Passie Pensioneert Nooit voor Leon van Uden

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het creëren van nieuwe verhalen, deze omzetten naar een theater- of filmproductie en vervolgens zien dat zoveel mensen daar in mee willen en kunnen gaan. Mijn doel is altijd om mensen te entertainen, maar ook te ontroeren. Dat voor elkaar krijgen is mijn grootste passie.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik kan op werkvlak ultiem gelukkig worden van een succesvolle overwinning na heel hard werken. Zo zijn we al meerdere keren genomineerd voor een MW-award in de categorie beste familievoorstelling van Nederland en België’. Als je met je team zo hard werkt is dat een fantastisch cadeau en een grote eer!

Wat is mijn grootste angst? Ik heb zoveel dromen die ik waar wil maken. Een grote angst van me is dat de wereld waarin we leven veranderd en dat er hier geen ruimte meer voor is.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De combinatie theater- en filmproducties maken is voor mij ultiem. Laatst mocht ik een bedrijfsfilm maken voor een directeur die er eigenlijk geen zin in had. Het was enigszins een moetje. Enkele dagen later liet ik het resultaat aan hem zien en hij pakte me vast met tranen in zijn ogen en was apetrots. Dat soort momenten maken mij heel gelukkig op werkvlak.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat ik soms vanuit een gevoel van onmacht ongeduldig en wat snauwerig kan worden naar mensen om me heen. Gelukkig is dit vaak van korte duur, maar het is allerminst aantrekkelijk.

Wat is mijn grootste valkuil? Zakelijke voorvallen persoonlijk maken. Het is een vrij kwetsbaar vak en daardoor kunnen dingen me soms onnodig raken. Hier probeer ik altijd een weg in te vinden.

Wanneer zou ik liegen? Liegen zou ik het niet willen noemen, maar als mensen heel erg hard gewerkt hebben aan iets…en ik vind het niet zo goed…dan zal ik altijd proberen enthousiast te zijn en het positieve te benoemen. Wie ben om andermans harde werken af te kraken?

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Er zijn zijn talloze mensen die ik enorm bewonder door hun vakmanschap, lef, vriendelijkheid en talent. Een van die personen is Ilse Spruijt, met wie ik ‘ons’ bedrijf run. Deze vrouw gaat gaat voor wat ze wil, dwingt zichzelf om bij te leren en ondanks moeilijke tijden blijft ze vast houden aan haar dromen.

Waar houd ik het minst van in mijn werk? Arrogante mensen vind ik vreselijk om mee om te gaan. Je mag trots zijn op jezelf…heel trots zelfs, maar mensen die zichzelf iets te belangrijk voelen mogen lekker op afstand blijven. En waar je mij ook niet blij mee maakt is decor bouwen, in de weer met schroefjes en schroevendraaiers… Daar zijn andere mensen vele malen beter in.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Dit jaar heb ik met mijn bedrijf, I&L Entertainment, een benefietconcert geproduceerd voor en met musicalactrice Marleen van der Loo. Ze zit dit jaar 25 jaar in het vak. Op die avond kwam alles perfect samen. Ik mocht werken met de mensen die ik al jaren bewonder en de volledige opbrengst ging naar Alzheimer Nederland. Een gepassioneerde en ontroerende avond. Zo hoort theater in mijn ogen te zijn.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik zeg altijd tegen iedereen om me heen dat ik oprecht hoop dat ik tot op de dag dat ik neer val mag blijven doen wat ik nu doe!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik heb heel lang geroepen: IK MOET ZAKELIJKER WORDEN. Maar volgens mij is er iets anders wat nog veel belangrijker is…mezelf accepteren. Ik ben geen harde zakenman maar een gevoelsmens en volgens mij is dat juist belangrijk in alles wat ik doe. Vertrouwen op mijn gevoel en zijn wie ik ben. Dat is de enige manier om mijn enthousiasme oprecht over te brengen naar medewerkers, klanten en mezelf.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?  De officiële première van onze eerste familiemusical ‘Arthur en de strijd om Camelot’. Wat was dat een bizar spannende dag waar we met tientallen mensen naar toe hebben gewerkt. Ongeëvenaard.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Momenteel werk ik vanuit ’s-Hertogenbosch door heel Nederland en dat is heerlijk! Vaak zeggen mensen dat ik naar Amsterdam moet verhuizen en mijn antwoord is dan vaak: Guys, ik leef in een heerlijk culturele en culinaire winkelstad. I’m happy!

