Passie Pensioneert Nooit voor JC Wardenaar

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?
Gezien we een fysieke extensie zijn van het non-fysieke wat zichzelf ontvouwt in elk moment, is mijn passie te creëren vanuit onze bron; liefde.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?
Bewustzijn, daar begint alles. Je kan pas volledig gelukkig zijn, als je tevreden bent met jezelf en dat heb jijzelf als enige onder controle.

Wat is mijn grootste angst?
In principe heb ik geen angst meer sinds ik begrijp wie ik ben. Maar als ik vanuit m’n ego zou reageren; ik ben bang voor m’n ego. Het is een contradictie.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?
Dat ik, naast met mijn favoriete bezigheid zingen en muziek maken, bezig kan zijn met anderen te begeleiden om zichzelf te ontwikkelen en hun zangtechniek en muzikale oriëntatie te verbreden.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?
Zoals bij iedereen; het ego. Maar dit is slechts een externe eigenschap wat bij de identiteit – m’n fysieke toestand, die het ego vanaf m’n geboorte heeft ontwikkeld, behoort. Dus in principe is het niet m’n eigenschap, maar meer een bijzaak.

Wat is mijn grootste valkuil?
Ik ga heel saai antwoorden maar tevens m’n ego. Al het negatieve komt bij het ego vandaan. Maar het is er niet voor niks; het geeft contrast en is nodig om te groeien.

Wanneer zou ik liegen?
Mijn voorkeur ligt bij nooit.

Welke personen in mijn professie, die nu leven bewonder ik het meeste?
Elk mens inspireert me om mezelf te ontwikkelen. Dus ik heb bewondering voor een ieder. Van collega’s tot de kassa bediende bij de plaatselijke buurt super.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?
Ik zie het niet als werk, dus er is niks niet leuk aan. Het enige wat ik jammer vind is dat ik soms zoveel moet reizen in m’n eentje. Soms is dat vermoeiend, vooral na een dag vol prikkels.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?
Elk moment dat ik het beleef, en elk moment is uniek. Dus ik kan eigenlijk geen top punt benoemen. Alle momenten die ik beleef zijn geweldig!

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?
Woorden leren niks, ervaringen daarentegen wel. Ik denk dat je het moet ervaren om die zin pas volledig te kunnen begrijpen. Daarbij is “Nooit” een gelimiteerde aanduiding. Het beperkt de mogelijkheid voor meer. Ik kan niet met zekerheid zeggen dat m’n passie van nu over 30 jaar nog steeds hetzelfde voelt. Wij mensen veranderen sowieso met de jaren. Dus ik zeg nooit nooit…

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?
Niks. Waarom zou ik? Ik ben dat ik ben. En ik ben zeer tevreden.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?
Poeh, ik heb zoveel professionele prestaties ervaren. Bijvoorbeeld op een Belgisch festival voor 32.000 bezoekers optreden, op de Belgische TV bij een Late Night Show optreden, maar ook bij 3FM, 538, the Voice of Holland 2… Tja, wat definieer je als grootste professionele prestatie? I dunno.
Ik vind alles leuk en spannend. Zelfs een klein optreden voor 5 man in the middle of no where.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?
Weer een vraag wat met toekomst of verleden te maken heeft. Ik kan daar niet zoveel mee gezien ik zoveel mogelijk in het huidige moment leef en de toekomst een illusie is. Ik kan er moeilijk op antwoorden want ik zou het namelijk niet weten. Ik ben tevreden met waar ik momenteel sta en ik merk vanzelf wel waar ik naartoe groei.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?
M’n stem en creativiteit, maar eigenlijk natuurlijk m’n spiritualiteit; het bewustzijn.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?
Innerlijk; Hoog sensitiviteit & sterk empathisch vermogen.
Uiterlijk; Tatoeages & piercings (denk ik).

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?
In mijn innerlijke kalmte, wanneer ik mediteer. Dat kan dus overal zijn. Maar het liefst in de natuur waar vrijwel geen mensen zijn, zoals een plek in het bos.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
Momenteel is dat bij Bij Welling in Duiven. Daar werkt mijn ex-partner als sous-chef en je kan er heerlijk tafelen, maar ook gezellig borrelen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?
Eckhart Tolle – The Power of Now
Eckhart Tolle – A New Earth
Neale Donald Walsch – Conversations With God
Esther & Jerry Hicks – Ask and it is Given
Allen hebben te maken gehad met mijn awakening en inspireren mij nog steeds.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?
Ik vind velen een inspiratie.

Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?
Dat zie ik dan wel. ☺️

Wie is mijn held of heldin in fictie?
Of all times; Indiana Jones
At this moment; Danearys Targaryan & Jon Snow (Game of Thrones)

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?
Iedereen die het beste uit zijn of haar leven halen en anderen hiermee inspireert om dat ook te doen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?
The Venus Project, een documentaire van onder andere Jacque Fresco, over het verbeteren van de samenleving op alle vlakken.
https://www.thevenusproject.com

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?
Niets of juist alles, want ik heb geen financiële vrijheid nodig om te kunnen creëren. Creaties komen uit het niets, en daar heb je dus niks aan financiële ondersteuning voor nodig. 😉

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?
De hoofdrol. Het is een kunst om de balans te behouden tussen je hart en je hoofd. Dit avontuur uit ik mij in mijn leven en creaties.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?
De collectieve bron. 😎

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?
Ik zou graag een duet willen zingen met Mike Patton. In Zwitserland noemden ze mij de vrouwelijke Mike Patton. Dat vind ik een mega groot compliment, gezien ik de man een geniaal artiest vind.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?
Naar hoe m’n nieuwe band zich gaat ontplooien. We zijn net sinds januari samen en hebben inmiddels al 15 songs geschreven.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017?
Degenen die met mij willen samen werken.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?
Sowieso m’n band DISTORMED. Daarnaast zal ik te horen zijn op de EP van Lex Bekkernens z’n project Deflexion. Hij is onder andere bekend van het televisie programma Tourette On Tour.
Daarnaast zal ik tevens met 3 nummers te horen zijn op het solo album van Aborted’s gitarist Mendel bij der Leij.
Ook kunnen jullie een samenwerking met Julien Spreutels uit België gaan verwachten.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Lex Bekkernens

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Via www.jcvocals.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s