Passie Pensioneert Nooit voor Hein Willekens

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Via mijn gitaar een sfeer en intensiteit creëren waar tijdsbesef vervaagt en enthousiasme en genot overheersen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Moeilijke vraag. Het leven, net als een ontwikkeling of een carrière, is geen vaststaand feit, maar een proces met pieken en dalen. Ik denk dat ik geluk zie als het beperken van de dalen, zodat je tevreden kunt zijn met de pieken die je ervaart.

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is om niet meer in staat te zijn muziek te maken, bijvoorbeeld door dementie, of het verliezen van je gehoor.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De euforie als iets lukt wat je voor ogen hebt, of zelfs beter uitpakt dan hoe je het hebt bedacht. Dit kan zowel een liveshow zijn als bijvoorbeeld het aanleren van een nieuwe speltechniek.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ongeduld! En koppigheid.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik door die koppigheid en ongeduld soms geneigd ben teveel hooi op de vork te nemen met de gedachte ‘Als ik het goed gedaan wil hebben moet ik het zelf doen’, terwijl een andere manier dan de mijne in sommige situaties veel beter kan zijn.

Wanneer zou ik liegen? Letterlijk: Ik zou liegen als dat een onnodig gecompliceerde situatie vermijdt, mits er niemand schade van ondervindt. Figuurlijk: Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik tevreden ben met wat ik heb bereikt, want er kan nog veel meer en ik heb zo veel motivatie óm nog veel meer te doen!

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?Mensen die ondanks tegenslag tóch doorgaan, vastberaden om op welke manier dan ook hun doelen te bereiken. Bijvoorbeeld leden van bands als Sepultura. Die hebben het niet altijd makkelijk gehad, maar zijn wel stug hun ding blijven doen en met succes.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het ellebogenwerk wat sommigen bezigen om hun status te vergroten. En administratie, haha.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Alle liveshows die ik heb gespeeld waar de interactie met het publiek mij zo’n kick gaf dat ik de reistijden en de verzuurde spieren achteraf als aangenaam ervaar.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie Pensioneert Nooit zegt mij dat ik niet de enige ben die zo gek op z’n vak is dat hij (of zij) wil doorgaan tot ‘ie tussen zes planken ligt, haha.


Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou graag meer tijd en discipline hebben om mijn technische vaardigheden op m’n gitaren in een iets hoger tempo te kunnen ontwikkelen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Eén van de grootste prestaties tot nu toe is spelen op hét hoofdpodium van Wacken Open Air in Duitsland. Zo’n publiek van 40.000 man voor je neus geeft een overweldigende indruk. Iets waar ik sowieso trots op ben is de weg die ik op eigen initiatief ben ingeslagen om zowel op als naast het podium een bijdrage te leveren aan de metalminnende wereld.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In een land waar de zon meer uren per dag te zien is!

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Eigenlijk ben ik niet zo materialistisch, maar behalve mijn instrumenten zijn er wel een aantal dingen die ik bijvoorbeeld van dierbaren heb gekregen die me heel veel waard zijn. Verder ben ik zelf mijn meest waardevolle bezitting. Mijn uitgangspunt is dat ieder mens het centrum is van zijn of haar eigen universum. Dat geeft me vertrouwen in wat ik denk en doe, en dat denken en doen definieert wellicht het menselijk bestaan.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Wilskracht! Ook al ben ik niet de beste muzikant, met intrinsieke motivatie en het lef om door te bijten kom je echt wel ergens.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Op de fiets! Naast de muziek werk ik parttime als fietskoerier en dat helpt me al rijdend door Den Bosch om mijn gedachten te ordenen terwijl m’n lijf in conditie blijft.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Poeh, goeie vraag. Ik ben gek op eten, en dan vooral op sushi. Dus een all-you-can-eat restaurant is niet veilig als ik in de buurt kom! En om te drinken en socializen ga ik graag naar concerten van andere bands, maar ook bijvoorbeeld in de Thornbridge voel ik me op m’n gemak.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed, en hoe? Als kind heb ik veel gelezen, maar de laatste jaren kan ik me er moeilijk toe zetten. Een aantal jaar geleden heb ik George Orwell’s ‘1984’ en Aldous Huxley’s ’Brave New World’ gelezen. Deze dystopieën zijn niet uit de lucht gegrepen, en hebben mijn vertwijfeling over hoe we op deze aardbol met elkaar omgaan en hoe we dat in de toekomst moeten doen alleen maar versterkt.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Heel eerlijk? Ik zou het niet weten, maar deze vraag zegt me wel dat ik meer zou moeten lezen.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Een samenvatting van alle muziek die een rol in mijn leven heeft gespeeld. Van waar het met Deep Purple als luisteraar begon, via keiharde metal zoals ik die ik met Splinterbomb en Legion of the Damned speel tot alle avonturen die ik in de toekomst nog aan zal gaan.