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Buiten mijn ouders, m’n vriend en m’n vrienden? Mijn Imac met alle adobe programma’s.

Lang leve photoshop, Premiere Pro, InDesign etc.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn energie…

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Onder het genot van een heerlijk wijntje kan ik heerlijk sparren met bijvoorbeeld mijn goede vriend en regisseur Rowdy Pelgrim. Daar krijg ik altijd veel energie van. Tevens tref je me regelmatig in de bioscoop. I’m a movie-geek…

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?Zonder enige twijfel is dat Wijn bij Stijn! Een heerlijke plek die ik vanaf het prille begin heb meegemaakt en die is uitgegroeid door een must-see-drink-eat in ’s-Hertogenbosch. Heerlijke wijnen, hapjes en zeer gepassioneerd personeel.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Mijn lievelingsboek is ‘De dagen van de bluegrassliefde ‘ van Edward van de Vendel. Een prachtig boek over de liefde tussen twee jongens. We zaten in een vergevorderd stadium om het boek te vertalen naar het theater. We hadden zelfs al de rechten gekocht. Helaas is het net niet gelukt. Maar op een dag…

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Edward van de Vendel, J.K. Rowling en Stephen King  en vele anderen.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Instrumentale filmmuziek uit klassiekers.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Tycho Zeling uit het boek ‘De dagen van de bluegrassliefde’.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Uiteraard mijn ouders en stiefouders, die er onvoorwaardelijk voor me zijn en die ervoor zorgen dat ik de vrijheid voel om te doen wat ik wil.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?  Natuurlijk alle jaren 80/90 films van Steven Spielberg (van Indiana Jones tot Schindlers list). Maar nog steeds krijg ik de ultieme rillingen van bijvoorbeeld ‘The silence of the lambs’.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Klinkt heel fijn maar als alles mogelijk is ga je niet meer op zoek naar de creativiteit.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ontbijt, lunch, avondeten en evening-snack!

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?  4 letters…m…a…m…a…!

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met de cast en crew van onze nieuwe familiemusical ‘Toms Magische Speelgoedwinkel’ die vanaf december te zien is in de Nederlandse theaters!

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Toms Magische Speelgoedwinkel! Een voorstelling die gaat over de menselijke fantasie, heldendom en vechten voor je geliefden. Alle belangrijke thema’s komen voorbij in een voorstelling die speciaal gemaakt gaat worden voor de gezellige winterse periode. Tevens kijk ik enorm uit naar de toneelvoorstelling ’n Zomer zonder vrouw…in Grou’ met Bartho Braat en Ernst Daniel Smid. Deze voorstelling produceren wij ook en is een heerlijke komedie met een emotioneel randje.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Ik zou wel eens een goed gesprek willen voeren met Joop van den Ende. Volgens mij kan ik eindeloos naar deze gepassioneerde man luisteren.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Natuurlijk in talloze Nederlandse theaters. Maar ook maken we filmproducties voor o.a. bedrijven! Dus als je een bedrijfsfilm of iets dergelijks nodig hebt dan ontmoeten we elkaar waarschijnlijk buiten het theater! Met Bossche bollen!

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Jeroen Overmars

Hoe kun jij contact met mij opnemen? 

Door een mail te sturen naar leon@il-entertainment.nl of te kijken op www.il-entertainment.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s