Passie Pensioneert Nooit voor Symen Hoogesteger

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het vertellen en verfilmen van verhalen. De kracht om mensen te raken/inspireren met films is schitterend.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Als ze eindelijk een tijdmachine gemaakt hebben.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik geen inspiratie meer heb en daardoor geen films meer kan maken.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De diversiteit, elke week een nieuw avontuur met een nieuwe uitdaging. Daarnaast werk ik graag met mensen, ieder mens heeft weer een eigen verhaal. Een eigen verhaal wat weer verteld kan worden. Het creëren van iets moois geeft voldoening.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat ik té graag wil, dan geef ik alles en moet alles ervoor wijken. Daardoor vergeet ik nog wel eens mijn omgeving. Ik moet ook leren te waarderen wat ik heb en niet altijd maar meer willen.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik te graag wil en daardoor te veel tegelijk wil.

Wanneer zou ik liegen? Als ik zeg dat ik voor Feyenoord ben.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Terrence Mallick, Steve McQueen, Francois Ozon, Gustav Johansson & Vincent Haycock.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De administratie..

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Het is niet een specifiek moment, waar ik het meest gelukkig was. Denk dat elke keer als we een mooie film, commercial of videoclip gemaakt hebben en de reacties heel goed zijn, dat ik wel gelukkig ben geweest.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie heeft iedereen op zijn manier voor iets. Het mooie daaraan is dat het je inspireert en kracht geeft. Al vanaf dat ik heel klein was had ik al een passie voor film. Zo sterk dat ik nooit beter heb geweten dan dat ik films wilden maken. Tot op de dag van vandaag is die passie niet veranderd. Elke dag ben ik gemotiveerd om door te gaan, zelfs op de momenten dat het tegen zit en niet naar mijn zin gaat. Ik hoop dat als ik hoogbejaard ben, nog steeds dezelfde drang heb om dingen te maken.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Dat ik een beter langer termijn geheugen heb. Veel dingen uit het verleden weet ik gewoon niet meer. Erg zonde.


Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat ik nu mijn geld verdien met films maken. Ondanks dat ik geen regie opleiding heb gedaan, heb ik mijzelf omhoog moeten werken. Daarom ben ik ook best trots op wat ik tot dusver heb bereikt.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Het liefst zou ik de hele wereld over reizen. Mooie films/commercials/videoclips op hele toffe locaties mag draaien. Van IJsland tot Downtown New York.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Moeilijke vraag.. Hier komt het toch weer terug dat ik moeite heb met het waarderen van dingen. Wellicht komt dat doordat ik niet materialistisch ben. Mijn waardevolle bezittingen zijn denk ik herinneringen aan bijzondere momenten.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Eenzaamheid is wel een terugkerend thema in alles wat ik maak, film of fotografie.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Eigenlijk is dat niet één bepaalde plek. De meeste ideeën krijg ik overal en nergens, maakt niet uit hoe laat. Ik laat mij graag inspireren door gebeurtenissen. Dan kunnen dingen zijn die ik op afstand zie gebeuren of waar ik zelf deel van uitmaak.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik houd heel erg van eten, echt heel erg.. Dus ik probeer altijd weer een nieuw restaurant, toko of bar. Nu moet ik zeggen dat Jaffa uit Rotterdam toch echt wel de beste kapsalons hebben. Dus daar kom ik geregeld wel terug. (ff reclame maken hier)

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik kan mij geen boek herinneren wat mijn leven veranderd heeft…

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik kan erg genieten van het schrijfwerk van Francois Ozon & Alex van Warmerdam.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? No diggity van Blackstreet all time favorite..

Wie is mijn held of heldin in fictie? Iedereen uit Star Wars… haha

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Iedereen die zijn best doet om de wereld een stukje beter te maken.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Before sunrise, van Richard Linklater, wauw ik werd spontaan verliefd op die film. 


Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Gewoon maken wat je wilt, geen beperkingen. Geen gezeik van er is geen geld. Dat je nooit hoeft te denken van ‘Nee dit is toch niet mogelijk’ Heerlijk.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst is mijn leven, ik heb kunst nodig om de dag door te komen. Of het nu mooie foto’s op instagram zijn, toffe video’s op internet of chille muziek, het kan zo erg je gemoedstoestand beïnvloeden.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Classic, mijn ouders, familie en vrienden.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik zou graag weer met Alyssa Bottse (Abee) werken. Haar muziek is zo sterk, waar ik mij als filmmaker helemaal in kan vinden. Ik hoop snel weer een nieuwe parel van een videoclip voor haar te maken.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Mijn nieuwe korte film, waar ik hoop dit jaar een begin aan te maken. Het zou heel fijn als we eind dit jaar een goed script hebben liggen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017. Ik heb niet echt specifiek mensen die ik graag zou willen ontmoeten. Ik hoop gewoon veel interessante & inspirerende mensen te ontmoeten. Mensen waar je het van tevoren misschien niet van verwacht.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?
Mijn werk is te vinden op mijn website:
www.symenhoogesteger.com
Daar vindt je een selectie van mijn regie werk. Ook staat er wat fotografie werk op.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Robin Zom, Manon Keus, Nick Golterman, Iris Hogendoorn & Alyssa Bottse.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via mijn mail: info@symenhoogesteger.com
Mijn verdere contactgegevens staan op mijn website: http://www.symenhoogesteger.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s