Passie Pensioneert Nooit voor Robin Bergman

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het helpen van ondernemers, het is prachtig om te zien hoe ondernemers kunnen groeien door ze de juiste handvaten aan te reiken. Ik heb een online marketing bureau waarmee ik altijd een persoonlijke benadering hanteer. Tenslotte is ieder bedrijf anders.
Daarnaast gebruik ik mijn creativiteit en deskundigheid om het doel van mijn klant na te streven.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het ontwikkelen van de persoon die je wilt zijn, de rest volgt dan vanzelf

Wat is mijn grootste angst? Mijn ego, ik sta graag op een podium, hierdoor ligt er altijd een uitstraling van arrogantie en egocentrisme op de loer, ook al is dit nooit zo bedoeld.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De diversiteit, elk bedrijf profileert zich op zijn eigen manier, hierdoor leer ik zelf ook hoe andere ondernemers denken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik val in herhaling maar ik denk weer aan mijn ego, ik heb horen zeggen dat ik soms te dominerend kan overkomen.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik door mijn sterke drive en visie soms de praktische zaken vergeet. Ik moet soms herinnerd worden aan het feit dat ik met beide benen op de grond moet blijven staan.

Wanneer zou ik liegen? Ik heb gemerkt dat veel ondernemers zich beter of groter voor doen als zij daadwerkelijk zijn. Ook ik heb dit gedaan. Tegenwoordig is mijn kracht mijn eigen ik, ik heb niks nodig om mijzelf goed voor te doen. Ik ben wie ik ben en daar ben ik trots op.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Les Brown, Grant Cardone en mijn mentor Gallant Dill. Deze mensen hebben allemaal iets gemeenschappelijks: Doorzettingsvermogen en geloof in hun zelf. Ik herken dit bij mezelf, ik geef gewoon niet op en ik heb gemerkt dat als je toch doorgaat, hoe naar de situatie ook is dat het universum antwoord. De wet van aantrekkingskracht werkt eenmaal zo of je dat nou gelooft of niet. Ook ik heb dingen bereikt die ik hiervoor nooit voor mogelijk achtte. Mensen en situaties komen eenmaal op je pad als je volhoudt waarin je gelooft.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Administratie, zoals waarschijnlijk veel ondernemers zouden zeggen. Maar een bedrijf is pas een bedrijf als dat op orde is.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen ik voor het eerst werd overgevlogen naar Engeland door een klant voelde ik mij heel goed. Ik heb een grote bijdrage gehad in de marketing in Nederland voor dit bedrijf. Als mijn klant zijn doelstelling haalt is mijn doelstelling ook gehaald, en dit succes werkt aanstekelijk en versterkt je drive om door te gaan om nog meer bedrijven te helpen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Als je passie je werk is, werk je eigenlijk niet en pensioneer je ook niet

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Twee jaar geleden kon ik een waslijst op noemen over wat ik zou willen veranderen aan mezelf, tegenwoordig ben ik gewoon blij om wie ik ben, imperfectie is juist wat iemand charme geeft.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Naast marketing doe ik ook applicatieontwikkeling, ik heb 2,5 jaar samen gewerkt met Samsung om een product op te markt te brengen dit was heel speciaal.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Door mijn vele contacten in Amerika ben ik ook zaken gaan doen met Amerikaanse bedrijven, het lijkt mij erg leuk om daar ook voor bepaalde tijd per jaar te werken.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn creativiteit en inlevingsvermogen, hierdoor bedenk ik altijd een oplossing. Het kost soms alleen wat tijd maar een oplossing is er altijd.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn drive, ik geef simpel nooit op waardoor ik dingen ook echt bereik wat aanstekelijk werkt voor anderen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Naast mijn appartement is een natuurgebied waar ik regelmatig ga wandelen, ik luister dan naar motivational speakers. De rust die ik daar vind werkt als een vliegwiel voor mijn creativiteit. Mijn beste ideeën zijn daar ontstaan.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Die heb ik niet echt, als ik maar met de juiste mensen ben maakt mij de plek niet heel veel uit.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? The 10X Rule van Grant Cardone en I’ts not over until you win! van Les Brown.


Wie zijn mijn favoriete schrijversGrant Cardone, Les Brown, Tony Robbins, Jim Rohn, Napoleon Hill

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? De song: “Be” van Neil Diamond van de film Jonathan Livingstone Seagull uit 1973. Het gaat over dat je niet bang moet zijn om jezelf te zijn. De meeste problemen komen namelijk voort uit je eigen handelen. Persoonlijke ontwikkeling is de sleutel tot veel oplossingen.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Batman, in plaats van rentenieren gaat hij mensen helpen

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn ouders en broers, zij hebben het heel moeilijk gehad maar geven desondanks nooit op en hebben het beste in mij naar boven gehaald.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? The Founder met Michael Keaton een geweldig waargebeurd verhaal waarin je echt kan zien dat doorzettingsvermogen en de wet van aantrekkingskracht echt heeft gewerkt.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Financieel vrij betekent niet voor mij, je moet een multimiljonair zijn. Het betekent meer voor mij dat je de ruimte en de tijd hebt om te doen wat je leuk vindt. Ik denk dat heel veel mensen niet doen wat ze leuk vinden en dat ze het niet doen omdat ze handelen uit angst. Veel vrienden van mij hebben hele goede banen maar of ze echt gelukkig zijn betwijfel ik. Soms moet je jezelf de vraag stellen: Hoeveel betalen ze mij zodat ik mijn droom niet achter na ga en is dat het wel waard. Tegenwoordig zijn te veel mensen te bang om niet comfortabel te zijn terwijl daar juist het echte geluk ligt; ontwikkeling van je eigen ik.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik ben zeer creatief en ik heb gestudeerd aan de kunstacademie in Utrecht dus het speelt een grote rol in mijn werk. Design is een van mijn dagelijkse werkzaamheden.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn business partner is mijn partner in crime, hij stond er ook toen het niet goed ging en dan merk je dat iemand er echt voor je is.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Bedrijven die hun identiteit in marketing nog niet gevonden hebben, jonge ondernemers die zichzelf nog aan het uitvinden zijn vind ik het leukst en daar kan ik ook het meest van leren.


Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Momenteel ben ik nog bezig met de opstart in Amerika dit heeft veel langer geduurd dan verwacht. Daarnaast mijn nieuwe product wat ik dit jaar ga uitrollen, hier kan helaas nog weinig over zeggen. Voeg mij toe op Facebook en LinkedIn en dan hou ik jullie op de hoogte.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Als ik ooit de kans krijg dan Grant Cardone, Les Brown en mijn mentor Gallant Dill

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Via mijn website www.socialmediasprinters.com

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Sinan Belhawi, een ondernemer waar ik al jaren mee om ga, hij probeert net als ik echt iets achter te laten en de wereld een stukje beter te maken.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via mijn website: www.socialmediasprinters.com of via Facebook https://www.facebook.com/robin.bergman.9 of LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/robinbergman/

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s