Passie Pensioneert Nooit voor Erik van der Luijt

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Eerlijk gezegd heb ik een enorme hekel aan het woord werk. Werken staat voor mij voor iets doen om geld te verdienen. Maar
goed. Problemen oplossen. Complexe dingen simpel maken of verwoorden. Mensen helpen en/of inspireren.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Er zijn.

Wat is mijn grootste angst? Niets. Ik denk in oplossingen. Dat lijkt misschien grootspraak. Er zijn natuurlijk genoeg dingen die ik niet graag zou verwelkomen.
Maar wanneer ze komen ga ik gelijk aan oplossingen werken. En ik
geef pas op wanneer ik naar de eeuwige jachtvelden verhuis.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ongeduld.

Wat is mijn grootste valkuil? Zelfoverschatting.

Wanneer zou ik liegen? Om leed te besparen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?
Ben niet zo ‘bewonderig’. Ik wil graag zelf dingen uitzoeken, uitvinden. Natuurlijk wel respect voor iedereen die z’n best doet er wat van te maken zonder anderen te schaden. Voor mij staan leraren, vuilnismannen of bijvoorbeeld ouders die thuis blijven voor
hun kinderen en hun uiterste best doen hun taak zo goed mogelijk te verrichten in net zo hoog aanzien als de grootste kunstenaars. Talent is een erfenis, geen verworvenheid.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat ik er geld mee moet verdienen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Bijna altijd m’n laatste optreden. Omdat ik continu naar verbetering streef.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Elke dag heb ik weer zin nieuwe inzichten te verwerven. Verder te ontwikkelen. Niemand hoeft me te motiveren.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niets. Het besef van mijn onvolmaaktheden houdt me nederig genoeg. Alles. Ik streef van nature naar verbetering en geniet van
het proces.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mijn online cursus improvisatie: ‘Zo leren improviseren’, https://zolerenimproviseren.nl. Dertig jaar lang aan het puzzelen geweest om iets zo complex als muzikale improvisatie super simpel,
verantwoord en zonder beperkingen uit te kunnen leggen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Voor optredens moet je bij steden zijn terwijl ik het liefst in de natuur zou zitten. Gevalletje spagaat dus. Maar zo’n strandhuis in Malibu lijkt me wel wat.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Niets. En daar volkomen gelukkig mee zijn.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vrouw zangeres Ilse Huizinga en dochter Ellen. En verder iedereen die dingen heel anders ziet en doet dan ik. Allen inspireren me het beste in mijzelf naar boven te halen.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Als solist bij een orkest. Ik ben echt geen solo-pianist. Hoe meer er is, hoe moeilijker het wordt iets zinnigs toe te voegen. En ik hou van uitdagingen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Je kunt alles over me lezen, zien en horen op https://zolerenimproviseren.nl/over-erik-van-der-luijt/
Verder kijk ik erg uit naar zondag 8 oktober om 14:30 in De Krocht
in Zandvoort wanneer ik weer eens een concert geef in mijn favoriete trio-bezetting.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s