Passie Pensioneert Nooit voor Miranda van Eenennaam

Wat is mijn grootste passie?

Mensen met een bore-outgevoel bewust maken van hun passies en talenten en die vooral mee te nemen in leven & werk! Dat doe ik op vele manieren. Als coach help ik mensen om weer écht in contact te komen met hun kern, en hun passies en talenten. Daarnaast heb ik een online programma, schrijf ik aan 2 boeken, en geef ik lezingen en workshops.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? 

Dan moeten er twee dingen in evenwicht zijn: mijn autonomie én mijn verbinding met anderen. Aan de ene kant dus het beste uit mezelf halen, mijn eigen keuzes maken en m’n passies en talenten leven. En aan de andere kant: me verbonden voelen met anderen en een steentje bijdragen aan de samenleving!

Wat is mijn grootste angst? 

Niet aan de verwachtingen te voldoen. Ik leg de lat behoorlijk hoog voor mezelf, maar dan nog is er vaak dat stemmetje dat fluistert: doe ik het wel góed genoeg? Het helpt echter enorm om te weten dat dit gewoon maar een stemmetje is, en niet ‘de waarheid’. Ik lach nu dus steeds vaker om dit overijverige stemmetje, en neem ‘m niet meer al te serieus.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

De momenten dat de kwartjes vallen. Dat iets of voor mij of voor een klant ineens op z’n plaats valt. Dat er een nieuw inzicht is, of iets ineens beter wordt begrepen, waardoor de weg vrij is voor een volgende stap in persoonlijke ontwikkeling. Heerlijk!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? 

Als ik een dilemma heb, hou ik dat vaak eerst alleen voor mezelf en ga in m’n eentje zitten analyseren. Ik kom er niet op om het te delen! Pas als ik al heel ver ben in dat proces, óf zelfs al een besluit heb genomen, ben ik geneigd dit met een ander te delen. Dat komt dan natuurlijk redelijk uit de lucht vallen… Ik doorzie ‘m steeds vaker, maar die eerste neiging van ‘zelf oplossen’ zit diep.

Wat is mijn grootste valkuil? 

Zelfonderschatting.

Wanneer zou ik liegen? 

Als ik zou zeggen dat het volgen van je hart een makkie is. Er liggen zoveel valkuilen op de loer dat het elke dag weer bewuste aandacht vraagt.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? 

Technische rompslomp. Ik word niet snel chagrijnig, maar als het technisch tegen zit, vloeit alle energie in één keer uit m’n lijf en wil ik m’n laptop het liefst het raam uit smijten. Godzijdank bestaan er Virtual Assistents (VA’s)! Tis maar beter als iedereen gewoon doet waar hij goed in is en waar hij energie van krijgt…

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Het zijn vooral de momenten dat ik voel dat alles klopt, en de energie stroomt. Zo’n moment heb ik al vaak beleefd in mijn Franse lievelingscafé, hier in de buurt. Een paar keer per maand werk ik daar een ochtendje achter m’n laptop – kop warme chocomel of thee ernaast, heerlijk. De mooiste inzichten en inspiratie zijn daar al naar me toegekomen. Ik loop altijd weer intens gelukkig naar buiten!

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Hij sluit aan bij hoe ik in het leven sta: ontdek je belangrijkste passies en je hebt je leven lang een basis om op terug te vallen – een onuitputtelijke bron van geluk! En die is gelukkig niet gebonden aan leeftijd.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? 

Niet zo gek veel eigenlijk. Ik heb weleens momenten dat ik wat extraverter zou willen zijn… Als ik op een bijeenkomst spontaan een microfoon onder m’n neus geschoven krijg en heel snel met een antwoord op de proppen moet komen bijvoorbeeld. Dan benijd ik extravertere mensen die daar hun hand vaak niet voor omdraaien en wel van een verrassinkje houden, terwijl ik denk: mag ik daar even rustig over nadenken?

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? 

Professioneel presteren is leuk, maar eigenlijk ben ik veel trotser op de prestatie die daaraan ten grondslag ligt: het steeds weer keuzes maken vanuit m’n hart. M’n leven niet in te richten op basis van zekerheden en status, maar op basis van wie ik ben en wat ik te geven heb. Als dat in orde is, en je durft écht te gaan staan voor wie je bent, vloeien de ‘professionele prestaties’ daar vanzelf uit voort.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? 

