Passie Pensioneert Nooit voor Rommert Boonstra

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn passie is het om beelden en woorden uit mijn onzichtbare gedachtes tevoorschijn te toveren. Alsof de hemel op aarde neerdaalt. Elke nieuwe dag is de eerste dag van de schepping. En morgen is er weer een dag.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het ultieme geluk is iets te scheppen uit het (bijna) niets in combinatie met eindeloos wandelen, zwerven over internet en houden van het enige mogelijke meisje. Mijn gedachtes beginnen opgewonden tegen me te spreken en ik doe gewoon wat ze zeggen.

Wat is mijn grootste angst? Het ergste is dat aan alles een einde komt, maar ik heb geen zin om daar bang voor te zijn. Angst staat alleen maar in de weg. Ik heb veel verloren, maar ben niet verloren geraakt.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Slechte eigenschappen kunnen tot veel goeds leiden. Goeie eigenschappen kunnen je de das om doen. Het is handig om jezelf vreedzaam te accepteren. Ik ben gewoon wie ik ben.

Wat is mijn grootste valkuil? Valkuilen zijn om er in te vallen en er weer uit te krabbelen. Een leerzame ervaring. Zonder valkuil kom je nergens.

Wanneer zou ik liegen?  Mijn stelling is dat zelfs de waarheid is gelogen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Mijn professie is de schoonheid. Van alle kunstvormen houd ik het meest van de muziek. Arvo Part gooit onder de levenden misschien de hoogste ogen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?  Vroeger werkte ik in een soort extase, die telkens weer uitmondde in somberheid en vermoeidheid. Op de toppen van het zijn en dan naar de bodem. Dat was op den duur niet meer te doen. Gelukkig heb ik enige regelmaat in het werkproces weten te brengen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik werk ongeveer van 8 tot 12. Dan heb ik genoeg aan mezelf.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat passie niet pensioneert klopt wat mij betreft. Ik ben gepassioneerder dan ooit.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?  Ik verander vanzelf. Ik ze wel waar het heengaat.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?  Mijn werk heeft onder anderen in het Centre Pompidou gehangen. Er stond een lovend artikel in de Figaro.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Zielerust.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Onafhankelijkheid.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Lopend. Liefst in de natuur. Maar in de stad mag ook.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Zhuang Zi– De Volledige Geschriften. Daar staat alles in wat ik altijd heb willen weten.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Chuang Zi, Rilke, Homerus, Rumi.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Requiem van Ockeghem.

Wie is mijn held of heldin in fictie?  Odysseus.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn moeder en de moeder van mijn vrouw.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?  In de ban van de ring.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Creëren heeft me financiële vrijheid bezorgd.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?  Mijn leven draait om kunst en liefde.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vrouw.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?  Kees van der Meiden, voormalig directeur van het Natuurmuseum in Groningen en Twentse Welle in Enschede. We hebben samen verschillende projecten gedaan.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik heb net een project afgerond voor de Westkruiskade in Rotterdam en begin nu aan een project voor Museum Oud Overschie. Ik zou een riant overzichtsboek van mijn werk werk willen maken.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Museum Oud Overschie. Opening 1 oktober.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Rob Steenhorst (Leiden)

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Contact via Facebook. https://www.facebook.com/rommert.boonstra?ref=br_rs_WyJrZXl3b3Jkc191c2VycyJd

E-mail: rommertboonstra@versatel.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s