Passie Pensioneert Nooit voor Nola Klop

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het creëren van magie en daarmee anderen helpen. Muziek, animatie, games en al het andere wat ik als ‘magisch’ beschouw hebben mij door de jaren heen altijd gesteund. Via mijn werk als componist en vocalist hoop ik nu anderen eventjes uit de harde realiteit te halen en misschien pijn te verzachten, zoals we die allemaal wel hebben.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultieme balans. Ik denk dat we altijd wel op zoek zijn naar balans, maar balans is iets vloeibaars, iets wat we waarschijnlijk nooit helemaal kunnen bereiken. Misschien is het accepteren daarvan wel de weg naar ultiem geluk?

Wat is mijn grootste angst? Om dierbaren te verliezen. Ik ben zelf niet zo bang om dood te gaan, maar van de gedachte dat iemand waar ik van hou er plots niet meer is kan ik heel naar worden.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat ik mezelf kan uiten op manieren waarmee ik dat daarbuiten minder goed kan. Mijn werk is mijn passie en tegelijkertijd mijn uitlaatklep.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Waarschijnlijk dat ik soms in mezelf keer vanuit zelfbescherming, onzekerheid of behoefte aan afstand. Dan ben ik niet meer de spontane, malle grapjas zoals vrienden me ook kennen. Dat zijn niet mijn aantrekkelijkste momenten.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik mijn werk met zoveel passie doe dat ik er moeilijk mee kan stoppen. Alsof ik mezelf niet ben wanneer ik niet werk. Hierdoor ben ik wat gevoelig voor overspannen raken.

Wanneer zou ik liegen? Ik kan heel slecht liegen, maar ik zou niet snel iets zeggen als ik weet dat het onnodig iemand kan kwetsen of als toch niemand er iets mee opschiet.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Oh dat zijn er genoeg. Ik bewonder alle mensen die ergens voor staan en hun hart volgen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het feit dat vrouwen zich nog altijd veel meer moeten bewijzen in een werkveld gedomineerd door mannen. Ik ben dol op mijn mannelijke collega’s, maar dit blijft wel iets waar vrouwen in het vak mee te maken hebben. Voor een paper sprak ik verschillende vrouwelijke collega’s en allemaal hadden ze het gevoel harder te moeten werken vanwege hun geslacht en op een enkeling na waren ze ook wel eens slachtoffer van seksuele intimidatie op de werkvloer.
Ik ben geen norse feminist en ben ook in mijn vriendenkring omringd door mannen,

maar wat meer respect en begrip van beide kanten zou denk ik geen kwaad kunnen.


Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Wanneer ik zie of lees wat het met anderen doet. Op mijn YouTube kanaal (www.youtube.com/nolaklop) krijg ik bijvoorbeeld echt de meest ontroerende berichtjes van jonge meiden. Dat ik iets kan betekenen voor een ander door simpelweg te doen waar ik zelf het gelukkigst van wordt, maakt mij extra gelukkig. Zo voelt het als een soort constante stroom van liefde, voor jezelf en voor een ander.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Je passie is naar mijn mening niet zozeer je werk, maar eerder een onderdeel van je zijn, van je ziel. Hetgeen wat jou gelukkig maakt. Ook al kunnen we door leeftijd of ziekte bepaald werk op een gegeven moment niet meer doen, we vinden dan wel weer een andere manier om passie met de wereld te blijven delen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Er is altijd wel iets om te verbeteren. Op het moment zou ik me vooral weer fit willen voelen. Om fysiek net zo stevig in mijn schoenen te staan als mentaal. Meer balans, ha!

