Passie Pensioneert Nooit voor Ruwan Heggelman

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het vertellen van persoonlijke verhalen met een lichte commerciële insteek, zodat een groter publiek er van kan genieten.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het moment dat ik Kingdom Hearts 3 in mijn handen heb.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik geen mensen om me heen heb die begrip voor mij hebben.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De sociale kant. Ik hou van een sociale samenwerking binnen mijn projecten, waarin communicatie, begrip hebben voor elkaar en samenwerken centraal staat. Als die elementen de juiste plek hebben, komt het project in mijn ogen het beste uit de verf.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan erg fel zijn. Daar moet ik harder aan werken.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik teveel projecten tegelijk wil opstarten en oppakken. Het is ook allemaal veel té leuk

Wanneer zou ik liegen? Ik haat liegen. Ik vind liegen verschrikkelijk. Laten we eerlijk en direct zijn naar elkaar, dan ontstaat er ook geen onnodige miscommunicatie.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Edgar Wright, Jeff Nichols, Alan Ball, Jamin Winans & Tetsuya NomuraWat een bazen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De stress… en het stomme is, ik creëer zelf grotendeels van die stress. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld onzekerheden of het zelf te druk maken. Vaak is het dus onnodige stress.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik heb geen specifiek moment dat ik het meest gelukkig was, maar als ik samenwerk met een crew of als onze film in première gaat/ wordt vertoond in een zaal met publiek, dan ben ik het gelukkigst.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat passie nooit verdwijnt. Dit geldt voor mij op verschillende vlakken, van werk gerelateerd tot aan het afspreken met vrienden. Het hebben van passie is in mijn ogen belangrijk, want waar haal ik anders je drive vandaan om überhaupt dingen te doen?

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Minder onnodig stressen, meer tijd nemen om te rusten en meer genieten van vrije dagen.  Oh ja en minder sushi eten.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Beste Vrienden.
Jeugdvrienden Ferry en Robert, inmiddels keurige kantoortijgers, worden geconfronteerd met een merkwaardige verandering. Robert begint namelijk bleek te zien en krijgt opeens enorm veel trek in vlees. Sterker nog: hij heeft zojuist flink in een collega gebeten. Kan een levenslange vriendschap blijven bestaan als een van de twee drastisch verandert? 

Met Huub Smit, Martijn Crins, Kees Boot, Rogier Schippers, Yaşar Üstüner, Chava voor in ‘t Holt en Brainpower.

Beste Vrienden is een project dat volledig op vrijwilligers en jonge professionals heeft gedraaid. 
Van het stuntteam VanGuard Action (die o.a. Michiel de Ruyter heeft gedaan) tot aan een visual effects team (waaronder artists die aan Big Hero 6 en Transformers hebben meegewerkt).

Kijklink: https://www.youtube.com/watch?v=wGxOylSQciE
Website: www.bestevriendenfilm.nl

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?  Het allerliefst woon ik in Groningen en werk ik vanaf daar aan internationale fictie films. Beetje onrealistisch, maar toch een mooie droom.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Super cliche: Mijn familie, vrienden & vriendinnen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Het onderwerp ‘’de duistere kant van de mens’’, dat altijd in al mijn werk terug te vinden is. Ik vind de duistere kant van de mens het meest interessante onderwerp, omdat het in iedereen zit. Het heeft alleen de juiste prikkels nodig om los gemaakt te worden. Iedereen is een lieve, schattige, 3 jarige baby geweest, maar hoe kan dat kind 20 jaar later een seriemoordenaar zijn? Niemand staat in de ochtend op en denkt: Laat ik eens iets verschrikkelijks gaan doen vandaag. Alle acties van een mens hebben een reden, een prikkel, een motivatie.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik heb geen plek waar ik ideeën krijg, maar ik krijg ideeën door ervaringen op te doen met mensen om me heen. Dit kan simpelweg al zijn door naar de bioscoop te gaan.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
Shabu Shabu.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Kippenvel.
Deze kinder horror boeken hebben mij op jonge leeftijd aan horror geïntroduceerd.
Bedankt R.L. Stine!

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Edgar Wright, Jamin Winans, Jonathan Nolan & Jeff Nichols.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?
Specifieke band: Boards of Canada
Specifiek nummer: Boards of Canada – Everything You Do is a Balloon

Wie is mijn held of heldin in fictie?
Ward Meachum in de serie Iron Fist.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?
Super cliche: Mijn familie, vrienden & vriendinnen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?
The Frame van Jamin Winans.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat je genoeg geld krijgt om te maken wat je maar wil, maar ik vind het juist dé uitdaging om met een voorgesteld budget iets te gaan maken en om creatief na te denken over je inhoudelijke keuzes, zodat je op die manier nog steeds je verhaal kan vertellen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Aangezien ik constant nadenk over film concepten, zou ik zeggen dat het mijn leven heeft overgenomen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn ouders.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik wil HEEL graag weer een keer samenwerken Huub Smit en Martijn Crins. Hopelijk dit jaar nog?

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Baby Driver van Edgar Wright.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

Realistisch: Roel Reine
Onrealistisch: Edgar Wright

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Ik Kan Vliegen, met Josha Stradowski & Frieda Barnhard, geproduceerd door: Portal Pictures en BosBros, is dit jaar te zien op het Nederlands Film Festival.
Social media: https://www.facebook.com/ikkanvliegenfilm/

Dutchtown, is hopelijk ook dit jaar te zien op het Nederlands Film Festival.
Zo niet, dan draait Dutchtown dit jaar nog op andere film festivals.

Voor meer informatie over mijn aankomend werk: www.ruwan.nl

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Richard Raaphorst, Tim Smit, Roel Reine, Rolf Dekens, Thij de Haan, Jeffrey Tomberg, Rocco Wouters, Ferrano Meraldi, Jordi Welschen en Simon Pegg.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Mail: info@ruwan.nl
Website: www.ruwan.nl
Mijn aankomende project: https://www.facebook.com/ikkanvliegenfilm/

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s