Passie Pensioneert Nooit voor Lars Ickenroth

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Van fantasie naar werkelijkheid werken en andersom.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mooie ervaringen hebben, dat kan zijn met vrienden, met familie, op het podium, tijdens het schrijven van muziek of werkend in het atelier. Dergelijke momenten kun je niet afdwingen of vangen, die komen en gaan op de gekste tijden.

Wat is mijn grootste angst? Het verliezen van familie of vrienden, maar ook ongebruikt potentieel.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De momenten waarop het klikt: dat kan de geslaagde uitvoer van een concept zijn of juist het proces daarheen, een gesprek of samenwerking met mensen die je nieuwe inzichten geven, of juist met een spraycan in je hand naar een muur staren, luisterend naar muziek. De vele gelijkgestemde kunst- en cultuurmensen die ik leer kennen zijn ook heel belangrijk voor me.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Laten we zeggen dat ik af en toe per ongeluk op tijd kom.

Wat is mijn grootste valkuil? Overcompliceren wat eigenlijk heel eenvoudig had kunnen zijn.

Wanneer zou ik liegen? Soms, als ik me schaam omdat ik weer eens te laat binnen kom fietsen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?
Neo Rauch, Peter Doig, James Jean, Conor Harrington, Aryz, Daniel Richter, Jenny Saville, Jack White, Steve Vai, Josh Homme, Tom Smith, Anna Calvi, Philip Glass, Vangelis, Kilian Eng, Andrew Bird, Tom Waits, Reignwolf en in Nederland Torre Florim natuurlijk.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Als een potentiële opdrachtgever je aan het lijntje houdt.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen ik in Enschede samen met mijn vader mijn eerste grote schilderijen op mocht gaan hangen voor een expositie, toen ik in Klompvier mijn eigen overzichtsexpo mocht presenteren voor familie en vrienden, de keren dat we Urizen (performance) opvoerden in Heerlen en Maastricht, mijn expositie van Hypnagogia in Maastricht, maar momenten voor de schildersezel of muur tijdens het luisteren naar favoriete muziek zijn ook erg existentieel.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat werken in de kunst geen last is maar een voortdurende puzzel die betekenis geeft aan onze tijd hier. Het is dat, of het verwijst naar die alsmaar verhoogde pensioenleeftijd

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wat opener willen zijn naar anderen toe en meer discipline willen hebben.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik heb al heel veel mogen doen sinds mijn afstuderen. Het onderzoek naar de kunstcollectie van Anna Nijsten (Limburgs Museum) staat hoog op mijn lijstje omdat ik hier veel van heb geleerd zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Maar het schrijven van een aantal muziekstukken, het organiseren van Art Rock en Urizen (kunst en muziek) en het maken van verschillende murals en grote schilderijen gaat je ook niet in de koude kleren zitten. Ik kijk vooral vooruit eigenlijk…

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Een mooi atelier met muziekstudio op het (Limburgse) platteland klinkt niet verkeerd. Een grote stad als Londen zou te gek zijn voor een tijdje, maar rust vinden is belangrijk.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Herinneringen en oude fotoalbums vind ik heel waardevol, daarnaast heb ik op mijn atelier enkele werkjes ophangen van de dochter van mevr. Nijsten die ze mij geschonken heeft en enkele tekeningen van Jack Reubsaet die ik kreeg na het afronden van mijn stage bij het Atrium MC. Dan is er een usb-stick met opnames met Benjamin Herman. Materieel gezien is het mijn Suzuki GSX750F of mijn Jeff Beck stratocaster uit 2002.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Lang en een beetje dromerig.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ideeën komen tijdens het werken, af en toe in de douche en vaak tijdens het slapen/dromen. Af en toe slaap ik wel eens in de stad, maar dat is niet de bedoeling. (cue insider-joke)

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Hm, dit klinkt als verkapte reclame. Mijn favoriete eettent ligt niet in Heerlen though
Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik oefende mijn fantasie bij het lezen van ‘Duin’ van Frank Herbert, de boeken van Asimov en vooral Stephen King (‘Razernij’, ‘Salem’s Lot’ en ‘Nachtmerries en Droomlandschappen’ zijn favorieten). Op vakantie verslond ik ‘Dracula’ (Stoker) en ‘Het kasteel van Otranto’ (Walpole). Heel vroeg was het Paul van Loon en het Griezelgenootschap en mijn ontmoeting met schrijver/illustrator Taïs Teng. Sinds mijn studie lees ik opvallend minder fictie: ‘The End of Art’ (Danto) had een behoorlijke impact en ‘Breakfast with Lucian’ (Greig) vond ik fantastisch.
Wie zijn mijn favoriete schrijvers? W.F. Hermans, Stephen King maar Jeremy Clarkson vind ik ook plezant. Het onderzoek van Tim Ferris boeit me zeer.
You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? 