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat is StoryZoo (www.storyzoo.nl), een TV serie op RTL Telekids die we met een creatief team in Nederland maken om spelenderwijs kleine kinderen Engels te leren spreken. Voor StoryZoo spreek ik de stem in van Toby de aap, schrijf ik mee aan de liedjes en zing ik deze in. Verder verzorg ik achter de schermen nog wat audiowerk samen met collega’s van mijn bedrijf manglemoose (www.manglemoose.com).
Een mooi, liefdevol project waar ik nog vele jaren aan mee hoop te mogen werken.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik kom uit Amsterdam, maar heb me eigenlijk nooit thuis gevoeld in grote steden. Ik zou graag in rust willen leven en dicht bij natuur, al moet ik voor veel werkzaamheden wel snel naar de stad kunnen karren.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn stem. Niet alleen is het mijn hoofdinstrument en het grootste deel van mijn inkomen, het is ook iets wat mij zelf geluk brengt. Als ik een tijdje niet kan zingen raak ik snel in mineur.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik denk mijn tegenstrijdigheden. Zo kan ik het ene moment een volwassen en vrouwelijke opmerking maken, om daarna super lomp met de humor van een dertienjarig puberjoch uit de hoek te komen.
Het kind in mij zal ik sowieso nooit verliezen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ergens waar ik naar mensen kan kijken, of dieren, of natuur. Ik observeer graag gedrag en dat kan gelukkig op veel plekken.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Sushi is altijd al mijn lievelingseten geweest, maar ik kan blij worden van elk restaurantje in leuk gezelschap, met prettig personeel en een gezellige inrichting.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Aardig wat toen ik nog veel las. De fantasie van iets als Harry Potter, maar ook de nodige zelfhulp boeken. Zoals de boeken van Elaine Aron over The Highly Sensitive Person. Iets waar ik tot mijn zestiende nog niks van af wist. Een boek die antwoorden had op veel van mijn vragen en waardoor ik mij minder alleen voelde in een periode waar ik last had van depressie.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik lees al heel lang niet meer, maar dan kom ik toch uit op J.K. Rowling met haar inspirerende verhaal. De uitgevers die haar destijds hebben afgewezen zullen zich nu toch wel erg suf voelen.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Iets van Alan Menken of The Beatles. De muziek die mij in elke situatie kan troosten. Waarschijnlijk omdat ik er al zolang ik me kan herinneren naar luister, het voelt als thuis en veilig.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Gelaagde karakters die intelligent, positief, sterk en gevoelig zijn. Karakters die zelfs in de naarste situaties de humor nog zien en het juiste willen doen. Glenn van The Walking Dead of Poussey van Orange Is The New Black bijvoorbeeld. Beetje jammer dat mijn favorieten altijd oneerlijk aan hun einde komen.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Er zijn zoveel mensen die iets voor mij betekenen of me iets hebben geleerd, waarvan de meesten het waarschijnlijk niet eens weten. Teveel helden en heldinnen om op te noemen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ieder z’n ding, maar ik vind Moulin Rouge! nog altijd een meesterwerk. Je moet er wel van houden denk ik.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Kan ik me ergens wel in vinden. Hoe minder je hoeft na te denken over financiële zekerheid, hoe vrijer je bent om te creëren wat je wilt. Maar hoeveel tijd hou je daadwerkelijk over voor creativiteit als je die zekerheid eenmaal hebt bereikt? En wat moet je inleveren om daar te komen? Uiteindelijk maakt geld ècht niet gelukkig, als ik meer verdien geef ik het ook weer sneller uit. Ik probeer vooral bezig te zijn met het creatieve proces en toch ook als een ondernemer te blijven denken, dan komen de financiën vanzelf wel goed.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Tja, wat is kunst? Wanneer is iets kunst? Ensie.nl zegt; ‘Kunst is het vermogen om dat wat in geest of gemoed leeft of gewekt is, op zodanige wijze tot uiting te brengen, dat het kan ontroeren door schoonheid. Kunst is een ambacht dat bedoeld is om de zintuigen te prikkelen.

In dat geval is kunst precies wat ik doe, of in ieder geval probeer te doen, vooral het prikkelen van zintuigen. ‘Schoonheid’ vind ik een wat simpele benadering voor kunst.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn ouders, vriend, vrienden, collega’s en alle lieve fans die via YouTube deel van mijn leven zijn geworden en ondanks de afstand toch ook als familie voelen. Allemaal mensen waar ik heel dankbaar voor ben en waar ik hopelijk genoeg aan terug kan geven.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik heb nu niet echt specifieke namen op mijn lijstje, maar mooie en leerzame samenwerkingen zijn altijd welkom.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Seizoen 2 van StoryZoo, waar we al volop mee bezig zijn.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Voor het tweede jaar van mijn master (Master of Music, HKU) zou ik nog wel wat meer creatieve professionals willen spreken over het dealen met burn-outs. Zeker tegenwoordig hikken steeds meer mensen hier tegen aan omdat er o.a. door social media verwacht wordt dat we constant ‘aan’ staan en de lat sowieso steeds hoger lijkt te liggen. Hoe kan een mens hiermee omgaan?

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Vooral mijn stem is makkelijk te vinden online, op TV of op de radio. Mijn toegepaste composities en vooral mijn eigen muziek zijn nog wat verstopt, maar daar hoop ik de komende jaren wel verandering in te brengen.Je kunt mij ontmoeten op De Parade waar ik regelmatig optreed met kinderband De Lollies of op ons manglemoose kantoor.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Ik hoor graag het verhaal van Marlies Somers. Een vrouw met een vergelijkbare soort carrière, maar dan aan de top van de ladder. Ook een grote heldin van mij.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via mijn niet zo up-to-date website www.nolaklop.nl. Of door mijn naam te googlen, dan kom je vanzelf op alle sites en social media terecht.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s