M’n vrijheid is me zo heilig dat ik het liefst overal wil kunnen werken. Laptop inpakken, en weg! Voor een groot deel van m’n werkzaamheden kan dit al. M’n online-programma, het schrijven van m’n boeken, workshops in het Engels – het kan overal! En toch ben ik redelijk verknocht aan Frankfurt en werk ik graag hier. Het is vooral het idee dat het overal kan, dat me al ontzettend blij maakt.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Ik hecht niet zoveel waarde aan spullen. Natuurlijk is m’n laptop met al m’n schrijfsels, ideeën en uitwerkingen belangrijk voor me, maar ik geef duizend keer liever geld uit aan persoonlijke ontwikkeling en ervaringen, dan aan materiële dingen. Verreweg mijn belangrijkste niet-materiële bezit vind ik m’n eigen gezondheid – zowel lichamelijk als geestelijk.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Die vraag heb ik doorgespeeld naar m’n partner! Volgens hem is dat mijn milde en niet-veroordelende blik op mensen. Mijn vermogen om situaties en personen altijd vanuit meerdere kanten te belichten. Geen zwart-wit benadering dus, maar mild en open minded, steeds weer op zoek naar de nuances.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? 

Zoals ik eerder schreef: mijn favoriete Franse café: K’ties.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? 

Eén van m’n favoriete restaurants in de zomer is Naïv (Fahrgasse). Ongecompliceerd en altijd lekker. Voor Kaffee & Kuchen kun je bijvoorbeeld terecht bij het knusse Paula (in Westend), of bij Sugar Mama, aan hetzelfde pleintje als Naïv. ’s Zomers is het ook heerlijk om lekker buiten in ’t groen te genieten van lunch of diner bij de Gerbermühle. Ach, er is zoveel leuks hier!

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? 

Ik was een jaar of 18 toen ik me aangetrokken voelde tot de boeken van de Dalai Lama. Ik was bang door anderen zweverig gevonden te worden, dus ik verstopte ze ergens achterin de boekenkast. Maar nog steeds vind ik zijn vredelievende blik op mens & wereld zo mooi en logisch tegelijk, dat ik denk: als iedereen toch ‘ns zo tegen de wereld aankeek…

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Bij Connie Palmen en Sandor Maraï vind ik de psychologische/ filosofische diepgang en wijsheid, waar ik altijd naar op zoek ben. De boeken van Jeroen Brouwers lees ik graag vanwege zijn poëtische stijl en zijn vermogen om de onhandige, machteloze kant van de mens zo herkenbaar neer te zetten. En dan al zijn leuke neologismen… Zelfs nieuw bedachte scheldwoorden zijn bij die man nog prachtig!

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? 

Dat wordt een mooie mix aan nummers die me gedurende m’n leven geraakt hebben. Nummers van Billy Holiday, Lizz Wright, Diana Krall, Nina Simone, Eva Cassidy en Joni Mitchell – en dan nog een waslijst aan nummers in ‘m’n moerstaal’ met prachtige teksten, onder andere van Stef Bos (Is dit nu later?) en Herman van Veen (Ik kan je dromen).

Wie is mijn held of heldin in fictie? 

Carrie Mathison uit Homeland. Maar de hele serie is door helden gemaakt als je het mij vraagt.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Ze zijn overal om me heen! Mensen die iets doen zonder eigen belang, mensen die veel liefde geven, mensen die hun angsten proberen te overwinnen… Maar ook mensen met een mooie missie, mensen die zich kwetsbaar opstellen, mensen die knokken voor een betere wereld… Volgens mij is iedereen op z’n minst parttime held of heldin.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? 

As it is in heaven (2004).  Om je eigen uniciteit nooit, maar dan ook nooit meer te vergeten!

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? 

Hoe corny het ook mag klinken: dat ben ik toch echt zelf. Ik breng de meeste tijd met mezelf door en de gesprekken met mezelf kunnen dus maar beter ondersteunend en positief zijn…! Zeker als ondernemer kan ik het me slecht permitteren om geen fan te zijn van wat ik doe… Daarom zorg ik ervoor dat ik steeds 100% sta achter wat ik doe!

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? 

Moeilijk te zeggen… Ik laat me graag verrassen!

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit?

Het afronden van de 2 boeken waar ik tussen de bedrijven door mee bezig ben. Reken maar dat de champagne dan knalt!

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? 

Mijn grootste interesse gaat uit naar muziek, literatuur en levenskunst. Ik denk dat ik alles wat ik daaruit geleerd heb al dan niet bewust meeneem in leven en werk. Kunst is een prachtige spiegel om weer even stil te staan bij jezelf. Waarom raakt iets je? Dat zegt vaak zoveel over verborgen pijn of verlangens in jezelf!

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Het is het slimst mijn website in de gaten te houden en je in te schrijven voor m’n nieuwsbrief. Zie www.yourworkyourart.com. Dan weet je zeker dat je op de hoogte blijft van alles wat ik nog aan plannen heb!

Wie zou Peter dienen uit te nodigen om haar Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Daniëlle van Zeelst.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via mail (miranda@yourworkyourart.com), maar ik ben ook te vinden op LinkedIn, Facebook  en Twitter. De rest van m’n gegevens vind je op mijn website: www.yourworkyourart.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s