Passie Pensioneert Nooit voor Mirjam Sieben

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? “Ik combineer bij m’n werk bij popcentrum POPEI twee passies: muziek en promotie. Het sluit zo ontzettend naadloos aan met m’n band The Dirty Denims, dat het vaak niet als werk voelt. Het is echt met elkaar verweven. Daarnaast ben ik een echte promotie-freak en ik vind het super gaaf om voor 2 ‘organisaties’ binnen de muziekindustrie (POPEI én voor The Dirty Denims) een nieuw publiek te vinden en het huidige publiek leuke content te geven waar ze echt iets aan hebben, zoals muzikantentips.” De nieuwste videoclip van The Dirty Denims: https://youtu.be/MdMnkg6HD48

Wat is mijn idee van ultiem geluk? “Het aller gelukkigst ben ik op het moment dat ik op het podium sta. Mensen zeggen wel eens dat ik dan een ander mens ben, maar ik denk dat ik dan JUIST het meest mezelf ben. Geluk is doen wat je het allerleukst vind, daar waardering voor krijgen, je niets aantrekken van eventuele negatieve dingen in het leven en samen zijn met mensen met dezelfde interesses. Op het podium komen die vier dingen samen en dat maakt het zo verslavend lekker.”

Wat is mijn grootste angst? “Ik ben een enorme conflict-vermijder. In mijn ogen is al heel snel iets een ‘ruzie’, terwijl anderen dat soms gewoon ‘lekker discussiëren’ vinden. Ik hou van harmonie en niet van negativiteit. Iedereen natuurlijk, maar ik heb dat toch best wel een beetje extreem. Ik wil dat mensen me leuk vinden en kan het soms lastig los laten als ik merk dat mensen dat niet doen.”

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? “Het creëren van content voor op de blog op de website van POPEI en het inplannen van de social media berichten. Bedrijven moeten zichzelf steeds meer als een soort ‘uitgever’ zien. Je komt er niet meer door alleen maar te vertellen wat je doet en hoe goed je wel niet bent. Laat het ANDERE mensen vertellen. Of vertél het niet, maar DOE het gewoon. Zoals POPEI voor ‘talentontwikkeling in de muziek’ staat: we vertellen het steeds minder, maar laten het steeds meer zien door het delen van tips voor muzikanten.”

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? “Ik ben best wel gefocused op mezelf en m’n eigen leven. Ben van nature niet echt attent. Ben vooral heel erg druk met mezelf. Ik kijk en lees geen nieuws, want dat leidt alleen maar af. Maatschappelijk betrokken ben ik niet en hierdoor kan ik soms best wat wereldvreemd en naïef zijn.”

Wat is mijn grootste valkuil? “Ik hou niet van conflicten en ook niet van belangrijke beslissingen maken. Dat laat ik meestal andere mensen doen, maar zou ik eigenlijk zelf moeten leren.”

Wanneer zou ik liegen? “Ik denk dat ik eerder dingen verzwijg dan dat ik lieg. ‘Het er gewoon niet over hebben’ vind ik fijner dan te moeten liegen. Het liefst doen anderen dat ook bij mij: als iemand bijvoorbeeld ons optredens niet goed vond, heb ik liever dat ie het er dan helemaal niet overheeft, dan dat ie de waarheid vertelt. Maar als ik dan toch zou liegen is dat om ervoor te zorgen dat anderen me nog steeds lief vinden.”

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? “Ik volg veel Facebook-pagina’s die tips geven over communicatie, en met name die zich daarmee bezighouden in de muziekindustrie. Ik heb tot nu toe veel geleerd van de nieuwsbrieven van Dave Ruch (https://www.facebook.com/DaveRuchMusic/) en Dave Kusek met z’n New Artist Model (https://www.facebook.com/NewArtistModel/). Zou het aan de voornaam liggen? Haha!”

