Passie Pensioneert Nooit voor Wilco de Bruin

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Grootste passie is om onontdekte pareltjes te vinden voor de muziekliefhebbers en natuurlijk voor mijzelf. Items waar ik bestaan niet van wist en “per ongeluk” ben tegengekomen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mijn werk is mijn hobby. Werken en leven lopen in elkaar over. Deze combinatie betekent voor mij een groot geluk.

Wat is mijn grootste angst? Angsten ken ik niet. Ik houd wel rekening met een verandering in de toekomst. Hier ben ik niet huiverig voor maar dit probeer ik te zien als een uitdaging.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het zoeken naar mooie collecties. Hierdoor kom je thuis bij bijzondere verzamelaars. Dit zijn de de Paradijsvogels. De verhalen achter deze mensen ontdek je bij hen thuis op de bank.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Geen geduld. Soms of best vaak ga ik te snel voor mijn collega’s.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik kan erg enthousiast zijn en al nieuwe plannen starten terwijl wij nog bezig zijn met de huidige plannen.

Wanneer zou ik liegen? Af en toe wil je iemand beschermen en deze persoon niet kwetsen. Hier kan een leugentje wel eens werken om niet onnodig pijn te doen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Moeilijk om specifiek een naam te noemen. Wel in algemeenheid bewonder ik mijn collega’s die al meer dan 30 jaar in het vak zitten. Een Engelse recorddealer die al sinds jaren 80 werkzaam is in de platen kan mij wel stil krijgen. Mooie verhalen en prachtige collecties en ik ben een en al oor.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Klanten die denken dat ze met geld zomaar even mijn mooiste platen kunnen kopen. De mooiste items gun je aan de grootste liefhebbers. Dit heeft niets met geld te maken.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? De eerste Platenbeurs die ik organiseerde was een groot succes en trok 600 muziekliefhebbers. Dit gaf een gevoel alsof je de winnende treffer maakte in de laatste minuut.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het is een soort vuurtje wat van binnen altijd brandt. Soms staat het zachtjes maar het kan zo weer oplaaien maar de vlam dooft nooit.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou niets willen veranderen. Mogelijk wel sommige eigenschappen verbeteren.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? De opzet van onze huidige webwinkel is hele prestatie. Vanaf de grond opgebouwd en binnen twee jaar gegroeid naar een werkgelegenheid voor 9 personen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Een droom is om eens een jaar afwisselend in LA en Londen te werken. Weliswaar precies hetzelfde werk doen maar in een andere omgeving met nieuwe contacten.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn energie. Hierdoor weet je zakelijk en prive goed te combineren en er alles uit te halen. Uiteraard is het gezin natuurlijk grootste rijkdom.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben nog steeds die ouwe Rocker die erg duidelijk kan zijn. Dit wordt niet altijd gewaardeerd maar lucht wel op 🙂.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In de tuin met een kop koffie. Krant of boek kunnen de mooiste ideeen naar boven halen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik hen geen vaste stek maar zoek wekelijks verschillende locaties om koffie te drinken. Het moet wel een goede koffie zijn. Verder probeer ik elke week wel een keer buiten de deur te eten. Liefst met gezin of familie om mij heen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik lees graag de boeken van Richard Branson. Hierdoor krijg ik altijd een boost energie. Het leest als een energiedrankje. Verder is het boek een Alles over verkopen van Richte Lommert een aanrader voor iedereen die de basis van verkopen wil begrijpen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Stieg Larsson en alle biografieën van topsporters.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Dat zal dan alles van Nick Cave en R.E.M worden.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Gary Kasparov, de beste schaker aller tijden.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Untamed heart. Lief verhaal van jongen die eigenlijk een hartoperatie moet maar dit niet wilt want met dit hart houdt hij van haar!

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Te weinig geld kan soms belemmeren om iets te durven. Maar het kan ook juist creëren om het op een andere manier te doen. Te veel geld kan gemakzucht veroorzaken.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik houd enorm van mooie dingen. Dit hoeft niet speciaal iets uit een museum te zijn. Het kan ook juist leuke vintage 70s gebruiksvoorwerp zijn.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ik ga al ruim 25 jaar naar verschillende Platenbeurzen in Europa. Een groot deel samen met collega en vriend Henri heb ik al ruim 60 verschillende steden bezocht.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met mijn huidige team. Jong en inspirerend en enthousiast. Benieuwd wat wij met zijn allen dit jaar nog gaan bereiken.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? De verdere ontwikkeling van de webwinkel. Echt elk onderdeel krijgt een verbeterende toepassing.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017. Dit jaar wil ik graag op bezoek bij collega in UK die al sinds eind jaren 90 een webwinkel beheert. Ook wil ik de grote platenwinkel Amoeba in USA bezoeken.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Ik zal aanwezig zijn op alle grote platenbeurzen in Europa en uiteraard op onze eigen beurzen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen
www.variaworld.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s