Passie Pensioneert Nooit voor Ace van de Ven

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Het elke dag bezig kunnen en mogen zijn met muziek!

Wat is mijn idee van ultiem geluk? 

Het feit dat ik mag bestaan op deze aardbol, in deze tijd, duidt al op een vorm van ultiem geluk.

Wat is mijn grootste angst?

Angst ontstaat wanneer je in je eigen gedachten verdwaald raakt. Stel dat.. Wat als.. Dat soort scenario’s.. Ik probeer niet verdwaald te raken. Angst is niet de realiteit die ik wil leven.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? 

De vrijheid en diversiteit die muziek mij bied is echt ongeëvenaard. Daar houd ik ongelofelijk veel van en daar probeer ik veel mee te experimenteren.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? 

Ik heb het geduld van een engel en ik kan veel mensen verdragen maar als iemand dan echt over mijn grens gaat dan is het meteen goed mis. Die overgang van verdragen en over de grens gaan is bij mij redelijk dunnetjes. Gelukkig komt dit zelden voor, haha!

Wat is mijn grootste valkuil?

Mezelf presenteren vind ik heel lastig!

Wanneer zou ik liegen? 

Om toch die ene opportunity te pakken waarvan je eigenlijk geen idee hebt hoe je die desbetreffende opdracht gaan “acen”. 😉 Naja, of het dan liegen is?!

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Iedereen die zijn eigen pad bewandelt en zich niets aantrekt van de mening van de rest van de wereld.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? 

Mijn computer die zo af en toe lekker spontaan uitvalt zonder aankondiging, haha! Super frustrerend en tijdrovend als je dan projecten opnieuw moet doen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Overal en altijd wanneer mijn muzikale ideeën vorm beginnen te krijgen!

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Het spreekt voor zich! Doe waar je van houd en je hoeft nooit meer te werken. 😉

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? 

Ik betrap mezelf er op dat er best veel tijd verloren gaat aan social media dus daar moet eigenlijk een slot op!

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? 

De soundtrack voor Old Adventure die ik in één week heb geschreven. (De game zelf is momenteel nog in ontwikkeling)

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? 

Nederland lijkt me de beste optie voor nu! Daarnaast lijkt Japan mij een heel mooi en interessant land dus wie weet?!

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn doorzettingsvermogen!

Wat is mijn meest markante karakteristiek? 

Flauwe en droge humor?!

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? 

Ik ben van mening dat iedereen elke dag wel één of meerdere goede ideeën heeft. Je moet ze alleen leren herkennen en actie ondernemen om ze te realiseren.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? 

Alle plaatsen met (goede) spareribs!

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

De Kunst Van Het Nietsdoen door Theo Fisher. Het boek verhaalt de taoïstische levenswijze afkomstig uit China. Super interessant boek! Of het mijn leven heel erg heeft beïnvloed durf ik niet te zeggen maar het biedt wel interessant perspectief.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Chon, Dewa Budjana, Frank Zappa, Hajime Wakai, Itzamna, Kazumi Totaka, Koji Kondo, Plini, Satoshi Oka en Tatsuhiko Asano staan hoog op mijn lijstje! 😉

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Dat weet ik pas over 80 jaar of later!

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Walter Bishop uit de serie Fringe! 😉

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Frank Zappa!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? 

Garden of Words! Ongelofelijk mooie animatie film met een betoverende soundtrack.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Genoeg geld om te doen wat je wilt.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? 

Ik ben een sterk conceptueel denker dus wanneer ik met muziek bezig ben creëer ik daar automatisch een visuele wereld bij. Die werelden zijn terug te vinden in de grafische vormgeving en video’s die samen gaan met de muziek.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? 

Shout out to my parents! 😉

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? 

Calum Bowen lijkt me echt een geweldige gast om ooit mee samen te werken.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Met Waanklank ben ik bezig met het opnieuw interpreteren van een stuk van Koji Kondo uit the Legend of Zelda – Ocarina of Time. Daarnaast ben ik ook heel benieuwd naar het eindresultaat van Old Adventure!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017?

Ik ga volgend schooljaar beginnen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht dus ben heel erg benieuwd naar wat de leraren ons aan wijsheid te brengen hebben.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Online!

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? 

Sjoerd Limberger vind ik echt een super getalenteerde gast! 🙂

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

https://ruclefia.com/

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/327731877″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”300″ iframe=”true” /]

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s