Passie Pensioneert Nooit voor Annet Huizing

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?  Als Shiatsutherapeut kan ik mensen helpen om weer in balans te komen. Het geeft veel voldoening om mensen onder je handen te voelen ontspannen en opgeknapt de deur zien uit te gaan.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Dat is balans en meebewegen met de seizoenen. Je kunt niet altijd alleen maar blij zijn. Dat is geluk ook niet. Rust en balans wel.

Wat is mijn grootste angst? Om mijn partner en kind te verliezen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?  Dat mensen van klachten afkomen waar ze al jaren mee lopen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn onzekerheid.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat mijn onzekerheid de overhand krijgt.

Wanneer zou ik liegen? Tegen mezelf wanneer ik teveel zin heb in chocola en er altijd wel een excuus is om daar aan toe te geven.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Mijn oude docenten op de opleiding Qing Bai: Wim Sanders, Barbara Dudman, Maartje Huibers en met name Charlotte Geven.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Als mensen niet op komen dagen. Of heel sceptisch zijn, maar toch willen dat jij hun klacht oplost.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen tijdens Carnaval een vrouw mij omhelsde en zei: Dank je wel voor wat je met mijn moeder hebt gedaan.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ook als ik een avond geen zin heb en moe ben laad ik helemaal op na het geven van een behandeling. Het geeft veel voldoening om anderen te helpen in hun proces. Dat kan ik nog heel lang doen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou graag minder onzeker willen zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat ik ben uitgenodigd om mij aan te sluiten als Shiatsutherapeut bij Casacoaching, een nieuw coaching collectief. Maar nog meer de mensen die na een behandeling beter in hun vel zaten.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?  In Den Bosch. Ik kom uit Friesland en heb in verschillende steden in Nederland gewoond. Maar in Den Bosch heb ik mijn thuis gevonden. En de liefde van mijn leven.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn gezin. Mijn partner Gijs Jagers en ons kind Sam.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn doorzettingsvermogen en de bereidheid om kritisch naar mezelf te kijken.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Onder de douche. En tijdens een wandeling rond de IJzeren Vrouw.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Op het terras bij D’n Boerderij vlak bij ons huis. En bij het Binnenhof in Den Bosch.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De boeken van Astrid Lindgren. Dat er werelden bestaan achter rozenstruiken. Het boek Alfa van Ivo Michiels, dat je je eigen taal kunt creëren. Volgens Maria Magdalena van Marianne Frederikson, waardoor ik voor het eerst het begrip geloof begreep.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Anne Enquist, Annejet van der Zijl, Astrid Lindgren, Marianne Frederikson, Roald Dahl, John Irving en Janna de Lathouder.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Bob Marley.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Ronja de Roversdochter.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn vrienden. Met name Janna de Lathouder, Rosa Schogt en Leon van Uden die hun passie volgen in hun werk en wiens werk ik bewonder, als schrijvers, acteurs en theatermakers.
Mijn partner Gijs Jagers die zo hard werkt en zo goed voor ons zorgt.
Mijn kind Sam van anderhalf, die elke dag een nieuw woord leert.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?  Ronja de Roversdochter, nostalgie. Intouchables, zo mooi, ontroerend en grappig. A Clockwork Orange: visueel zo mooi gemaakt.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Zonder de steun van Gijs had ik de stap nu niet kunnen zetten om mijn eigen bedrijf op te zetten.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik ben naast Shiatsutherapeut actrice en theatermaker. Kunst heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Daarin zie ik emoties en kennis over het leven gereflecteerd die niet in woorden te vangen zijn. Als Shiatsutherapeut ben ik ook bezig met de onbenoembare, verborgen plekken, die zichtbaar kunnen worden tijdens de behandeling.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Gijs Jagers. Door hem heb ik weer kunnen studeren. En hij steunt me bij mijn prille eigen bedrijf. En Wendy Vlasblom, mijn studiegenoot op wie ik alle grepen heb geoefend. En bij wie ik stoom afblaas.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Mensen die graag aan zichzelf willen werken, die niet lekker in hun vel zitten, maar niet weten hoe ze dit moeten aanpakken.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? De samenwerking met Casacoaching. En de mensen die ik behandel en nog ga behandelen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Ik zou wel graag naar China willen reizen en kijken hoe er Shiatsu gegeven wordt in ziekenhuizen daar.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Bij mij thuis.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Janna de Lathouder en Rosa Schogt.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Via: infoannethuizing@gmail.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s