Passie Pensioneert Nooit voor Tessa Smits

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie is creëren, iets maken vanuit niets, de creativiteit helemaal vrij kunnen laten stromen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk voor mij is ‘aanwezig zijn in het moment’, het leven daadwerkelijk leven vol plezier.

Wat is mijn grootste angst? De dood van mijzelf of van de mensen om mij heen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik word enorm blij van kleur, verf mengen, kleurencombinaties maken, het lijkt wel of ik kleur kan voelen, bijna proeven. En ik word enorm gelukkig van het intense schildertechniek die ik gebruik (dots), dat maakt mijn werk bijna meditatief.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan soms te ongeduldig zijn.

Wat is mijn grootste valkuil? Denken dat ik in control ben, als ik ga sturen of zitten bedenken dan kan ik niet meer mee in de ‘flow’ en raak ik gefrustreerd of gestrest.

Wanneer zou ik liegen? Als iemand zijn leven er vanaf hangt hoop ik dat ik het overtuigend kan.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Kunstenaars zoals Elspeth McClean die me inspireerde om met ‘dots’ aan de gang te gaan. Maar vooral ook de onbekende kunstenaars, de Aboriginals of Maori’s die deze kunst maken en mij inspireren om vanuit intuïtie en in verbinding met natuur en universum kunst te maken.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De administratie.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? De eerste keer dat ik mijzelf echt helemaal vrij voelde om iets te creëren, dat was een avond vol muziek, dansen en schilderen. Ik voelde toen zo sterk mijzelf, mijn rol in alles en het intense genot van creëren. Oordeelloos, zonder vooropgesteld plan of design, gewoon helemaal in overgave zijn en creëren.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Pensioen is voor mij gekoppeld aan werk, iedereen kijkt uit naar het moment dat hij eindelijk mag gaan leven. Ik voelde tijdens mijn ‘werkende leven’ enorm sterk dat dat voor mij niet de manier was, gelukkig kon ik mijn leven zo inrichten dat ik nu al doe waar ik enorm blij van word, mijn
passie is mijn werk en daardoor voelt het niet als werken. Er is geen verschil tussen werk of leven meer. Ik leef.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Dat ik niets aan mezelf zou willen veranderen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Drie jaar geleden koos ik ervoor om mijn leven rigoureus om te gooien. Alleen nog maar kunst te gaan maken en daarvan te leven. Dat me dat nu gelukt is, is mijn grootste professionele prestatie.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik leef en werk al op mijn droomplek: in Zuid-Spanje, op een Spaanse finca maak ik mijn werk en geef ik workshops.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Het contact met mijzelf. Ik stond drie jaar geleden letterlijk op straat, alles was ik kwijt. Ik weet dus hoe het is om niets meer te bezitten. Het heeft me positief verrast: ik miste niets! En daar in dat moment voelde ik dat zolang ik mijn hart maar volgde en in contact met mezelf bleef, ik altijd
gelukkig zou zijn. Dat is mijn meest waardevolle bezit.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik voel veel, in verbinding met anderen, op afstand of in real life. Dat brengt meestal mooi contact tot stand en maakt dat mensen mijn kunstwerken kunnen ‘voelen’. Er zit een soort universele waarheid in.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Als ik onkruid sta te wieden, aan het koken ben of onder de douche sta.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik woon op het Spaanse ‘platteland’ maar onderaan de berg waar ik woon zit zo’n lokale tapasbar, plastic stoeltjes, oude Spaanse mannen die een borreltje komen doen. Heerlijk ontspannen en gemoedelijk.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? “Moeiteloos jezelf zijn” van Vera Helleman. Niet alleen haar boeken maar ook haar bijeenkomsten hebben mij enorm geraakt op mijn verlangen naar een vrij leven. Dat gaat over het durven loslaten
