Passie Pensioneert Nooit voor Ilse Huizinga

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? De vrijheid om een song zo te kunnen invullen als ik voel. Een eigen versie van een song te brengen. Me te laten inspireren door het verhaal. Me te laten meevoeren door de compositie. Ken je dat, een song die je blijft achtervolgen? De Engelsen zeggen dat zo mooi: hauntingly beautiful.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het zijn altijd momentopnames voor mij. Kortstondig. Waar ik op kan teren. En het kan van alles zijn. Het moment dat onze dochter van 2 een trapje bij de Noorderkerk ontdekt, er steeds wankel opklimt en er dolblij afstommelt. Die lieve glimlach op haar lippen, dat blije krullebolletje. Ik kon niet gelukkiger zijn en ik realiseerde het me ook op dat moment. Come to think of it: blijheid in al haar vormen.
Wat is mijn grootste angst? Dat ik niet in mezelf geloof. Dan ligt de depressie op de loer.
Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het contact met het publiek, de magie die kan ontstaan als ik zie dat een liedje ‘landt’. En ook het contact met mijn band, als ik zie dat ze energiek en geïnspireerd spelen. Als alles samen valt; talent, inspiratie en passie.
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan wel eens losgaan in ‘lullige liedjes”, die scandeer ik de hele dag (“Ooooh, saberiosia”) en daarmee drijf ik mijn man en dochter tot wanhoop.
Wat is mijn grootste valkuil? Ik kan vrij chaotisch zijn en tracht continu het overzicht te bewaren. Kost me veel energie. Lukt ook eigenlijk niet. Hee, wat eerlijk van mij…. Mensen denken dat ik heel georganiseerd ben… MENSEN! Dat is niet zo! But I try, and I try, and I try and I try.
Wanneer zou ik liegen? Pffff. Als het echt moet. “Nee hoor, ik heb niet aan de koekjes gezeten.”
Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Sting, met zijn prachtige songs. Charles Aznavour voor het schrijven van “She”. En zo zijn er veeeeeeeel meer.
Waar hou ik het minst van in mijn werk? De administratie.
Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Jeetje. Recent: tijdens mijn concerten in China. Zo’n geweldige energie, volle zalen met hele families. Ik moest mezelf even knijpen van geluk. Vorig jaar: met het uitbrengen van mijn CD Here’s To Maya Angelou – met nieuwe songs die Erik van der Luijt voor mij schreef op teksten van dichteres Maya Angelou. Daar zit mijn hart in.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Als je doet wat je hart je ingeeft, is er geen leeftijdsgrens.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik heb duizenden plannen en ideeën, en vind het wel eens moeilijk om te kiezen en dus te focussen. Minder dubben en sneller beslissen, dat lijkt me wel een goeie.
Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mijn 8 albums en mijn online jazz singers academy, waar ik al mijn kennis en ervaring heb gebundeld voor mensen die (beter) willen leren jazz zingen.
Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Zoals ik het nu doe ben ik blij. Met Amsterdam als uitvalsbasis en met trainingen en reizen naar New York, Rome, Griekenland, Spanje, Frankrijk, Curaçao en Azië.
Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Ik ben meer van de immateriële ervaringen, hoewel, we hebben een paar mooie kunstwerken gekocht waar ik heel erg van geniet, onder andere van Frau Vos (Astrid X Vos), die ook de hoes van mijn nieuwe album ontwierp.
Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dat ik extravert en uitbundig kan zijn. Of is dat een inkopper? Aan de andere kant… ik kan ook heel ingetogen en rustig zijn. En me heel goed gedragen. Vind ik zelf.
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis? Als ik over de grachten van Amsterdam loop of fiets. Als ik in beweging ben.
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Bij Winkel op de Noordermarkt. De appeltaart is om te zoenen.
Welke boeken hebben mij beïnvloed en hoe? Sommige boeken wakkeren mijn reislust aan. Zoals Nachttrein naar Lissabon. Lissabon staat nu op mijn lijst. Andere boeken hebben een filosofische inslag of inspireren me om mijn overtuigingen nader te onderzoeken.
Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Carlos Ruiz Zafon, Tommy Wieringa, Khaled Hosseini, Arthur Japin, Connie Palmen, Dan Brown.
You Only Die Once. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Mozart’s Requiem. Hoewel loodzwaar natuurlijk, maar hemels mooi.  En: Prelude a l’apres-midi d’un faune van Debussy. Grappig eigenlijk, dat ik als (jazz) zangeres kies voor klassiek.
Wat zegt de uitspraak: “De Financiele Vrijheid om te Creëren” mij? De rust en ademruimte om iets te kunnen laten ontstaan, zonder financiële stress of voorwaarde dat het wel genoeg oplevert.
Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een hele grote. Muziek is natuurlijk ook een kunstvorm. Ik kom bij van kunst. Het voedt, troost en inspireert me. Ik zag vorig jaar 2 x dezelfde balletvoorstelling van Hans van Manen. Die tweede keer stroomden de tranen langs mijn wangen, zo mooi, zo ontroerend, zo innemend vond ik het.
Ik fotografeer, en ga vaak in naar FOAM of Huis Marseille. En ik hou van het Stedelijk en het van Gogh. Het liefst zou ik helemaal in een schilderij duiken. En dan vooral in die diepblauwe van Yves Klein – je weet wel, met zijn gepatenteerde ultramarijn pigment. Jaaaaa, die!
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Erik van der Luijt. Mijn man. Pianist. Componist. Dromen aanjager. Kan eigenlijk alles. En snel ook. Website bouwer. Leert je improviseren. Vader van onze dochter.
Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met het Metropole Orkest! Waaaaah! Met een mooi, professioneel orkest, zoals het Nederlands Philharmonisch. (Heb ik laatst mogen doen!)
Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik kijk uit naar een zomer vol muziek workshops in Spanje en Frankrijk. Ik kijk uit naar jazz zingen in New York in september met mijn Jazz Singers Academy, en Rome in november. Ik kijk uit naar een te gekke zangreis naar Curaçao in november. En ik kijk uit naar nieuwe concerten in China.
Waar kun je mij ontmoeten in 2017? Tijdens mijn reizen, of online! In Amsterdam kun je me ook tegen het lijf lopen, natuurlijk.
Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Erik van der Luijt, pianist, componist, alleskunner
Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via www.ilsehuizinga.com en via www.jazzsingersacademy.com

Link naar Bol.com CD’s:

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s