Passie Pensioneert Nooit voor Jan Tervoort

Wat is mijn grootste passie in mijn werk als kunstenaar? Werken maken waarvan ik ga dansen! Waar ik slapeloze nachten van krijg. Die me bezig houden, waarvan ik meer wil weten. Ik ben op zoek naar die potentie. Telkens weer zonder erin te blijven hangen. Het moet voor mij telkens nieuw zijn. Wat is er mooier dan een nieuw wit vlak!!!

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Een reizende expositie die langs alle betekenisvolle musea in de wereld gaat. Ik wil een overzicht geven van alle werken die ik tot nu toe maakte om te zien en te laten zien wat mijn zoektocht is. Dat ik begon met meer dan 10.000 tekeningen op A4 omdat ik niets liever deed dan dat. Ik had toen niet kunnen bedenken waar ik nu sta.

Wat is mijn grootste angst? Ik heb niet echt een grootste angst. Misschien voor de dood. Niet de dood zelf maar dat hij te vroeg komt. Ik wil nog zoveel te doen, er is nog zoveel te ontdekken. Ik ben natuurlijk wel eens bang of ongeduldig of depressief. Dat brengt het werk met zich mee. Dat hoort er een beetje bij. Dat realiseer ik me niet altijd even goed.

Waar houd ik het meest van in mijn werk? Ik heb 10 jaar een dm-bureau gehad. Daar komt de stress van dead-lines. Maar oh wat hield ik van het creatieve proces; het uitdenken van concepten die hout snijden. Heerlijk! In de kunsten heb je tijd nodig. Je bent er eigenlijk nooit. Als je weet dat je minimaal 8 tot 10 jaar nodig hebt om iets te kunnen maken wat hout snijdt dan weet je veel. Ik houd het meest van de momenten dat ik een oud werk terug zie. Dan kan ik me soms echt verbazen hoeveel ik daarvan hou.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik denk vaak dat ik alles beter weet dan wie ook.  Haha

Wat is mijn grootste valkuil? Denken dat anderen zien wat ik zie.

Wanneer zou ik liegen? Dingen mooier maken dan dat ze zijn doe ik voortdurend. Echt liegen? Ja ook wel. Net als boos zijn of onredelijk zijn. De waarheid is wel heel belangrijk voor me. Misschien wel het belangrijkst van alles. Toch heb ik niets tegen liegen. Als het moet dan moet ‘t. Ik hou niet van zeuren.

Welke persoon in mijn professie, die nu leeft, bewonder ik het meest? Ik ben niet echt een fan van iemand. Ik hou eigenlijk van iedereen. Ik heb mensen leren kennen die me tot dan toe niets zeiden. Ik ben ze gaan bewonderen toen ze hun hart openden. Mij deelgenoot maakten. Daar ben ik ze dankbaar voor. Die bewondering blijft maar de contacten verwateren meestal.

Waar houd ik het minst van in mijn werk? Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik een internationale kunst agent heb die mijn werk verkoopt. Het opbouwen van een expositie is geen sinecure. Alles naast het kunstenaarschap kan me gestolen worden. Organisatie en administratie horen er helaas bij.

Waar en wanneer was ik meest gelukkig met mijn werk?Ik ben heel vaak gelukkig met mijn werk. Bijna elke dag. Ik was heel gelukkig met mijn atelier op Bali. Hoe dingen daar tot stand kwamen. Ik voelde me daar een soort van Damien Hirst die zijn ideeën door anderen liet realiseren. Doordat ik op dit moment met veel dingen tegelijkertijd bezig ben schakel ik anderen in om daarbij te helpen. Daar word ik heel blij van.

Wat zegt de uitspraak Passie Pensioneert Nooit mij? Dat je moet doen waar je zin in hebt! Dat je moet zoeken naar datgene wat goed bij je past. Dat betekent niet het kiezen van de makkelijkste weg maar het op weg gaan.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niets!

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik heb lang gedacht dat prestatie in de kunsten als vanzelfsprekend gekoppeld is aan waardering. Ik ben genomineerd als kunstenaar van de maand bij Saatchi Gallery Worldwide en werd tweede. M’n werk zou getoond worden aan de koningin maar op het laatste moment ging dat i.v.m. veiligheid niet door. M’n werk zit in belangrijke collecties van mensen die ik niet eens ken. Ik was deelnemer aan het Amsterdam Light Festival met een solo expositie in het Amstel Hotel. Ik leef al bijna 20 jaar van mijn werk. Mijn grootste prestatie is dat ik doe wat doe. Met fucking veel plezier.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In het atelier van Breitner!

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Een horloge van het merk Nina Jeanin in een gelimiteerde oplage dat ik 30 jaar terug kocht toen ik mijn eerste grote opdracht kreeg.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dansen met kippevel.

Wat is de plek waar ik de beste ideëen krijg buitenshuis in mijn stad? Rare vraag.

Wat is mijn favoriete plek om te eten of te drinken? PLEKK in Amsterdam.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De bijbel.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Leon Uris en Konsalik.

Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Sweet Child in Time

Wie is mijn held of heldin in fictie? Archie

Wat zegt de uitspraak De Financiële Vrijheid om te Creëren mij? Dat je geld nodig hebt.

Wie is mijn grootste partner in crime? Karen, mijn vrouw.

Met wie zou ik in 2017 graag willen samenwerken? Ik werk met meerdere mensen samen. Dat zijn mensen die uitblinken in wat ze doen. In de toekomst moeten dat er nog veel meer worden. De regie voeren is dan misschien wel het enige wat ik nog doe. Ik ben nu 62 dus dat komt goed uit!! hahaha

Naar welk project in 2017 kijk ik uit? Ik heb een manier gevonden om met polyurthaan natuurlijke lijnen te maken daar zijn enkele bedrijven in geïnteresseerd geraakt. Ook pas ik ze toe in mijn nieuwe werk. Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken en wat daaruit voort komt.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017. Gerhard Richter.

Waar kun je mijn werk zien in 2017? Op internationale beurzen bij Ronen Gallery, bij een aantal galeries in Den Haag en Amsterdam en in mijn atelier aan het Galgeriet 2 in Monnickendam. Ik ben op zoek naar een nieuw atelier.

Wie zie ik graag uitgenodigd om haar of zijn Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? M’n broer Marcel of mijn zus Willi Tervoort.

Hoe kun je met mij contact opnemen? Even bellen met 06 109 127 25.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s