Passie Pensioneert Nooit voor Joel Chaim Holtzman

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het scheppen van werelden, personages en verhalen

Wat is mijn idee van ultiem geluk?Kunnen leven van mijn persoonlijke kunstwerken/verhalen

Wat is mijn grootste angst?Fysiek of mentaal geen kunst meer te kunnen maken

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het staat gelijk aan mijn passie, wat kunst maken is

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben behoorlijk ongeduldig

Wat is mijn grootste valkuil? Ik wil te snel resultaat

Wanneer zou ik liegen?Als het de andere persoon niet teveel schaadt

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?Adrian Smith (artist) , Karl Kopinski, Marko djurdjevic

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Je moet heel veel trekken aan promotie en opdrachten verkrijgen

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?Het moment dat ik realiseerde dat ik mijn eerste ”professionele” werk had gemaakt:
http://joelchaimholtzman.com/gawain.html

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het mooie gedachte dat ik kunst maken als het aan mij ligt kan maken tot mijn dood; er zoveel mogelijk mee in aanraking ben

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Iets meer durf om sociale activiteiten te ondergaan in het buitenland, om mijn business te helpen

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? In een relatief korte tijd een hoogwaardige schilder kwaliteit behaald hebben dmv hard werken en een
mentorship uit amerika.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Het liefst freelance werken in Nederland, waar het lekker rustig is. Ik ben niet zo van het nomaden bestaan, maar ben bereid te reizen als het mijn carriere bevorderd.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn pc/tablet waar ik mijn werk op maak

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik maak werk wat IK het gaafst vind om te maken, ongeacht of andere mensen het zullen begrijpen of niet. Ik doe vervolgens mijn best om het schilderwerk technisch over te laten komen, zodat mensen ook
een connectie krijgen met het verhaal. Ik geloof niet in ”werk maken om te pleasen” want dat wordt toch je slechtste werk, gezien je passie er niet in zit.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Tijdens mijn dagelijkse stadswandeling, muziekje erbij, mensen kijken en maar dagdromen

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?Délifrance, te Alphen ad Rijn

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? ”De Magister” van Guus Houtzager. Een simpel boek wat ik meenam tijdens Koningsdag, heeft mijn
carriere flink gestuurd. Het gaat om losse verhaaltjes over de ”blurred lines” tussen mythologie, geschiedenis en de bijbel. Een mengelmoes van de drie. Een weg die ik met mijn kunst dagelijks bewandel.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? George RR Martin, Frank Miller, Alan Moore

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?
”Moth” van Audioslave. Een nummer over een (metaphorische) mot die keer maar keer te dicht bij het vuur wil komen.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Walter White uit Breaking Bad. Iemand die koste wat het kost zijn doelen behaald.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Vincent Van Gogh vanwege het leven voor de kunst, Genghis Khan vanwege de machtigste persoon ooit worden uit het niets, en Adrian Smith/Karl Kopinski zijn mijn huidige favoriete kunstenaar in mijn straatje

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? The Holy Mountain door Alejandro Jodorowsky. Een ijzersterke spirituele trip met een verbazingwekkend budget en visuals voor die tijd.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Geen zorgen maken of je je huur volgende maand kan betalen, geld over hebben voor recreatie en constant in aanraking zijn met je passie, zonder stress.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Het is een pot nat. Kunst, mijn leven en werk. Er zit geen onderscheid tussen die 3.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn ouders

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met Wizards of the Coast.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Mijn eigen project vanuit mijn eigen fantasiewereld verwezenlijken

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017
Stephen Silver, niet mijn soort werk wat hij maakt, maar desondanks een erg grote inspiratiebron qua manier van denken en doen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?
Ik heb vanaf 29 juli voor een maand een expo in ”The American Book Center” in Den Haag. Die dag is er een opening van 4-7!

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Hendrik Visser, zeer getalenteerde artist en maat van me

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
http://www.joelchaimholtzman.com
https://www.facebook.com/joel.holtzman.9

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s