Passie Pensioneert Nooit voor Rosalie Lub

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het Illustreren van verhalen, vooral als het tekst is van iemand anders en daar samen op 1 lijn uitkomen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Tevreden zijn met de dingen die je wel hebt en niet hoeven streven naar perfectie.

Wat is mijn grootste angst? Ongelukkig en eenzaam sterven (tja wie wil dat wel?)

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Spelen met kleurgebruik en de mimiek van personages.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn onzekerheid en gedachte dat iemand mij niet leuk of aardig zou vinden.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik teveel een pleaser kan zijn en dat kost mij vaak teveel energie.

Wanneer zou ik liegen? Als ik vind dat het niet relevant is voor de andere persoon om te weten. Ik kan soms doen aan het weerhouden van informatie als ik bang ben dat het de boel alleen maar verpest. Ik ben vreselijk slecht in echt liegen dus ik zal eerder de situatie ontwijken.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Dat vind ik moeilijk, want ik kan waardering hebben voor heel veel tekenstijlen waar ik veel inspiratie uit haal ook weer heel afhangend van waar ik op dat moment naar op zoek ben. Ik ben nog steeds groot fan van Hanco Kolk & Floor de Goede voor hun stijl. Ik houd van zwierig en rond. Bewondering heb ik voor alle struggling kunstenaars die ondanks alle tegenslagen pure waarde halen uit werken voor zichzelf. De webcomic tekenaars die zonder betaling elke dag weer een tekening of stripje eruit kunnen rammen, echt knap!

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik heb een tijdje geprobeerd 100% voor mezelf te werken toen ik een jaartje best veel opdrachten had, ik raakte daar erg geïsoleerd door. Ik heb liever direct contact met mensen op dagelijkse basis, dan krijg je veel meer die sociale feedback dan wanneer je thuis achter je bureau zit.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen ik mocht schilderen voor de gemeente Hilversum. Het is echt vet om ergens in de stad een muur te hebben (een aantal dingen heb ik gemaakt) waar kinderen plezier uit halen. Ergens bij een supermarkt heb ik een grote vrachtwagen geschilderd waar allemaal groente en fruit uit valt, dat vinden kinderen die voorbijlopen fantastisch en na al die jaren is er nog geen graffiti overheen gekomen!

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Of het nou betaalt of niet, ik zal altijd blijven tekenen tot mijn handen erbij neervallen. Soms zijn er momenten dat ik even niet teken maar het komt altijd weer bij je terug!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou graag meer schijt hebben aan mijn eigen werk, ik denk dat ik een beter kunstenaar zou zijn als ik wat makkelijker los kon laten. Ik speel te veel met de gedachte “Wat vind het publiek leuk” Ik noem mezelf dan ook wel commercieel tekenaar maar al een tijdje probeer ik meer te werken in 1 eigen stijl in plaats van steeds weer iets anders puur omdat je een klant wil scoren. Je werkt dan niet meer met passie en dat ga je gewoon zien.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik kleur al zeker 10 jaar de cartoons in voor de merchandise voor Fokke & Sukke, en wekelijks een stripje Kort & Triest. Ik weet dat het niet mijn eigen tekenlijn is maar ik vind het wel vet om te doen. Voor de achtergronden bepaal ik wel zelf hoe het eruit komt te zien en dan voel ik me stiekem toch een beetje een bekend tekenaar.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Niet te veel in de provincie maar een huis met een tuintje en de ruimte voor een eigen atelier zou top zijn. Ik wil heel graag meer op groot formaat experimenteren maar daar heb ik nu de ruimte (of tijd) niet voor. Hier in Hilversum ben ik trouwens erg blij met alle bossen en heide, ik vind natuur erg belangrijk maar ik mis de zee.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn handen en mijn zicht.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik kan heel nuchter en gesloten zijn, maar als ik me echt in een goede groep bevind kan ik ook weer heel gek, vrolijk en los zijn. Dan denken mensen soms dat ik al heel vroeg op de avond een slok te veel op heb gehad!

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Als ik met goed weer een fietstocht of wandeling heb gemaakt door het bos, of de heide. Dat doe ik dan helemaal alleen, het liefst heb ik dan ook niemand in de verste omgeving. Echt dat gevoel van ik en de rest van de wereld. Daarna voel ik me opgeladen en komen de beste ideeën naar boven.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Er is vlakbij ons huis een groot terras waar nog het langst in de stad zon is, daar kan je in de zomer heerlijk zitten met een glaasje wijn of bier. Qua eten hou ik wel van nieuwe dingen proberen dus dan zit ik altijd weer ergens anders!

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Alle boeken van Roald Dahl toen ik kind was. Nu ik volwassen ben heb ik echt moeite met een boek uitlezen, dan vind ik halverwege weer iets anders en duurt het een eeuwigheid. “Flowers for Algernon” en “The Butterfly Collector” zijn mijn favoriet. Ik lees graag in ik-vorm vanuit een mind-set die compleet anders is dan de mijne.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Daar ben ik dus te slecht een lezer voor om te beoordelen maar anders Lewis Carroll of ook weer Roald Dahl.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Who wants to live forever – Freddy Mercury. Piano Man – Billy Joel. Kate Bush – Moments of Pleasure

Wie is mijn held of heldin in fictie? Doctor Who of Link (Zelda) of Peter Pan, ook al is Peter Pan een beetje een eikel. Ik wilde vroeger altijd heel graag in de wereld van de Zelda games leven. Ik zou nog steeds graag naar Neverland willen

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Al mijn vrienden van het goede leven.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Alles van studio Ghibli, er is zoveel slechte anime uit Japan en Korea maar Ghibli moeten mensen echt een kans geven, het zijn ook fantastische kinderfilms.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Een echt kunstenaar heeft niet veel geld nodig om te creëren, kijk maar naar Vincent van Gogh. Maar er moet altijd ruimte zijn voor cultuur in een maatschappij. Mensen moeten zich bewust zijn dat cultuur ook een luxe is, en vaak een prestige. Zo wordt veel met geld gegooid. Vreselijke standbeelden die een miljoen kosten puur uit een “kijk ons” mentaliteit. Ik vind het goed dat er dingen als Kickstarter bestaan zodat wij zelf kunnen kiezen waar het geld heen gaat.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Het dagelijks leven is kunst, mijn stoel, mijn koffiebeker en ja, zelfs dat lelijke schilderij aan de muur. Observeren is een kunst. Het waarderen en respecteren is een kunst, de bewustwording daarvan is een kunst.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Chocola met hazelnoten en mijn vriend.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Oeh, dat vind ik eng om te zeggen. Ik zou graag mijn teken en schilderprestaties op kleding willen zien, niet als zo’n suffe print op een T-shirt maar bijvoorbeeld een hele jurk vol. Ik ben even in de leer geweest bij een kostuumzaak en maak ook mijn eigen kostuums als hobby.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Op dit moment ben ik met een kinderboek bezig voor 2 van de inwoners in het tv-programma Utopia. Het is een budget ding waar ik ook de opmaak voor doe en ik hoop echt dat het een mooi eindproduct wordt!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Kazuo Oga (De schilder van alle achtergronden uit de films van Ghibli)

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Hopelijk dit jaar nog vanuit het programma Utopia, en anders sowieso op http://www.rosalielub.nl

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Mai Bake, http://www.kostuumverhuurhilversum.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s