erop doorstroomden naar Eurosonic en verder. Altersonic is geadopteerd door Pinguin Radio, airborn at last.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Het liefst daar waar vallen en opstaan mag, waar kansen worden gestimuleerd, waar mooie dingen ontstaan en je blij van wordt. Liefst een wereld stad in UK, US, Europa maar kan ook gewoon vanuit mijn woonplaats Almelo.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn inschattingsvermogen. Door te luisteren en af te tasten kan ik heel snel de situatie in beeld brengen en de juiste aanpak toepassen. Het doortasten van de mens achter het product geeft veel informatie vrij. Kan hier dan veel dieper gaan om bewustwording te creëren.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Anderen enthousiasmeren met mijn verhaal. Hier komt ook weer de passie om de hoek kijken in geuren en kleuren presenteren. Een geloofwaardig beeld schetsen met een goed verhaal/pitch.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Die heb ik niet, de ideeën komen ongeacht de locatie. Via een inspirerend concert of sociaal evenement alles kan mij triggeren. Of dit dan het beste idee is?

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Die heb ik ook niet, haha klinkt een beetje als een workaholic ben ik niet. Nou vooruit de Mexicaan. Waarom? jalapenos

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Geen boeken, ik ben dyslectisch. Ik heb het wel geprobeerd maar helaas geen lezer.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

The Köln Concert van Keith Jarrett. Heerlijk hierna kan ik vredig gaan….of weder opstaan.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

The Invisible Man. Ik hoeft niet altijd op de voorgrond te zijn, maar wel kunnen handelen wanneer het moet.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Kan ik kort zijn, mijn ouders.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Passief inkomen, niet werken voor geld maar voldoening. Ik werk in principe niet om geld te verdienen, ik heb wel voldoende nodig om te leven, maar steeds meer en meer verdienen nee. Ik vraag een fee gelijk aan mijn expertise en diensten maar niet in overvloede. Rare gedachte misschien maar voldoening en dankbaarheid ervaren dat is genoeg daar word ik gelukkig van.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Kunst, een van de pilaren van mijn Passie, is voor mij ongelimiteerd uiten van creativiteit. Er zijn geen grenzen en beperkingen en dwingt mij om out of the box te denken en te handelen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn grootste fans/sponsoren zijn mijn ouders. Ze hebben mij het vertrouwen en ondersteuning geven tot dat wat ik nu ben geworden. Ze hebben mij niet gepushed, laten vallen en opstaan, ik mocht mijn jeugd beleven en vanuit hier bouwen. Partner in crime? Niet of nog niet gevonden.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Met nieuwe talenten, ruwe diamanten, die ondersteuning nodig hebben naar hun moment van voldoening. Verder met gelijkgestemden waar een samenwerking mee aangegaan kan worden om te gekke dingen te laten gebeuren.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Naar het Pop-Up Instore project van We Rock the Cradle. We Rock the Cradle ontdekt, ontwikkelt, begeleidt talent en ondersteunt al jaren de ambities van opkomende artiesten door artist development en live shows zoals op Altersonic. Hoe kun je jouw ambitie in de praktijk brengen en welke weg kun je dan het beste bewandelen? Wij geven je een zetje (We Rock) in de goede richting. Resultaatgericht en naar de maatstaven van de huidige muziekindustrie. Want aan het begin van je carrière (the Cradle) heb je professionals nodig die je de weg wijzen.

Wat doen we: In een maandelijks reizend professionaliseringstraject, tijdens een 3 daags Pop-Up instore in telkens een andere stad, gaan we planmatig voor je aan de slag met;

1. Distributie – je plaat ligt in deze periode in telkens een andere stad in de store.

2. Promoten – pluggen je single fysiek bij RTV (3fm, radio2, regionale zenders etc.).

3. Showcases – Fysiek een podium creëren om je te presenteren aan de muziekindustrie en natuurlijk het publiek.

4. Workshops – resultaatgericht en naar de maatstaven van de huidige muziekindustrie.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

Eigenlijk iedereen waarmee ik samenhang kan creëren. Hiermee kunnen we zoveel mogelijk expertise bundelen voor een artiest of project.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Elk jaar in ieder geval in Groningen op Altersonic showcases tijdens Eurosonic. Verder ontmoeten kan overal, ik spreek regelmatig centraal vaak af op Utrecht Centraal in de Bistro en anders gewoon en natuurlijk in Almelo op mijn kantoor.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Ton van der Werf

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Roelie van Lingen info@kingplaymusic.euhttp://www.kingplaymusic.eu

tel. 06 3929 1193

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s