Passie Pensioneert Nooit voor Nadaav Chermon

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Mijn grootste passie is dat ik het fijn vind om mensen met mijn comedy te vermaken. Ik vind het fijn als anderen een goed gevoel krijgen. Daarnaast is het gevoel dat je krijgt als je mensen aan het lachen mag maken, het allerfijnste gevoel. Het is een enorme kick, en ja, het is verslavend.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Mijn creativiteit kunnen uiten. Dit kan in de vorm van comedy blijven, maar ook in schrijven. Omringd door mensen waar mee ik dit alles kan delen en waarmee ik iedere dag kan lachen.

Wat is mijn grootste angst?

Mijn allergrootste angst is naast het doodgaan op podia (ja, iedere comedian weet hoe dat is) dat ik op een dag wakker wordt en alle door elkaar racende gedachten compleet weg zijn. Dat zou namelijk betekenen dat ik alles moet opgeven.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Door mijn werk kom ik op veel verschillende plaatsen en ontmoet ik veel verschillende mensen, waarmee ik mijn enthousiasme kan delen en waardoor ik mijzelf kan blijven ontwikkelen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik ben vrijwel altijd heel druk in mijn hoofd. Hierdoor reageer ik niet altijd direct of geïrriteerd, dat is voor anderen niet zo heel leuk. Het betekent overigens niet dat ik niet geïnteresseerd in je ben!

Wat is mijn grootste valkuil?

Mijn impulsiviteit. Ik ben soms letterlijk met drie “projecten” tegelijk bezig. Ik probeer mijzelf aan te leren om maar één project tegelijk te doen, dan falen er ook geen drie tegelijk.

Wanneer zou ik liegen?

Als ik nu niet zou schrijven dat ik twee vragen terug bedoelde dat ik in sommige mensen ook gewoon niet geïnteresseerd ben.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik vind Ronald Goedemondt echt de allerbeste als het gaat om Nederlandse comedians. Hij heeft een jaloersmakende stijl en kan op zoveel verschillende manieren comedy maken. Hij is nu natuurlijk cabaretier, maar in wezen heeft hij standup meegenomen naar cabaret en een soort nieuwe vorm gecreëerd. Qua Amerikaanse ben ik ook groot fan van Seinfeld, Chapelle en Louis CK.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Van het feit dat ik soms 2,5 uur in de auto zit om 8 minuten op een podium te staan. De kick geeft een enorme voldoening hoor, maar ik moet ook nog terug..

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Als ik een nieuwe grap heb bedacht en hij werkt op het podium, dan ben ik ontzettend gelukkig. De grap kan overigens bij mijn volgende optreden net zo goed helemaal niet vallen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Deze uitspraak zegt mij dat passie er altijd zal zijn. Er zal geen dag komen dat ik ineens denk ”Nah, nu is het even genoeg geweest, ik stop met creatief zijn.”

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik zou graag iets geduldiger willen zijn. Door mijn impulsiviteit en denken, wil ik vaak te snel mijn doel bereiken.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Ik zou niet één, twee, drie een prestatie kunnen noemen. Maar ik ben altijd doorgegaan met waar mijn passie ligt, ook al werd er een nee aan mij verkocht.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Ik zou in een supergroot huis in Hollywood willen wonen en mijn shows aan Netflix willen verkopen. Nee, gelul, al klinkt het best aantrekkelijk. Ik zou overal en nergens willen werken, dat is het leukste aan comedy, je komt altijd overal en nergens.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Dit is een gewetensvraag. Als ik materialistisch denk dan denk ik aan mijn schrijfboekjes waar ik alle grappige (en slechte) dingen in schrijf. Als ik minder materialistisch denk, dan zou ik op mijn hoofd uitkomen, die kan ik heel slecht missen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Dat ik ondanks mijn onzekerheid toch een enorme kick krijg uit optreden voor tientallen mensen die ik niet ken.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Dat kan echt overal en nergens zijn. Het gebeurt vaak op straat, dan verwonder ik mij over mensen die daar rond lopen of over interacties tussen mensen. Op een terrasje met een biertje en een boekje werkt ook goed. En een indoor speeltuin is een magische bron van comedy!

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Hier heb je mij! Ik heb geen favoriete plek om te eten en te drinken. Het gaat meer om met wie je dat doet. De tent kan nog zo leuk zijn, als je gezelschap dat niet is..

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Ik heb heel veel aan the Comedy Bible. Deze neem ik nog regelmatig door, het is een soort naslagwerk geworden.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Ik vind Dan Brown erg goed schrijven. Maar ook J.R.R. Tolkien heeft zo’n fantastische fantasie, daar kan ik echt jaloers op worden.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Carnaval Festival van de Efteling, ik heb een ziekelijke drang mijzelf te irriteren.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Spongebob. Die gast woont gewoon naast een irritante gast met een klarinet in een f**ing ananas!

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Om eerlijk te zijn denk ik weinig in helden of heldinnen. Ik vind weinig heldhaftig. Als Tom Dumoulin de Giro wint is het ineens een held. Maar als ik mij niet vergis traint die gast toch het hele jaar om de snelste te kunnen zijn? Heldhaftig staat voor mij voor iets buiten je comfortzone doen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

The Shawshank Redemption vind ik een geweldige film. Guilty pleasure is overigens Guardians Of The Galaxy, hilarisch.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Dat is natuurlijk het ultieme. Wanneer ik niet meer hoef te werken in mijn huidige baan om mijzelf te onderhouden. Dat ik genoeg zou verdienen met comedy en schrijven is mijn Utopia.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Als ik over kunst spreek, dan heb ik het over kleinkunst. In de breedste vorm ook. Een mooi liedje, een mooi gedicht maar ook keiharde humor vind ik onder kunst vallen. Maar wanneer het niet goed wordt uitgevoerd vind ik de kunst matig. Haha, zag je dat? Woordgrapje.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn vriendin is mijn grootste fan! Riep ze toen ik deze vraag hardop stelde.. Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Organisatoren, festivals, Carré, Netflix.. Hey! Dromen mag.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Ik heb niet echt een groot project in het vooruitzicht. Wat wel erg leuk is, is dat ik aangesloten ben bij 8minuten.com. Dit is door een andere comedian opgezet en is een site over stand-upcomedy in Nederland. Hier komen vast nog wel leuke dingen uit de koker rollen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

Ik zou graag een biertje willen drinken met Ronald Goedemondt of Daniël Arends. Lijkt me erg leuk om daar mee over comedy te ouwehoeren.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Je kan er voor kiezen om op mijn site te kijken, facebook.com/nadaavcomedian, hier plaats ik vaak waar en wanneer ik speel. Maar over het algemeen kan het in het gehele land, of vul mijn naam even in op Youtube.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Ronald Goedemondt dus, maar als jullie Louis CK kunnen fixen, zou ik daar ook tevreden mee zijn.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Je kan een email sturen naar nadaavcomedian@gmail.com of ga naar http://www.facebook.com/nadaavcomedian. Je kan ook contact met mij opnemen via 8minuten.com, dit is ook op facebook te vinden.

https://www.youtube.com/watch?v=zxRqKlOMGCU

Mijn optreden tijdens onelinershow Padoempats.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s