Passie Pensioneert Nooit voor Rian Moonen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Voor anderen: proberen het dagelijkse leven iets leuker te maken. Voor mezelf: blijven ontwikkelen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?  Wanneer de mensen om mij heen ook gelukkig zijn en we dat kunnen vieren met een gezellige avond ‘hygge’ met z’n allen. Daarnaast word ik ook erg blij van reizen.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik de belangrijke mensen om me heen tekort doe of kwijtraak.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het is ontzettend divers, er komt vaak een beetje creativiteit bij kijken en ik ontmoet veel toffe mensen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn onzekerheden, mijn koppigheid, mijn slechte humeur wanneer ik honger heb. En ik kan een aardig potje snurken.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik ben soms te lief, zie de wereld iets te rooskleurig. Hierdoor kan ik mezelf wel eens laten overrompelen.

Wanneer zou ik liegen? Wanneer ik mijn hart niet zou volgen. Ik moet toegeven dat ik dat lange tijd niet (genoeg) heb gedaan. Gelukkig word ik er steeds beter in overwogen keuzes te maken tussen wat ik voel en wat ik denk. Ik volg nu mijn hart met mijn verstand.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik bewonder mensen die rust hebben gevonden in hun werk en die kunnen genieten van wat ze doen en wie ze zijn.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Veel van mijn werk gebeurt digitaal en gaat 24/7 door. Beide super handig, maar het zorgt er wel voor dat ik soms bewust moet kiezen om even af te schakelen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Nu, hier.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat je nooit te oud bent om te doen waar je hart ligt.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik kan me soms erg druk maken over dingen die buiten mijn controle liggen of waar ik op dat moment niets aan kan doen. Het zou heerlijk zijn dat meer los te kunnen laten en te genieten van het moment.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Het opzetten van Ik ben in Heerlen: WAT NU?! en ENNE is er zeker één van. Maar pin me er niet op vast. The best is yet to come.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? San Francisco. Maar zolang ik lieve mensen om me heen heb en de vrijheid behoud om leuke dingen te doen, kan ik overal gelukkig zijn.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? De mooie herinneringen aan mijn moeder.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?Lastig om over jezelf te zeggen. Ik hoop mijn enthousiasme, ik probeer altijd overal het beste in te zien. Maar ik denk dat mijn nukkigheid ongeveer net zo’n grote karakteristiek is. Het draait allemaal om balans, toch?!

 

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Tijdens concerten en optredens in de stad of tijdens een wandeling door het Aambos.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
Oef, dat zijn er veel te veel. Je kunt ze allemaal vinden op http://www.ikbeninheerlenwatnu.com 😉

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De Complete Illustrated Works van Oscar Wilde, een boek dat ik gekregen heb tijdens mijn half jaar in Ierland. Af en toe blader ik er even doorheen, genieten is dat. Daarnaast Rework, om op een andere manier te leren werken en laatst las ik The Subtle Art of Not Giving a F*ck, ik raad je aan deze te lezen en zelf te kijken hoe het je leven beïnvloedt.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Erik de Jong, Ilkiz Erdogan.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Ik hoop op mijn laatste dag op een bankje in de tuin te zitten, luisterend naar een krakende platenspeler, genietend van de zon op mijn gezicht om daarna tegen mijn partner aan op dat bankje in slaap te vallen. “Let’s Grow Old Together and Die at The Same Time.”
Gezien dat een redelijk geromantiseerd beeld is en ik behoor tot de gevaarlijke 27 Club kan het zijn dat het allemaal anders loopt (even afkloppen). Dan stel ik voor:
The Strokes, Kyteman, Bon Iver, Johnny Cash, Fink, Florence and The Machine, The Tallest Man on Earth, Willy Mink DeVille, Spinvis, David Bowie: mag ik echt 24 uur vullen? Dan ga ik even een Spotify lijstje aanmaken namelijk.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Die heb ik eigenlijk niet echt. Voor mij zijn mensen als David Bowie, Wes Anderson, Louis Theroux, Ewan McGregor en Florence Welsch helden. Die voelen misschien net als fictie omdat ze zo ver van me af staan.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn oma. Ik hoop ooit net zo’n positieve en sterke vrouw te worden als zij is.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Big Fish, zo ongeveer de hele top 100 van IMDB en Chef als je even slechte zin hebt (goed voorbeeld van Passie Pensioneert Nooit).

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat het een goede titel zou zijn voor de zelfhulpsectie in de boekhandel.

Hoe groot speelt kunst een rol in mijn leven en werk? Zo’n 2 meter 3.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vader. Hij kan zowel mijn grootste fan als mijn grootste criticus zijn. Die combinatie is te gek, ik kan het met hem over alles hebben.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Casey Neistat.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Er zitten wat dingen aan te komen, maar die houd ik nog even voor mezelf. Verrassingen zijn het leukst.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Iedereen. Zet een goede kop koffie met een flinke dosis melk en ik ben erbij.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Bij L1, op Ik ben in Heerlen: WAT NU?! en met Underdog Communications hopelijk nog op vele andere plekken, zowel online als offline.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Lars Ickenroth, Jeroen Wilms, Paul Dolhain, Brendan Gijzen, Amber Delahaye, Bruce Degener, Sanne Gijsbers, Devereaux Noma en nog vele anderen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Via info@underdogcommunications.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s