Passie Pensioneert Nooit voor Mechteld Keller

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie is het helpen van mensen. Uit ervaring weet ik hoe onprettig het is als je het gevoel hebt dat je op je tenen moet lopen, hoe het voelt als je niet helemaal jezelf mag of kan zijn. Ik wil mensen graag dichter bij zichzelf brengen. Dit doe ik vanuit mijn eigen bedrijf zOzest, wat ik begin dit jaar heb opgericht. Vanuit zOzest geef ik coaching, trainingen en yogalessen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mijn idee van ultiem geluk is het fijne gevoel dat alles soepel verloopt. Misschien ken je dat gevoel, je bent op zoek naar iets, bijvoorbeeld een baan, en er komt ‘gewoon’ iets aanwaaien, alsof dat zo moet zijn op dat moment. Sinds ik ervoor heb gekozen als zelfstandige aan de slag te gaan, gebeurt dit mij steeds vaker! Andere ultieme geluksmomenten zijn voor mij wanneer ik fijne ervaringen beleef met vrienden, mijn vriend en familie. Daarnaast word ik heel gelukkig van ontmoetingen met dieren. Een olifant in een Sanctuary in Chiang Mai (Thailand), aapjes in Ubud (Bali) en zeker ook mijn konijntje als ik thuis kom, maken mij intens blij. Op deze momenten voel ik me echt één met anderen, zowel mens als dier.

Wat is mijn grootste angst? Hoewel ik rationeel gezien ook echt wel weet dat vliegen een relatief veilige manier van reizen is, ben ik er ontzettend bang voor. Wanneer ik in het vliegtuig stap, ben ik er lichtelijk van overtuigd dat er iets mis gaat. Gelukkig heb ik een aantal jaar geleden Rescuedruppels ontdekt, die bij mij behoorlijk aanslaan. Heel fijn, want de liefde voor reizen is gelukkig groter dan de angst voor het vliegen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik houd ervan om met mensen te werken, nieuwe mensen te ontmoeten en hen te begeleiden naar een fijner leven. Het helpen van mensen en vooral dat ik daarin mijzelf kan zijn. Ik geloof erin dat je de beste ‘versie’ van jezelf neerzet wanneer je helemaal jezelf bent. Heel fijn dat ik dit tegenwoordig durf!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Soms ben ik een ontzettende kluns. Als ik erg zenuwachtig ben, kan ik zó over mijn eigen voeten heen struikelen. Dit hangt samen met onzekerheid. Ik wil dan iets zó graag goed doen, dat ik daardoor mijn focus wat kan verliezen. Dit gebeurt gelukkig niet vaak en ik kan er steeds beter mee omgaan.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik denk dat ik soms nog wat te onzeker ben en daardoor me niet assertief genoeg opstel. Hier wordt aan gewerkt!

