Passie Pensioneert Nooit voor Anna de Waard

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Ongekende vermogens van mensen naar boven brengen door middel van een creatief proces en het bewustzijn van de mens wakker maken. Dit uit zich in verschillende rollen;
– Spokenword artiest & workshopmaster
– Hatha en Rajayoga docent i.o.
– Voedingsadviseur in een biologische winkel

Wat is mijn idee van ultiem geluk? In vrede zijn met je jezelf en je omgeving waar ik volop in mijn kracht sta.

Wat is mijn grootste angst? Niet volledig mijzelf kunnen zijn in deze consumptiemaatschappij.

Wat is mijn grootste valkuil? Gelijk zorgen voor een ander, zonder te bedenken wat dat voor gevolg heeft voor mij. Dat kan zorgen voor afleiding van mijn eigen doelen en vooral mijn energieniveau. Als hoog sensitief persoon zit ik dus vaak onbewust bij de ander en dat slurpt mij dan leeg. Daarentegen is het ook mijn grootste kracht mits ik de sensitiviteit altijd onder controle heb.

Wanneer zou jij liegen? Als ik de yama ‘niet liegen’ vanuit de yoga filosofie aan het onderzoeken ben en zie wat voor effect het heeft. Voor de rest niet, want ik wil gewoon de waarheid kunnen zeggen en ook ontvangen van mijn omgeving.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Mensen die echt hun passie leven elke dag opnieuw. Dan denk ik aan mijn yogaleraar Ajita en een motivatiespreker uit London Andrew Muhammad.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Taken zonder uitdaging en werkzaamheden waarin ik mijn talenten niet kwijt kan.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als ik volop kan doorgroeien en het werk mij telkens opnieuw nieuwsgierig maakt. En ik zie dat de mensen zichzelf ontdekken, ervan genieten en inspiratie kunnen ontvangen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? De uitspraak spreekt naar mijn idee waarheid. Als je passie in je werk, leven, relaties hebt, dan verveelt het nooit en denk je niet eens na om te stoppen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Twijfels wegnemen zodat ik altijd risico’s durf te nemen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mensen weten te raken en wakker te maken door te spreken op podia, lesgeven of in gesprekken. Dan heb ik het dus niet over de grootte of de locatie, als ik 1 iemand van de bijvoorbeeld 150 aanwezigen echt kan raken, dan is mijn dag gelukt.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? ik zou willen leven en werken in alle vrijheid. Dat ik kan gaan en staan waar ik wil. Elke rol die ik vervul heeft geen vaste locatie nodig, dus die benoem ik nu ook niet, want dan zet ik mijzelf vast.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Liefde, maar bezit je dat echt?
Ik bedoel te zeggen dat de liefde er altijd is, maar wel onthecht.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Positief, inleven en lef leeft in mij.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?
Stilte
en vanuit
Passie

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De Yoga Sutra’s van Patanjali en de Wetenschap van de Ziel volgens Shri Yogacharya Ajita. De inhoud maakt mij een bewust mens en daar hou ik het op, want hier kan ik jaren over vertellen.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Afrikaanse ritmes waar ik automatisch op kan dansen en zingen.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mensen die in hun kracht durven te staan en aan zelfreflectie durven te doen. Die echte krijgers weet je wel, die staan ergens voor.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Doctor Strange. De verborgen boodschappen gaan zeer diep.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Als je niet moet denken aan je maandelijkse financiële lasten, dan zou iedereen veel creatiever bezig kunnen zijn en zich automatisch vrij voelen. Doen wat je wilt.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Het leven is kunst. Het is leven is zo wonderbaarlijk mooi, het begint al bij de natuur, al die creaties zijn toch gewoon kunstwerken op zich. Voor de rest ben ik een woord en beeld kunstenares. En de kunst van voelen, nou als we dat toch eens allemaal kunnen.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Internationale spokenword workshopmasters en storytellers. Rajayoga docenten. Mensen die een bewuste levensstijl op school al willen creëren. Het begint bij de jeugd toch?

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Tropenmuseum, waarin we een rondleiding geven aan jongeren. Het gaat om de tentoonstelling Rhythm & Roots en daar aansluitend een spokenword workshop. De jongeren worden bewust van de oorsprong van muziek en krijgen de kans d.m.v. schrijven en een presentatie hun eigen stem te laten horen. Prachtig toch?

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Vanaf september 2017 in bovenstaande workshop. En in de Hatha & Raja yoga lessen in Amsterdam.
Optredens zijn her en der, voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Mariana Ngombo & Pauline Schilder

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Facebook & Linkedin: Anna de Waard

Link soundcloud van het jaar 2015:
https://soundcloud.com/poetry-circle-020/freewriter-qa-taste-of-otherwise

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s