Passie Pensioneert Nooit voor Emilie Houben

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Fotografie loopt als een rode draad door mijn leven. Ik durfde pas op ‘latere’ leeftijd deze passie te volgen. Overal waar ik ben, zie ik schoonheid in het alledaagse. Ik ben dankbaar met ‘andere ogen’ de
wereld te kunnen zien.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mooie herinneringen maken met familie en vrienden. Veel reizen met mijn gezin. We leven in een democratie, we voelen ons vrij en we zijn gezond, dat is rijkdom. Onze kinderen gelukkig zien.

Wat is mijn grootste angst? Mijn kinderen verliezen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Wanneer ik met mijn camera rondloop, ben ik mindful bezig. Genieten van het hier en nu terwijl ik de kans krijg mooie foto’s te
maken tijdens iedere ‘reis’. Dat kan dichtbij huis zijn of ver weg.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan onzeker zijn.

Wat is mijn grootste valkuil? Diezelfde onzekerheid.

Wanneer zou ik liegen? Als het geen belangrijke kwesties zijn en ik iemand liever een goed gevoel geef dan andersom.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het
meeste? Bewonderen vind ik een te heftig woord. Ik waardeer het werk van
Steve Mc Curry enorm.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Administratie

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Zodra ik met mijn camera de deur uit stap, ben ik gelukkig. Er is niet een specifiek moment.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik geniet iedere dag van mijn werk. Ik kan me niet voorstellen dat ik er mee zal stoppen. Ik fotografeer met heel mijn hart en hoe bijzonder is het om dat te kunnen uitstralen naar je klanten.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben ok zoals ik ben. Dat heeft het leven me wel geleerd.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik heb op verschillende locaties geëxposeerd, verkoop wereldwijd aan privé en zakelijke klanten. Ik werk nu samen met een internationaal platform uit Hong Kong. Mijn prestatie is dat ik doe wat
ik leuk vind. Dus bij het afdrukken van een foto voel ik me net zo ‘groots’ als bij het verkopen van een werk op een expositie.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Wij wonen na 8 jaar Singapore sinds 2 jaar weer in Nederland. Nu blijven we voorlopig in Nederland vanwege het fijne leven voor de kinderen hier. We willen ook graag dat ze hun eigen vaderland leren
kennen en zich ergens altijd thuis kunnen voelen. Werken kan ik overal, wonen ook, zolang het veilig is met mijn gezin.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn fotoalbums.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dicht bij je zelf blijven.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Dat kan overal zijn, soms is het een geur of een lokatie, soms een lichtinval of een gevoel. De zintuigen worden geprikkeld en dat kan op ieder willekeurige lokatie inspirerend zijn.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in
mijn stad? Het strand, met de voeten in het zand bij een mooie zonsondergang.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Headspace van Andy Puddicombe & the End of Illness van David Agus. Het ene boek gaat met name over meditatie (hoe train je je ‘hoofd’) en het andere boek over het lichaam (hoe houden we ons lichaam gezond en wat gaat er veranderen in de toekomst). Thema’s die mij enorm aanspreken.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Paulo Coelho en Arthur Japin.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?Verschillende soorten muziek; Bach Cello suite no 1 Prelude. Israelische zangeres Noa met het Ave Maria. Phil Collins, Air tonight. Magic van Coldplay. Mag ik dan bij jou? Claudia de Breij. When the rain begins to fall, Jermaine Jackson en Pia Zadora. Matt Simon Catch & release. Mooi en Masker af, Marco Borsato. Michael Buble, Everything. Are you with me? Lost Frequencies. Come what may, Ewan McGregor & Nicole Kidman. Let it go from the Disney movie Frozen. En alle lievelingsnummer van mijn kinderen.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn ouders en mijn grootvader van moeders kant is een verzetsheld. Buiten familie: Leonardo da Vinci, Moeder Teressa, Rosa Parks, Gandhi, Nelson Mandela, Confucius, Aung San Suu Kyi.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? La Vita e bella & Power of the heart.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Een bepaalde financiële vrijheid is fijn maar het brengt geen ultiem geluk.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst speelt een belangrijke rol. Ik zie de wereld anders als kunst fotograaf. Dat zie ik als een luxe.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat is mijn allerliefste man Beer.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Als fotograaf op reis met Angelina Jolie bij 1 van haar goede doelen

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Mijn expositie op 1 en 2 juli in Haarlem. In september hang ik bij Coffee Concepts in Amsterdam. In december in Hong Kong.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Creatieve inspirerende mensen. Mix & Match. Ik zou graag een keer als fotograaf voor Warchild, Artsen zonder grenzen of Unicef op reis willen gaan. En dan een kunstfoto maken en laten veilen met opbrengst voor het goede doel.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? OPEN DAGEN EXPOSITIE 1 & 2 juli 2017 Huis ter Kleef, Kleverlaan 7, Haarlem. In september bij Coffee Concepts, Jacob Obrechtstraat 5, Amsterdam. In december in Hong Kong via World Contemporary
Artist fair.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Anita Tamming docent bij Yoga Innerwork Haarlem.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
http://www.emilieart.com
info@emilieart.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s