Wanneer zou ik liegen? Goede vraag, ik ben erg slecht in liegen, volgens mij heeft iedereen het ook meteen door wanneer ik dat zou doen! Ik kan me ook niet herinneren wanneer ik voor het laatst heb gelogen…
Een leuke quote uit de film Hitch “Never lie, steal, cheat, or drink. But if you must lie, lie in the arms of the one you love. If you must steal, steal away from bad company. If you must cheat, cheat death. And if you must drink, drink in the moments that take your breath away”.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik bewonder erg veel personen! Veel van mijn docenten, binnen de yogadocenten opleiding en mijn studie Toegepaste Psychologie, daarnaast ook mensen met wie ik samenwerk. Ik bewonder vooral mensen die keuzes maken die goed bij hen passen en daardoor succesvol en vooral gelukkig zijn. Mensen die voor zichzelf durven te kiezen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Financiële administratie, gelukkig is mijn vriend daar een held in!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Tijdens fijne yogalessen, dit is al vaak voorgekomen! Daarnaast heb ik ongeveer een jaar geleden voor het eerst binnen de Yogadocentenopleiding die ik zelf heb gevolgd een training als Toegepast Psycholoog mogen geven. Deze creatieve training draait om het thema ‘Behoeften en Motivatie’. Toen ik daar stond dacht ik: dit móet ik doen, dit is waarin ik mensen kan helpen. Vervolgens kwam er een andere baan (trainer Academische Vaardigheden) op mijn pad, maar de drang naar coaching en training rondom persoonlijke ontwikkeling bleef sterk aanwezig. Uiteindelijk heb ik de keuze durven maken om voor mezelf te beginnen en te doen waar ik gelukkig van word.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik kan me niet goed voorstellen dat mensen jarenlang een beroep uitoefenen waarbij ze het liefst zo snel mogelijk met pensioen zouden gaan of steeds ontzettend snakken naar het weekend. In het weekend gaat mijn werk (op een gezonde manier) gewoon door! Zaterdag een coachingsgesprek? Check! Zondag yoga? Check! Ik ben geen workaholic, no worries! Ik verdeel het allemaal op een manier die ik fijn vind en waar ik me goed bij voel. Zo maak ik ook tijd vrij om te ontspannen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik heb de afgelopen jaren hard gewerkt aan mezelf, aan het dichter bij mezelf komen. Hierin ben ik voor mijn gevoel veel gegroeid. Het enige waar ik echt nog in zou willen veranderen, is dat ik soms wat ‘harder’ mag zijn, wat assertiever. Ik ben aan het leren om mezelf op de eerste plaats te zetten.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Het beginnen van mijn eigen bedrijf en vanaf maand één hiervan rond kunnen komen. Een erg bijzonder moment voor mij was het uitgeroepen worden tot (dans/sport) docent van het jaar 2014 door FOSST, onderdeel van Tilburg University Sports Center Met veel liefde geef ik, naast wat ik vanuit mijn eigen bedrijf doe, danslessen aan studenten. Bijzonder om te ervaren de deelnemers de lessen net zo fijn vinden als ik het lesgeven aan hen! Daarnaast is het beginnen van mijn eigen bedrijf een fantastische stap geweest, waar ik erg trots op ben!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Hoewel ik me ontzettend thuis voel wanneer ik door Azië reis, blijft Tilburg toch wel echt mijn thuis. Ik kan natuurlijk alleen voor nu spreken, wie weet wat de toekomst brengt. Voor fijne opdrachten zou ik sowieso wel overal naartoe willen reizen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Hoewel ik veel spulletjes heb, ben ik niet iemand die zich hier ontzettend aan hecht. Mijn konijn, Harry, is toch wel mijn meest waardevolle bezitting, al voelt het niet echt goed om over Harry te spreken als ‘bezit’. Sinds ik Harry heb, zo’n zeven jaar nu, heb ik me nooit alleen gevoeld thuis. Ik denk dat alleen konijneigenaren en anderen met een huisdier zich hierin kunnen inleven.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Regelmatig wordt mij verteld dat mijn energie anderen aansteekt. Erg leuk om te horen, vandaar ook dat ik mijn bedrijf zOzest heb genoemd: ‘zo’ staat voor snel en heel erg, ‘zest’ staat voor levensenergie. Als je bij mij komt, heb je dus zó die levensenergie weer terug!

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Toen ik voor het eerst bij Bank15 binnenstapte, had ik al meteen zoiets van: Hier ‘moet’ ik iets. Moeten op een fijne manier, dat je voelt dat je ergens hoort te zijn. Hier kan ik erg gefocust werken, maar ook fijn overleggen en kennismaken met andere ondernemers.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik ben enorm fan van Shambosa, hier kun je fantastische Afghaanse hapjes, broodjes en maaltijden eten. Daarnaast ben ik een ontzettende sushifanaat, maar sinds ik in Japan ben geweest is het in Nederland steeds nèt niet goed genoeg 😉. Daarnaast zijn de gerechten van de Houtloods heerlijk! Oja, en uiteraard Scampi e Spinaci van Vapiano, mijn guilty pleasure.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Light is the new Black. Dit boek gaat over spiritualiteit en over de manier waarop jij jouw ‘licht’ kunt manifesteren. Dit boek heeft gemaakt dat ik aan durfde te kloppen bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast heeft het boek Hoog Sensitieve Personen van Elaine N. Aron voor mij veel voor mij betekend. Ik dacht altijd dat ik extreem emotioneel was en hierin ‘enig in mijn soort’ was, tot bleek dat heel veel mensen over een bepaalde mate van hoogsensitiviteit kunnen beschikken. Het bewust worden dat er überhaupt zoiets is als hoogsensitiviteit heeft mij veel ruimte gegeven. Hierdoor kan ik vaak emoties van anderen, die ik me voorheen erg aantrok en niet goed kon plaatsen, veel beter loslaten dan voorheen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Paulo Coelho is zeker mijn favoriet. Zijn boek The Alchemist kon ik, toen ik het las, he-le-maal voor me zien, alsof ik echt in het verhaal stapte. Een quote die mij altijd is bijgebleven: “And, when you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it.”.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Sowieso Deva Premal, muziek van Einaudi, The Four Seasons van Vivaldi, maar zeker ook hiphop en uit volle borst meerappen!