Dat is een lange lijst: ‘So Long Ago So Clear’ van Jon en Vangelis (herinnering aan vakantie in Oostenrijk met mijn ouders) moet ertussen zitten, ‘As Dust Dances’ van Biffy Clyro, ‘Hyper’ van Gatecrash/Eric Vloeimans, ‘Drift Away’ van Dobie Gray, ‘It’s a Long Way There’ van Little River Band,Believe Beleft Below’ van Esbjörn Svensson Trio, het hele Köln-concert van Keith Jarrett uit 1975 (om te genieten en uit te stellen), ‘Time’ van Pink Floyd en om er dan nog een mooie kwinkslag in te gooien had ik graag ‘No Time To Waste’ van Anouk Live. (na het schrijven zie ik dat 50% van deze nummers met tijd te maken hebben…)

Wie is mijn held of heldin in fictie? Throttle uit ‘Biker Mice from Mars’.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in het dagelijks levenMijn oudtante Rina, mijn opa Sef.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?  Eentje? Ik ben een filmnut dus dat gaat niet lukken. ‘Being There’ met Peter Sellers staat hoog op de lijst, ‘Big Fish’ van Burton, ‘Monty Python and the Holy Grail’, ‘Pan’s Labyrinth’ van Del Toro, ‘Blade Runner’ vanwege de Vangelis-soundtrack en natuurlijk ‘The Big Lebowski’.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Weinig. Het klinkt altijd als een mooi ideaal, maar ik denk niet dat het werk er per se beter van zou worden. Daarnaast maak ik het toch wel als ik het belangrijk vind, met of zonder geld. Tijd is veel belangrijker.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?  Een hele grote, soms te groot. Ergens rond mijn elfde zag ik Dalí voor het eerst in Keulen. Het ‘Station van Perpignan’ hing groot bovenaan de trap. Dat maakte een geweldige impact over wat kunst en muziek konden doen met een mens. Tegelijk ontdekte ik muziek en instrumenten. Mijn leven was nooit meer hetzelfde…

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?  Rian, mijn vriendin die af en toe gek van me wordt. Hoi Rian 😉

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik ga binnenkort weer iets doen met Dave (de Leeuw) en ook iets met Roeltje Peijs, vind ik te gek. Ik heb de ambitie ooit Neo Rauch te ontmoeten en te praten over slaap, dromen en schilderen. Hetzelfde met Michaël Borremans en Daniel Richter. Daarnaast zijn er legio andere kunstenaars en muzikanten die op mijn lijstje staan maar dat laat ik gewoon gebeuren. In de streetart zou ik graag eens met Aryz of Conor Harrington werken.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Nieuw (geschilderd) werk, nieuwe exposities, opnemen met Sugar Plum Fairy, nieuwe edities van Art Rock en misschien 24DRAW, de rest kan ik helaas nog niet openbaar maken.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Neo Rauch, Michaël Borremans, Daniel Richter, Conor Harrington, James Jean, maar ook mijn pals Dave de Leeuw, Vincent Lancée, Jack Reubsaet en Gregor Wintgens. Gebeuren altijd toffe dingen, moet je van genieten.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Kom gezellig langs op mijn atelier op werkdagen (CBS-pand, ruimte M307), de eerstvolgende expositie is voor KleinKunst in het centrum van Heerlen. Ook ben ik online te vinden op www.larsickenroth.com www.instagram.com/laickart en www.facebook.com/laickart , check mijn band op www.facebook.com/sugarplumfairyband .

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Tja, daar gaan we dan: Dave de Leeuw, Vincent Lancee (die zal daar wel geen bok op hebben, haha), Bart Temme (idem), Roy Lurken (maar die heeft geen facebook), Geert Roelofs, Wim Albrink, Amber Delahaye, Mariëlle ‘Yogi’ Curfs, Paul Dolhain, Gregor Wintgens, Marc Meesters, Lex Nelissen, Marcel van der Heyden, Bas Lindelauf, Justin Pursey, Tim Scheffer, Tom Goossen, Jeff en Erik van Coasters, Sebastiaan Zanders, Thijs Leuven, Marco Peters (Parkstadpopstad), René Bradwolff, Michelle Bracke, Joep ‘Heële’ van Wijk, Arno Sijben, Steven van der Vegt, Jef America, Coen Leuven, Theo Ploeg, Marcel Beer, Sjon ‘King’ Mobers, Toon ‘TejohaasHezemans, Marcel Franssen (Cafe Bluff) en dan hebben we Bruce Degener, Daan Gooren, Marco Kalnenek, Maurice Hermans, Eugene van Loo, Guido Franken, Tom Janssen, Emil Sarkowicz, Jop Peters en Manon Dam nog niet gehad. Een andere creatieveling ontmoeten is het tofste wat er is.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Gewoon bellen of mailen. Info staat op www.larsickenroth.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s