Passie Pensioneert Nooit voor Patricia Achenbach

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie is om een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld Dit doe ik door schoonheid, humor en verwondering te verbeelden in mijn werk. Ik probeer te streven naar het goede, het ware en het schone.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk bestaat voor mij uit genieten van de kleine dingen in het leven die, als je daarbij stilstaat eigenlijk heel bijzonder zijn.

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst vind ik moeilijk om uit te leggen. Ik ben best angstig aangelegd en voor verschillende dingen bang. Lastig om de grootste angst daaruit te kiezen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het leukste vind ik het omzetten van de ideeën die ik heb naar een bestaand product. Het creatief proces dus eigenlijk.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn minst aantrekkelijke eigenschap is dat ik graag mag oordelen over anderen, vooral over storende eigenschappen waar ik mezelf ook op betrap. Ook mag ik graag anderen de maat nemen en ben ik betweterig. Ik ben een beetje egocentrisch, maar dat is kunstenaars eigen volgens mij.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil blijkt keer op keer mijn perfectionisme te zijn.

Wanneer zou ik liegen? Als het leven van mij of mijn dierbaren er van af hing zou ik zeker liegen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? De kunstenaars Rob Koenders en Camille Dings maken prachtige schilderijen en illustraties in een heel eigen stijl. Ook heb ik vorig jaar werk gekocht van mijn docent Adri Post, die, net als ik, het maken van kunst jaren heeft gecombineerd met onderwijs.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Wat ik eigenlijk niet zo leuk vind is het lobbyen en netwerken om geschikte expositie-gelegenheden te vinden. Ik noem het wel een gekscherend het “Inlikken”. Dit beschouw ik echt als een noodzakelijk kwaad.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Eigenlijk ben ik op dit moment het meest gelukkig met mijn werk. Ik geef les op een middelbare school naar volle tevredenheid, omdat ik dan indirect ook met mijn vak bezig kan zijn en inspiratie kan geven en krijgen. Daarnaast ben ik nu vrijwel elke dag actief bezig met mijn kunst en dat is in het verleden wel eens anders geweest.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? ‘Passie Pensioneert Nooit’, zou ik zelf nooit bedacht hebben maar het spreekt mij zeker aan omdat ik een beroep uitoefen waarmee ik kan doorgaan zolang ik een potlood kan vasthouden en hopelijk is dat nog heel lang.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Hopelijk klinkt het niet te arrogant als ik zeg dat er niet echt iets is wat ik zou willen veranderen aan mezelf. Volgens mij heb ik uiteraard wel wat tekortkomingen maar ben ik redelijk gezond. Misschien wat netter worden in het huishouden en/ of wat kilootjes eraf?

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mijn grootste professionele prestatie tot nu toe is, dat ik in 2010 een kinderboekje heb uitgeven in eigen beheer. Het gaat om een alfabetboekje met prenten dat nog steeds door onderwijzers op de basisschool wordt gebruikt.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Om te leven en werken zou ik me geen betere plek kunnen wensen dan in Oost-Nederland waar ik nu woon.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Als ik moet nadenken over mijn meest waardevolle bezitting dan denk ik aan het dak boven mijn hoofd. Mijn familie en dierbaren zijn geen bezit anders had ik hen genoemd.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Wat volgens mij erg opvalt aan mij is mijn weleens overdonderende enthousiasme in combinatie met mijn uiterlijk. Ik kan heel druk zijn en dat kan soms mensen afschrikken. Daarnaast ben ik heel verlegen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Een wandeling langs de IJssel doet wonderen voor mij om op ideeën te komen voor mijn eigen werk. Ook krijg ik ideeën door de gesprekken die ik heb met leerlingen en collega’s op mijn werk. Uit gesprekken met familie en vrienden haal ik ook heel veel inspiratie.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Persoonlijk ben ik wel gek op van die All You Can Eat restaurants waar je gewoon voor een uur betaalt en je dus onbeperkt sushi en andere vis kunt eten.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De boeken die mijn leven hebben beïnvloed zijn: “Sjakie en de chocoladefabriek” van Roald Dahl. Het boek “A is een Aapje . . .” in de versie van Rie Cramer, heeft mij geïnspireerd om mijn eigen “abcKRINGBOEKJE” te maken met illustraties en versjes. Het heeft mijn liefde voor taal aangewakkerd. Ook ben ik net als Rie Cramer verzot op de Seizoenen in mijn werk als schilder en illustrator. Verder zijn alle boeken die ik heb gelezen van invloed geweest op mij; of het nou stripboeken zijn, kasteelromannetjes, detectives of horrorverhalen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Simon Carmiggelt, Annie MG Schmidt, Drs.P., Stephen King en Roald Dahl.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? De muziek van George Gerschwin waarschijnlijk, dat voelt als teruggaan naar de oorsprong. Muziek waarvan ik het gevoel heb dat die ik al kende voordat ik ze ooit gehoord had.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Ik ben dol op Engelse detectives en zou daar ook mijn held uit kiezen. In dit geval Inspector Frost uit de serie A Touch of Frost.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Van helden en heldinnen in real life heb ik er een heleboel. In ieder geval die mensen die het beste met onze planeet voorhebben en die zich actief inzetten om de planeet te verbeteren en verduurzamen voor al zijn bewoners.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? In ieder geval raad ik de film Excallibur aan van John Boorman.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? De financiële Vrijheid om te creëren wil voor mij zeggen dat ik genoeg geld heb om mijn gezin te helpen onderhouden en daarnaast genoeg materialen te kunnen aanschaffen om kunst te kunnen maken.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst speelt een enorm belangrijke rol in mijn leven. Ik beschouw mijzelf als professioneel kunstenaar, die daarnaast een tweede baan heeft in het onderwijs.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Als mijn grootste fan zie ik mijn man die tevens ook mijn muze is. Hem heb ik al vele malen geportretteerd.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Om deel te nemen aan groepstentoonstellingen houd ik mij altijd aanbevolen. Het lijkt mij fantastisch om mijn werk weer eens over de grens te exposeren, maar doet hoeft niet persé in 2017, dat mag ook later.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Het project waar ik momenteel mee bezig ben is voor mij een enorme uitdaging. Het project heet “An Apple a Day”. Een jaar lang maak dagelijks een illustratie, of schildering van een appel in diverse vormen en stadia. Dit doe ik met verschillende technieken en materialen. Hiermee ben ik gestart op 26 december 2016 en het  project is eind 2017 klaar. Vervolgens hoop ik het in een grote expositieruimte ten toon te kunnen stellen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Rob Koenders, Frouke Tichgelaar en Colin Wilkinson maken prachtig werk.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Mijn is werk te zien op 1 juli bij ‘KunstHandel in de Walstraat’ in Deventer. Ik citeer “Een spontane Pop-up galerie op straat avant la lettre”.  Ook sta ik met mijn werk op de Kunstbeurs NULLLLL in Amersfoort van 6 t/m 8 oktober 2017

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Het zou mooi zijn als beeldend kunstenaar Colin Wilkinson zijn verhaal eens zou vertellen hij maakt prachtig werk en ik hoop ooit nog eens met hem te exposeren ergens.

Hoe kun jij contact met mij opnemen Om met mij in contact te komen kun je een bericht achterlaten op mijn website: http://achenbachenveira.nl/contact/

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s