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? “Afhankelijk zijn van informatie van de artiesten die bij ons optreden. Die zijn vaak nog jong of startend en hebben meestal nog niet alles mooi geregeld, zoals een perskit etc. Het kost dus soms veel moeite om de juiste informatie op tijd te krijgen. Ook vind ik het irritant als ik vooruit wil werken met de PR, maar het programma nog niet rond is doordat bands heel traag reageren op mails, ook al gaat het om een mogelijkheid om op te treden.”

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? “Duidelijk bij POPEI, daar ben ik super op m’n plek en past het allerbeste bij mij in vergelijking tot eerdere banen. En ik ben altijd heel erg gelukkig als ik van anderen horen dat ze vinden dat POPEI ‘zo goed bezig is op social media enzo’.”

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? “Iedereen heeft een passie. Sommige weten ‘m alleen nog niet. Maar kijk waar je je de hele week het meeste mee bezig houdt, en je weet wat je passie is. Daar hoef je echt niet ingewikkeld over te doen en kan van alles zijn. Je kunt vervolgens proberen om met die passie je geld te verdienen, maar er is ook zeker niets mis met ‘gewoon een baan’ en een passievolle hobby.”

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? “Leren knopen door te hakken.”

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? “Bij POPEI: het opbouwen van een content strategie (blog en social media). Met de band: ons optreden op Lowlands en in De Wereld Draait Door.”

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? “Daar waar ik nu leef en werk. Ik zou wel wat meer tijd willen inplannen voor het maken van reizen. Zo staan Amerika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland nog op m’n wensenlijstje. Maar het komt er tot nu toe nooit van door andere prioriteiten (werk en band).”

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? “M’n telefoon, ik kan echt niet zonder, en nog niet eens om te bellen want dat doe ik bijna nooit, haha! En daarna m’n laptop, waar ik alle band-dingen op regel.”

Wat is mijn meest markante karakteristiek? “M’n best wel ver-gaande passie voor m’n band en het promoten daarvan.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? “Restaurant Rodeo in de Dommelstraat voor de beste biefstuk en Senora Rosa voor de meest culinaire tapas.”

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? “Ik hou van boeken over efficiënt werken en over promotie in de muziekindustrie, maar ik kan je zo geen titel geven van m’n meest favoriete.

 You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? “Als ik er vanuit ga dat ik 99 jaar oud wordt, dan zou ik op m’n laatste dag graag nog eens alle plaatjes van The Dirty Denims terug luisteren. ‘Dat deed ik toch maar mooi toen ik nog een ‘jong-ding’ was’.”

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? “Bon Scott, The Donnas, Juliette Lewis, Joan Jett.”

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? “Van wat langer geleden: Almost Famous en Amelié. Kort geleden nog in de bioscoop: Life.”

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? “Geen idee, niet zoveel!”

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? “Muziek speelt een grote rol, andere kunstvormen een stuk minder.”

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? “Dat is zeker m’n vriend Jeroen, die ook gitaar in The Dirty Denims speelt en de meeste liedjes schrijft. We denken over veel dingen hetzelfde.”

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? “Vanuit POPEI zou ik nog meer willen samenwerken met organisaties als de Effenaar en Dynamo.”

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? “Met The Dirty Denims het uitbrengen van ons nieuwe album, waarvan deel 1 al uit is en deel 2 in het najaar uit komt. Daaraan gelinkt het boeken van een releasetour in het najaar.” Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? “AC/DC.”

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? “Kom gezellig langs bij POPEI op Strijp-S in Eindhoven: http://www.popei.nl Met m’n band ontmoet ik jullie graag bij optredens, zie hier de shows die we hebben staan: http://www.thedirtydenims.nl”

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? “Axel van der Meer van Mohr Music. Hij is letterlijk zijn passie achterna gegaan en dat gaat goed!”

Hoe kun jij contact met mij opnemen? “Bij POPEI via Mirjam@popei.nl. Bij The Dirty Denims via info@thedirtydenims.nl.”

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s