van al je oordelen en overtuigingen. Mijzelf ook echt de vrijheid geven om het leven te leiden dat klopt voor mij. “You are the placebo” Joe Dispenza, over de kracht van gedachten. Het mooie is dat hij het wetenschappelijk onderbouwd, heel veel onderzoek heeft gedaan en heel helder kan uitleggen hoe je jouw werkelijkheid echt zelf beïnvloed. Dat een intentie zetten niet zomaar iets wensen is, maar echt ervaren en weten dat het al zo is. Zijn begeleide meditaties zijn uitzonderlijk goed.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Heb ik niet echt. Ik hou heel erg van ‘echte verhalen’ dus ik ga meer voor het verhaal dan voor de schrijver.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? De piano muziek van Arjan van de Elst. Wat is dat intens mooie muziek! Het brengt mij altijd
binnen enkele minuten in verbinding met alles en iedereen. Liefde als geluid. Lijkt mij een mooie afsluiter.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Lara Croft, heerlijk zo’n krachtige vrouw.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Al die inspirerende mensen die hun hart volgen en de wereld echt een stuk mooier maken zoals Vera Helleman, Joe Dispenza, Michael Reynolds, Kees Jan van de Klooster en zoveel meer! De lijst is oneindig lang, ik probeer mij met zoveel mogelijk van dit soort mensen te omringen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? “The garbage warrior” een docu film die je gewoon via youtube kunt bekijken over de architect Michael Reynolds, de bedenker van “Earthships”, woningen die geheel zelfvoorzienend zijn en je
zelf kunt bouwen met rest afval. Het voorbeeld van waar wij mensen toe in staat zouden zijn als we de wereld echt zouden willen verbeteren.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?
Veel, want als financiën een te grote druk geven word je gedreven door geld en door angst en kan er heel weinig gecreëerd worden. Dan ga je sturen, duwen en bedenken. Ik heb daarom nu zelf een leven gecreëerd waarin ik minimaal geld nodig heb zodat de drijfveer geld heel erg naar de achtergrond is verdwenen. Dat heeft een enorme impact op mijn creatieproces, ik durf me veel mee over te geven aan de flow, aan de vrijheid om te creëren wat goed voelt. Dat geeft zoveel mooiere creaties.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een hele grote rol, want ik mag het zelf creëren en inspireer anderen ook graag om hun creativiteit te laten stromen. Ik denk/voel in beelden en wordt dan ook heel erg gelukkig van het feit dat ik dat
nu elke dag mag vertalen naar kunst.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn zus, haar man Lee en een aantal anonieme vrienden die me geholpen hebben in de tijd dat ik net failliet was. Mijn zus is echt mijn grootste fan en heeft me zo warm welkom geheten, mij echt een thuis gegeven van waaruit ik opnieuw mijn leven kan opbouwen.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met iedereen die ernaar verlangt om zijn/haar creativiteit meer te laten stromen. Het proces, het plezier en de transformatie die dat in gang zet bij zowel mijzelf als de ander vind ik zo mooi om te zien/ervaren.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Geen idee, ik laat het leven ontstaan momenteel, dus ik ben vooral heel erg benieuwd naar wat er allemaal op mijn pad gaat komen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Niemand in het bijzonder, ik merk dat ik niet zoveel heb met ‘bekendheden’, ik vind juist gewoon
‘de mens’ interessant. Ik ontmoet de meest bijzondere mensen in mijn dagelijks leven. Dan is er opeens een hele mooie verbinding, kom je elkaar inspireren. De één is een eenmalige passant en de ander een levenslange vriend. Die mensen zou ik heel graag willen blijven ontmoeten.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Je kunt mij vooral ‘online’ volgen via Facebook of mijn website http://www.tessasmits.com en natuurlijk live mijn werk komen bewonderen als je een workshop bij me volgt. Daarnaast kun je mij
‘ontmoeten’ via het autobiografische boek dat ik geschreven heb: “Failliet, mooier wordt het niet” waarin ik vertel hoe ik dit leven heb gecreëerd: je kunt dit boek bestellen via boekenbestellen.nl

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Ralph Nelissen, hij inspireert mij enorm met zijn video’s en posts op Facebook, ik ben erg
benieuwd naar zijn verhaal.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Je kunt mij mailen via info@tessasmits.com of bellen/appen via 0034 6 34 31 93 53.

Mijn boek is exclusief te koop via boekenbestellen.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s