Passie Pensioneert Nooit voor Cor Stroosma

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn creatieve vrijheid loslaten in de vorm van 3D Modellen, spelomgevingen en alles wat game gerelateerd is.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Vrij kunnen leven, geen zorgen hoeven maken om die volgende factuur, en mijn werk/passie kunnen uitvoeren voor zo lang als ik wil.

Wat is mijn grootste angst? Niet alle kansen pakken die op mijn pad liggen, tijd verspillen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De vrijheid om klussen die ik leuk vind aan te nemen, en klussen waar ik niet achter sta af te wijzen. Dit kan soms lastig zijn als het krap zit maar ik vind dat je volledig achter je product moet kunnen staan om het eerlijk te verkopen. Geen slinkse manieren om geld te verdienen, maar wat je ziet is wat je krijgt.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben vrij koppig, zowel in mijn werk als persoon. Hierdoor maak ik soms fouten maar ben ik te stug om er van te leren. Gelukkig heb ik fijne collega’s die mij hier soms op wijzen en helpen om oplossingen te vinden.

Wat is mijn grootste valkuil? Een bedrijf beginnen, tegelijkertijd ook een HBO studie beginnen. Ik heb gemerkt dat die twee in eerste instantie niet goed te combineren waren. Daardoor ben ik ook vroegtijdig gestopt met de opleiding om mij volledig te kunnen focussen op het bedrijf.

Wanneer zou ik liegen? Als ik zeg dat ik een keiharde zakenman ben. Ik ben zelf erg op eerlijkheid, en minder op winst gericht. Dit kan daardoor goed en slecht uitpakken. Ik ben nog steeds in een leerproces (en die stopt gelukkig nooit) om te groeien in zaken zoals netwerken en marketing.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Dat zijn mijn collega’s Rando Wiltschek en Nils Slijkerman, met wie ik samen het bedrijf Extra Nice heb opgericht. Ze hebben mij veel geholpen met randzaken qua belasting, KvK en vooral ook in het werkgebied. Zonder Rando en Nils zou ik niet zijn waar ik nu ben en daar ben ik ook erg dankbaar voor.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat is toch de structuur die ik mis. Het is geen baan met vaste tijden en ik moet zeggen dat ik daar soms toch wel moeite mee heb.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? In 2016 heb ik mogen meewerken aan het spel Monster Jam Crush It, en die is ook uitgebracht op PC, PS4 en Xbox One. Hier ben ik zeer trots op omdat ik daar voor het eerst heb mogen meewerken aan een spel dat werd uitgebracht.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Voor mij betekend dit dat je hobby je werk is geworden. Je wilt dit blijven doen, ook al ben je de 70 gepasseerd.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wat zakelijker willen worden, vooral omdat ik soms gewoon prijzen vraag die eigenlijk te laag zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mee mogen werken aan Monster Jam Crush It.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Dat is de plek waar ik nu al leef en werk: Leeuwarden.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn vrienden, familie en collega’s. Ik ben niet erg materialistisch.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben eigenlijk altijd vrolijk en in voor een praatje.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Als ik een rondje loop door het Vossenpark in Leeuwarden krijg ik vaak inspiratie en
ideeën om problemen die in mijn werk voorkomen op te lossen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Dat is Fire Café, een erg gezellige plek waar je heerlijk kunt (na)zitten om even tot rust
te komen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik lees tegenwoordig minder dan ik zou moeten, maar ik heb niet persé boeken gelezen die mijn dingen anders hebben laten zien. Als ik lees dan zijn het vooral fantasie boeken zoals Harry Potter of The Hobbit.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? J. R. R. Tolkien en J. K. Rowling

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Dat veranderd elk jaar weer, en ik zal niet met zekerheid kunnen zeggen welke muziek
dat zou zijn. Wel iets met piano, ik hou erg van mooie rustgevende muziek en speel
dat ook graag af op kantoor,

Wie is mijn held of heldin in fictie? Iron Man van Marvel, ik vind het prachtig om te zien hoe hij innoveert en nieuwe dingen uitvind, zonder ook maar na te hoeven denken over de kosten.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn vader. We hebben het nooit makkelijk gehad maar hij heeft altijd achter mij gestaan, ook toen ik begon met de opleiding Game Design waar de banen schaars zijn. Hij vond dat als het mij gelukkig maakte ik er gewoon vol voor moest gaan en dat heb ik ook gedaan.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? De film ‘Fracture’ met Anthony Hopkins. Het is een film over de perfecte moord, erg goed geschreven en zeker een must-see.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Over alle middelen beschikken om zonder zorgen je creativiteit te kunnen loslaten.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Dat speelt eigenlijk niet echt een rol.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat zijn mijn collega’s Rando en Nils.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met nog meer klanten!

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Een project waar ik al een jaar mee bezig ben dit jaar af te ronden. Het project sluit aan op alles wat ik leuk vind, het uitwerken van modellen in een spelomgeving, en hopelijk komen er nog veel meer projecten.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Grote spelers in de game industrie, denk aan de mensen van Guerilla Games enTriumph Studio.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Ons bedrijf zit aan de Westersingel 4 te Leeuwarden, en we zijn altijd in voor een bakje koffie dus kom gerust langs!

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Rando Wiltschek en Nils Slijkerman, mijn collega’s.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Je kan mij mailen op cor@extra-nice.net of mij toevoegen op facebook!

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s