Wie is mijn held of heldin in fictie? Misschien heel tacky, maar ik ben stiekem best into superhelden. In series (The Flash, Arrow, Supergirl etc.) en in films (Avengers, Wonder Woman, de hele mikmak). Wanneer ik zo’n film in de bioscoop heb gezien wandel ik met een stoot adrenaline terug naar de auto. Wellicht toch maar eens martial arts proberen!

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Sinds een aantal jaar realiseer ik me steeds meer welke mensen ik graag in mijn leven heb. De personen die ik om mij heen heb verzameld zijn allen personen die ik als helden zie. Op hun eigen manier zijn ze heel puur, waardoor ik keer op keer geïnspireerd raak.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Hoewel de recensies niet erg goed waren, vond ik de film Collateral Beauty met Will Smith echt práchtig. Er zat zo’n mooie filosofie achter het verhaal, welke mij echt geraakt heeft.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Bij het woord creëren denk ik snel aan kunst. Deze uitspraak doet me denken aan een wereld waarin er niet wordt bezuinigd op kunst en cultuur, waardoor artiesten elkaar maar zeker ook het bedrijfsleven kunnen inspireren en er door middel van mooie samenwerkingen prachtige dingen ontstaan. Als ik deze uitspraak meer op mijzelf betrek, zou het betekenen dat ik op een fijne manier rond kan komen, waardoor ik opdrachten kan kiezen die bij mij passen en hierdoor het beste uit mijzelf en mijn bedrijf naar boven kan halen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik houd ontzettend van kunst! Mijn jeugd (mijn vader nam me altijd mee naar musea) en verleden op de dansacademie hebben hier zeker aan bijgedragen. In Nederland ga ik niet zo vaak naar het museum, maar als ik op reis ben zoek ik altijd musea op.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ik denk dat dat toch wel mijn vriend, Mitchell, is. Hij helpt me met mijn eigen bedrijf, ik kan altijd met hem sparren over dingen waar ik tegenaan loop en hij gelooft altijd in me.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik zou graag met iedereen die het nodig heeft, zowel particulieren als bedrijven, willen werken aan het vinden van zichzelf en hun zest.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Op dit moment is alles wat ik op de planning heb staan fijn en mooi!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Goede vraag! In juli en augustus ga ik een ACT (Acceptance and Commitment Therapy) opleiding volgen. Ik ben erg benieuwd naar de andere deelnemers en de docent van deze opleiding. Daarnaast vind ik het altijd fijn om collega’s en gelijkgestemden te ontmoeten!

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? In en om Tilburg en misschien in meerdere plekken van het land. Ik sta overal voor open!

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Een goede vriendin van mij, Agnes Philipsen. Ze is een ontzettend fijn persoon, een prachtige danseres en gaat in het najaar lesgeven op de Fontys Dansacademie. Ik ben ontzettend trots op haar en denk dat zij anderen heel erg goed kan inspireren.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
E-mail: mechteld@zozest.nl
LinkedIn: https://www.linkedin.com/mechteldkeller
Website: https://www.zozest.nl
Facebook: https://www.facebook.com/Z0zest
Instagram: https://www.instagram.com/zozest.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s