Passie Pensioneert Nooit voor Hans Broere

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Artiesten naar een hoger plan tillen, want daarin zit vooral de voldoening. Naast het feit dat men er blij van wordt natuurlijk.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Zelf kunnen bepalen wat ik wil, mijn eigen route uitstippelen.

Wat is mijn grootste angst? Mijn gezondheid of een naaste verliezen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De vrijheid om te kunnen kiezen met welk project ik aan de slag ga en daaruit voortvloeiend, het behalen van resultaten. Los van de momenten dat je jezelf (bijna) verliest in je werk, de adrenaline rush die het teweeg brengt.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben soms ongeduldig.

Wat is mijn grootste valkuil? Het werk zelf. Doorgaan tot je er (bijna) bij neervalt. Het werk is leuk, houdt nooit op dus als je niet oppast ben je altijd bezig. Ik werk momenteel naar een eerste fatsoenlijke verlofperiode in zo’n 13 (?) jaar toe. En dat blijkt tamelijk stressvol want hoe gaat zoiets eigenlijk als je voor jezelf werkt?

Wanneer zou ik liegen? Niet! Okay, misschien een “white lie”om iemand niet te kwetsen. Alleen het enigszins verbuigen van de waarheid om een resultaat voor je klanten te behalen is gepermitteerd maar dat moet je maar niet publiceren 😊

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? 
Niet specifiek een persoon maar zij die volharden in het doen wat ze leuk vinden, al levert men daarvoor financieel gemak in. Ik had ook een fors aantal muzikanten of mediapersonen kunnen noemen maar wil er niemand uitlichten.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het incidentele feit dat “zij die het weten” soms een andere mening zijn toegedaan dan ik. De lat ligt namelijk hoog, als het om kwaliteit gaat. Ik wil niet met producten of artiesten werken die m.i. niet de moeite waard zijn. Heb ik de wijsheid in pacht? Nee, maar als een journalist een slechte recensie schrijft over een door mij toegestuurd album, denk ik: “Je hebt toch oren aan je kop?!” Door de kwaliteit te bewaken gebeurt dit dus slechts incidenteel.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik ontmoette ooit een artiest zonder platencontract, boekingskantoor etc. en zag zijn talent. M.i. kon iedereen dat trouwens zien. Na mijn bemiddeling was hij onder de pannen en m’n PR-werk zorgde er grotendeels voor dat hij in relatief korte tijd van “aanmodderen” naar o.a. het hoofdpodium van North Sea Jazz ging. Ik stond toen met vochtige ogen in een bomvolle zaal met 10 tot 12.000 m/v. En daar is weer een DVD van dus die kijk ik soms nog enigszins wazig terug. Er zijn meer van dat soort fijne momenten geweest.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Simpelweg dat het een feit is. Bij leven en welzijn, wil ik de stekker er ook niet uittrekken als de pensioengerechtigde leeftijd daar is.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Misschien toch iets minder gedreven, of simpelweg relaxter willen zijn want ontspannen en loslaten blijkt lastig. Can’t shake things off, ga te lang door en blijf dan vaak malen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Lastig te zeggen. Misschien het hierboven geschetste “North Sea Jazz moment”. Blues acts op nationale TV weten te krijgen of toch elke keer je klanten blij weten te maken? Dat lukt gelukkig nog steeds, van tevredenheid tot euforie…….love it! Gevraagd worden voor jury’s, panels, workshops is een mooie bonus en stemt me ook trots, al blijf ik vaak en liever achter de schermen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?  Het maakt me weinig uit maar als ik moet kiezen in de regio 010, waar ik m’n roots heb liggen. Misschien net buiten de stad maar wel in de nabije omgeving. Breda of Delft mag ook hoor.  Easy does it, the lone ranger will find his way.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Gezondheid!

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Het glas is half vol maar stoot er verdorie niet tegenaan, het kan zomaar anders zijn.  Het liefst hoor ik trouwens humorvol.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Die is er niet echt, al komt er regelmatig iets tijdens het douchen aan de oppervlakte. Vrees dat ik dan soms vergeet aan het milieu te denken. Maar goed, het kan overal zijn en het komt in golfbewegingen, soms tien tegelijk. Lastig hoor, zoveel drukte in je hoofd.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?  Ik woon in een klein dorp en de mogelijkheden zijn daar beperkt dus het kunnen diverse plekken zijn maar wel elders. Momenteel regelmatig aan de kust, afgewisseld met de stad en dat kan in principe overal zijn, Rotterdam, Tilburg etc.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Geen! Ik lees weinig, ben vrij veel aan het werk en daarnaast een groot filmliefhebber. Sommige series kunnen me ook grijpen en later, als ik groot ben, ga ik meer lezen!

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Zie hierboven maar boeken van Brett Easton Ellis, Ian Rankin, Bukowski hebben me in elk geval weten te bekoren.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Piece of cake: “Heart Of A Saturday Night” van Tom Waits. Vermoed dat headbangen er op die dag toch niet in zit.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Lucky Luke! Sneller dan zijn schaduw en dat wil ik ook.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Ik kom niet verder dan mijn ouders, al is m’n vader niet meer onder ons. Zij hebben mij tenslotte op deze wereld gezet. De rij muzikanten, acteurs, regisseurs, fotografen, sportmensen etc. is eindeloos dus daar waag ik me niet aan.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ik ben vooral liefhebber van de tragikomedie en ga een stevig drama ook niet uit de weg maar vermoed dat ik hier toch “The Big Lebowski” moet antwoorden. Deze heeft wel in een nek-aan-nek-race flink met “Fargo” moeten strijden. Beiden films van de Coen Brothers.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dit is niet geheel van toepassing op mij want ik werk met en voor creatieve geesten maar dit soort vrijheid is m.i. wel essentieel om op een prettige manier te kunnen leven en werken. Als je elk dubbeltje moet omdraaien, lijkt het me allemaal wat minder prettig.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Het lijkt me duidelijk dat kunst een grote rol speelt, als je PR in de muziekindustrie doet. Daarnaast is kunst in z’n algemeenheid belangrijk en een museum, atelier, foto-expo etc. vaak interessant en fijn om te bezoeken.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn moeder, dochter en vriendin. Drie vrouwen om van te houden (lovin’ ya back), wat wil je nog meer?

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Tom Waits #wishfulthinking

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik ben o.a. al in de gelukkige omstandigheid geweest om met een “held” als Solomon Burke te kunnen werken. Zelfs met een acteur als Kevin Bacon maar naam en faam zegt uiteraard niets over de persoon zelf. Er staat voor dit najaar o.a. een project op stapel met de Belg DAAN. Ook zeker niet te versmaden, is Richard van Bergen’s Rootbag. Zeg niet dat ik het niet heb gezegd!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017  Misschien moet ik, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van de job, eens proberen mezelf te ontmoeten dit jaar. How about them apples? Ik heb verder geen realistische wensen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Vooral op het thuiskantoor en uiteraard nog steeds in muziekcafe’s, concertzalen en festivals maar niet meer zo vaak als vroeger. Cliche als een koe maar de jaren gaan tellen, ik ga minder op pad en na 24 jaar muziekindustrie is de noodzaak om te netwerken kleiner. De focus ligt dus vooral op het leveren van goed werk op kantoor.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Muzikant/producer and allround good guy Mischa den Haring, o.a. gitarist van NL’s finest rootsrockers T-99. Ronald van Oudheusden van RTV Rijnmond lijkt me ook een prima kandidaat. Fijne kerels met veel passie!

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

www.broerepromotion.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s