Wie is mijn held of heldin in fictie? Poeh, dat kan verschillen, maar vandaag kies ik voor Groot, die wandelende boom uit ‘Guardians of the Galaxy’.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Iedereen die denkt in mogelijkheden en niet denkt in problemen is een held voor me.

Welke film zou ik jou aanbevelen om ooit in jouw leven te zien? Net als met boeken lezen heb/neem ik te weinig tijd om films te kijken, maar bijvoorbeeld een film als ‘Law Abiding Citizen’ vind ik echt een aanrader.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren’ mij? Het niet langer afhankelijk zijn van en zorgen hebben over geld. Aan de ene kant werkt het natuurlijk motiverend om er alles aan te doen met je passie in je levensonderhoud te voorzien, maar tegelijkertijd is het ook een ‘ongoing battle’ die eerder limiteert dan verrijkt.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst in de zin van muziek is dagelijks aanwezig, maar van bijvoorbeeld beeldende kunst of theater heb ik minder kaas gegeten. Niet minder interessant trouwens, want van een drieluik van Jheronimus Bosch kan ik ook oprecht genieten.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?
Niet zozeer fan of sponsor, maar op een bepaalde manier wel een partner in crime is mijn vriendin. Zonder haar support zou ik het als persoon toch moeilijker hebben om de weg te bewandelen die ik heb gekozen.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?
Met m’n bandmaten in Splinterbomb! Er is net een nieuwe bassist toegetreden en in het najaar spelen we een serie shows in binnen- en buitenland.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?
Behalve harde gitaarmuziek speel ik ook in een akoestisch project, waarmee ik in september onder de naam Wilkes Land op de planken sta. Die afwisseling helpt me om mijn hoofd helder te houden, heel prettig!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017?
Mensen die dezelfde drive hebben als ik, maar die meer ervaring hebben, waar ik van kan leren.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?
Onder andere in de Groene Engel in Oss (6 okt.) zullen we een verwoede poging doen om de zaal te doen schudden op haar grondvesten! Ik weet het, het is een cliché, maar het bekt zo lekker!

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Tim Verheijden. Deze drummer is net als ik een muzikant die niet van ophouden weet. De drang naar ontwikkeling en ondernemersdrift zit er bij hem van nature in en ik zou dan ook graag zijn verhaal lezen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Voel je vrij om me via facebook op te zoeken. Een privéberichtje erbij en het contact is gelegd!
En zakelijk ben ik bereikbaar via info@wicked-tunes.com.

Youtubelinks:
Legion of the Damned, live op Masters of Rock in Tsjechië
https://www.youtube.com/watch?v=rpplKlmuS5E

Confess’ van Splinterbomb
https://www.youtube.com/watch?v=hhQTPIGAgig

Acoustisch werk, one take recording voor promotiefilm van Smederij Hoving
https://www.youtube.com/watch?v=yxCI4Ippf3E

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s