Passie Pensioneert Nooit voor Ferrano Meraldi

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Als filmmaker de visie van iemand waar ik volledig in geloof inhoudelijk en technisch zo sterk mogelijk overbrengen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het gevoel dat ik in de ogen van mijn (beste) vrienden een onmisbaar onderdeel ben van het proces. En andersom ook.

Wat is mijn grootste angst? Falen, falen en nog eens falen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De informele sfeer die er ontstaat doordat ik werk met leuke mensen. Geloof me, professionaliteit is overgewaardeerd. Middels constant serieus en formeel zijn kweek je NIET de beste resultaten.
Humor is de sleutel!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn onzekerheid zorgt ervoor dat ik dingen onder controle wil krijgen en houden. Mijn controledrang uit zich door mijn perfectionisme. Perfectionistisch zijn eist zijn tol.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn faalangst voor… eigenlijk alles.

Wanneer zou ik liegen? NOOIT. Daarmee doe je jezelf en anderen alleen maar tekort mee. Het is een cliché, maar behandel iedereen zoals jij ook behandeld wilt worden.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Bill Murray met zijn onvergetelijke rol uit, het door Sofia Coppola meesterlijk geschreven en
geregisseerde, Lost In Translation. Ik weet het, de film komt alweer uit 2003, maar zijn rol (en de film) blijft me iedere dag achtervolgen. Wat een klasse! En Aziz Ansari met zijn briljante schrijf-, productie-, regie- en acteerwerk uit Master of None. Seizoen 2 is pure inhoudelijke en audiovisuele perfectie! Wat een meesters, deze heren… en dame!

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De momenten van ondragelijke stress. De gespannen rug, nek en schouders die daarbij komen kijken zijn niets anders dan pure irritatie en frustratie; en mensen die extreem vervelend doen binnen het
vak. Om maar met de woorden van Denzel Washington te gooien: “It’s just a movie. It’s like, relax.”

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Het zijn kleine dingen die mij het meest gelukkig maken, maar de premières van onze films daar
ervaar ik de meest intense gevoelens van geluk. Het is toch net alsof je kindje geboren wordt.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie kent geen tijdgebondenheid. Tijd is namelijk in veel situaties je grootste vijand. De belangrijkste eigenschap van passie is verbonden zijn met sympathieke mensen. En dat, vriendjes en vriendinnetjes, is tijdloos!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Minder denken (veel minder denken!) en meer doen. Mezelf vaker in het diepe gooien. Ik merk dat ik dan vaker verrast dan teleurgesteld wordt. Mooi is dat!

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? De korte films Beste Vrienden en Peer.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Nog steeds in Amersfoort, maar dan in een groter huis waar ik een serieuzere thuisstudio kan opzetten.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn moeder en mijn beste vrienden.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben extreem perfectionistisch, dat heeft net zoveel voordelen als nadelen. Ook ben ik (vaker dan ik wil) nogal onberekenbaar; ik ervaar dan ook vele stemmingswisselingen op een dag. Geloof me, het
is voor jezelf net zo moeilijk als voor de ander.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Niet. De beste ideeën komen bij mij tijdens het douchen waar ik helemaal afgezonderd ben van de
wereld.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik heb geen favoriete plek. Ik laat me graag verrassen door de ander.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik had vroeger veel Kippenvel boeken, maar uiteindelijk zijn het films die mij hebben beïnvloed.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Aziz Ansari, Alan Yang, Sofia Coppola en Charlie Brooker.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Een mixtape van alle Italiaanse, Electronic en Disco nummers uit Master of None seizoen 2.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Bob Harris uit Lost In Translation en Dev uit Master of None (sorry, ik kan niet kiezen).

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?
Mijn moeder: Dat zij nog elke dag op staat en de dag aangaat met alle narigheid in haar leven. Respect! Mijn beste vriend Ruwan Heggelman: Die gedrevenheid joh, hoe doet ie dat? Niet normaal! En dan ook nog eens een hartverwarmende vriendschap kunnen bieden. Zoals mijn moeder dat zei: “Die jongen is een geschenk!”

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Lost in Translation van Sofia Coppola natuurlijk! En Master of None seizoen 2, specifiek: Aflevering 9.
Dat is een film op zich (sorry, kan weer niet kiezen).

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?
In theorie dat je alle financiële vrijheid hebt om te maken wat je wilt, maar de praktijk leert juist dat gelimiteerde budgetten meer uitdaging bieden en vaak leiden tot betere realisaties. Ik heb er een hekel aan als Nederlandse filmmakers het gemis aan kwaliteitsfilms beschermen door te zeggen dat het ligt aan de lage budgetten die we hebben binnen de Nederlandse filmindustrie. Onzin! Ik kan genoeg low- of zelfs micro-budget films uit Amerika opnoemen die duizend keer beter zijn dan de zoveelste epische (superhelden) blockbuster.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik denk, droom, adem en leef film! De grootste rol die je je maar kunt bedenken dus.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?
Grootste fan: Mijn moeder.
Grootste partner in crime: Mijn beste vriend Ruwan Heggelman.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?
Ik wil heel graag snel weer iets maken met mijn maatje Jeffrey Tomberg.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Verrassend genoeg geen film, maar een videogame: A Way Out. Dit lijkt eindelijk weer eens een goed verhalende adventure game te worden met sterke speelelementen. En het mooie is: Je moet hem verplicht met z’n tweeën spelen. Dat wordt lekker met mijn broer op de bank zitten en genieten!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017
Internationaal: Aziz Ansari.
Nederland: Tim Smit.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Ik ben nu bezig met de korte film Ik Kan Vliegen. Deze draait dit jaar nog op het Nederlands Film
Festival: https://www.facebook.com/ikkanvliegenfilm/
Een andere korte film waar ik nu mee bezig ben is Dutchtown. Deze draait mogelijk ook op het Nederlands Film Festival, maar sowieso op andere film festivals.
Beide films worden erg bijzonder! Mijn overige werk vindt je op de website van mijn eigen bedrijf: http://www.mixitmovie.com. Bij de vertoningen van deze films kun je mij ontmoeten, als je wilt!

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Jeffrey Tomberg, Rocco Wouters, Jordi Welschen, Arend Bruijn, Ricardo Musch, Ashok Rajeswaran, Tim Smit, Bill Murray en Aziz Ansari.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
E-mail: ferrano@mixitmovie.com
Website: http://www.mixitmovie.com
En Facebook: Als je een goed en lekker bakkie informele koffie met me wilt doen. Je weet me te vinden!

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s