Passie Pensioneert Nooit voor Erik Westra

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het “pleassen” van mijn gasten , altijd in het achterhoofd hebben dat zij toch speciaal naar ons restaurant komen

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Rust in mijn lichaam en hoofd

Wat is mijn grootste angst? Dat ik achter mijn grootste angst kom

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?  Als het doel wat wij voor ogen hebben de waardering krijgt van onze gasten

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ongeduldig zijn en daardoor te snel van Plan A een Plan B maken

Wat is mijn grootste valkuil? Eigenwijsheid en daardoor drammerig te zijn

Wanneer zou ik liegen? Als ik daarmee pijn kan verzachten maar toch de waarheid ingepakt in fluweel neerleggen

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Hilde , mijn levenspartner, voor geduld en het vermogen om zichzelf weg te cijferen en te leven met mij in de hectische horeca sferen

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Administratie en het hele financiële plaatje , maar helaas zo nodig

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Dat wij verkozen werden tot 26ste van de 50 beste Indonesische restaurants in Nederland

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat ik mij geen leven kan voorstellen zonder restaurant

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Dat ik meer afstand kan nemen van alles en vertrouwen kan hebben in de mensen om me heen

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Plan B

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?  Lekker zo laten zoals het is

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Madé mijn jongste zoon, Nelissa mijn kleindochter, Hilde mijn steun en toeverlaat en de herinnering aan Kaja mijn helaas te vroeg overleden oudste zoon

Wat is mijn meest markante karakteristiek? inlevingsvermogen

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Bij gewaardeerde collega’s tijdens een goed glas wijn

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? De Grote markt en de Beestenmarkt

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Autobiografie van een Yogi van Paramahansa Yogananda en de Profeet van Kahlil Gibran , deze hebben mij inzicht gegeven van het AL

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Alle auteurs van kookboeken

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Op zoek naar verloren tijd van Frank Boeijen

Wie is mijn held of heldin in fictie? Tarzan

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn familie en speciaal mijn  overleden zoon Kaja, die alles voor zijn gezin opzij zette daar had ik wat van kunnen leren

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?  Intouchables

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? HEMELS

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Culinaire creativiteit wordt door schoonheid in de breedste zin van het woord gevoed

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Hilde

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Agus Hermawan, één van de creatiefste chefs van de nieuwe Indonesische keuken , hij blijft trouw aan traditie, altijd een genot om op zondagavond bij hem te zijn om met hem en zijn gepassioneerde staf te praten

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?  De oprichting van de stichting ANAKMAS ten behoeve van straatkinderen in Citeureup West- Java

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Alle creatieve nieuwkomers , puur genot om de passie te zien van de jeugd

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Plan B in Delft

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Agus Hermawan van Gastrobar Indonesia

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Plan B

Boterbrug 15

2611 CJ Delft

015 2124533

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s