Passie Pensioneert Nooit voor Jessica Young

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Mensen verbinden en plezier brengen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

De vrijheid hebben om elke dag te kiezen wat je wilt doen.

Wat is mijn grootste angst?

Dat was altijd om niet voldoende geld te verdienen, zodat ik al mijn rekeningen kan betalen. Maar gelukkig is dit niet meer aan de orde. Geen angsten momenteel.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Dat ik omringd ben door mensen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Niet altijd vooruit kijken. Daardoor te impulsief zijn en waardoor ik mezelf en anderen soms teleurstel.

Wat is mijn grootste valkuil?

Lastig vinden om de controle/planning los te laten, in plaats van meegaan met de stroming van het leven. Volledig durven te vertrouwen.

Wanneer zou ik liegen?

Er zijn momenten waarop ik het moeilijk vind om voor mezelf te kiezen. Bijvoorbeeld als ik een afspraak heb staan en ik ben te moe. Dan kan het voorkomen dat ik door een ‘leugentje’ eronder uit probeer te komen. Ik moet wel zeggen dat ik nu omringd ben door mensen waar ik eerlijk tegen mag zijn en kan aangeven als een afspraak mij niet uitkomt, zodat ik daar niet voor hoef te liegen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Jamie Oliver, Dorothe Lueb (mijn docente van vorige studie bij Evenwijs)

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

De boekhouding 😉

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Mijn werk bestaat uit veel verschillende werkzaamheden. Van koken met kinderen, de kookworkshops voor volwassenen, lezingen geven binnen bedrijven en koken op locatie. Zoveel mooie en leuke momenten…een moment kiezen lukt mij niet. Wél kan ik zeggen dat ik heel veel geniet van koken op locatie bij Meetingplaza, omdat daar een vrijheid heerst en ik volledig mijn eigen gerechten mag kiezen en bereiden.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Dat als je iets doet wat je leuk vindt, waar je van geniet, je nooit aan pensioen hoeft te denken. Ik hoef er niet aan te denken dat ik op een moment alles moet loslaten en dán pas mag gaan genieten van het leven. Nee nu is het moment! En ik zal altijd bezig blijven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik zou wat milder voor mezelf willen zijn. De lat lager zetten. Mezelf meer rust gunnen en meer op het leven vertrouwen. Alles is goed en komt op het juiste moment naar je toe.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Die staat me nog te wachten. Een tapas kookworkshop organiseren voor 140 personen, 17 juni 2017!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Het liefst wil ik een afwisseling van werken in binnen- en buitenland. Werk combineren met reizen. Dus kookworkshops in het buitenland organiseren (binnen bedrijven of op scholen bijvoorbeeld), kookreizen en werken op retraites.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Jeetje, ik hecht eerlijk gezegd maar weinig aan materie. Als je het hebt over iets waardevol in mijn leven, dan kom ik uit op mijn familie, vrienden en collega’s… Ik ben wel heel dankbaar om een dak boven mijn hoofd te hebben, een auto om mij te vervoeren en met mijn dans-abonnement zodat ik daar mijn tweede passie kan vervullen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Voor iemand die gek is op contact hebben met mensen, kan ik ook volop genieten van stilte en alleen zijn.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

In een lunchroom/café, laptop bij me en een heerlijk kopje thee. Een wandeling door het bos doet ook wonderen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Ik beleef veel plezier aan een avondje Japans eten. Met een bakplaat en uitgebreid tafelen met vrienden.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Think & Grow Rich – Napoleon Hill

Door de wet van aantrekkingskracht te leren begrijpen

Australie op blote voeten – Marlo Morgan

Door de inzichten die je opdoet tijdens het lezen van dit boek. Door de eenvoud waarop de Aboriginals leven en waardoor ik het leven nog meer ben gaan waarderen.

Het waarom ben je hier café – J. Strelecky

Dit boek laat je vragen stellen over het leven. Zoals, waarom ben je hier? Is hetgeen wat je nu doet, hetgeen waar je gelukkig van wordt? Enzovoort.

 

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Laten we zeggen, welke stijl/genre muziek; Afrikaanse muziek, in alle stijlen, met/zonder zang, harde/zachte klanken.

 

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mijn vriend Chamaco. Hij is mijn spiegel in dit leven. Ik leer zo ontzettend veel van hem. Ook mijn vriendinnen en mijn nichtje zijn mijn helden en heldinnen! Mijn moeder, omdat ze het leven heeft gegeven!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

The first grader, Freedom writers, The shift, Forest Gump…en nog zoveel meer…

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Dat ik voldoende geld heb om in vrijheid te kunnen leven. Dus dat ik kan opstaan elke ochtend en dan kijken waar ik behoefte aan heb.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Kunst omvat veel voor mij. Als ik kijk naar de kunst die mijn vriend maakt, dan wordt ik daar heel happy van. Dat raakt me. Ik kan ook genieten van een mooi museum, theatervoorstelling, muziek en dans. Voor mij is kunst dansen. Dansen is heel erg belangrijk voor mij.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn grootste fan is denk ik Vera, een goede vriendin van me.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Floortje Dessing. Kook & Reis programma!

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Naar september, waar ik naar Frankrijk mag reizen om daar te koken voor een groepje mensen in de Pyreneeën.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

Nog steeds Jamie Oliver…

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Je kunt mij vinden op http://www.youngworkshops.nl

Je bent natuurlijk ook van harte welkom om langs te komen bij Meetingplaza Utrecht waar ik regelmatig als kok werk.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Keren van Straten, mijn lieve collega en vriendin. Haar bedrijf heet Duurzaam Gericht.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? info@youngworkshops.nl

bellen mag ook altijd 06 21194549

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s