Passie Pensioneert Nooit voor Mai Bake

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Kostuums of je kan het ook verkleedkleren noemen. Mijn grootste passie is het creëren van iets moois. En dan zorgen dat de klant blij en gelukkig naar zijn of haar feestje gaat, of dat de regisseur van het tv programma, de film of het theaterstuk tevreden is.
Wat is mijn idee van ultiem geluk? Misschien heel saai, maar ultiem geluk voor mij is dat de mensen van wie ik hou gelukkig en gezond zijn. Daarnaast word ik heel gelukkig als mijn winkel goed loopt en de klanten tevreden zijn en ik weer iets moois kan gaan ontwerpen.
Wat is mijn grootste angst? Omdat ik een positief mens ben, heb ik eigenlijk geen echte angsten, ja, wel dat mijn liefsten iets zou overkomen…. Of dat mijn bedrijf het niet zou redden, maar daar wil ik niet aan denken….
Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Creatief zijn. Het liefste maak ik mooie dingen en als het wordt zoals ik in gedachten had, ben ik zo gelukkig. Als een klant dan die creatie wil huren, sta ik te glimmen!
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ongeduld? Ik weet het eigenlijk niet zo goed…
Wat is mijn grootste valkuil? Het feit dat ik slecht kan rekenen, cijfers zijn vreselijk. En niet om hulp willen vragen. Zo dom, mensen willen je altijd wel helpen, ik sta zelf altijd vooraan in de rij om te helpen
Wanneer zou ik liegen? Alleen leugentjes om bestwil.
Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Wauw, moeilijk, ik heb eigenlijk niet echt een idool in mijn vakgebied.
Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De boekhouding en strijken.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Vandaag nog in mijn winkel.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat mijn passie er altijd is en nooit stopt.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou graag wat zakelijker willen zijn en vooral mezelf beter kunnen verkopen. En ik zou eens wat vaker om hulp moeten vragen, maar daar werk ik aan 😉

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik heb er 2! Toen ik een paar jaar geleden mijn ontwerpen op dekbedovertrekken en nachtponnen in de winkels zag liggen, maar mijn grootste prestatie is toch wel dat ik mijn passie heb om durven zetten in werkelijkheid. Het opzetten van mijn kostuumverhuur bedrijf, met website en een echte winkel!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Eigenlijk ben ik heel tevreden op mijn plek hier.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn energie en mijn handen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik denk mijn lengte, ik ben een kleintje. Vroeger had ik daar heel veel last van, zag er ook nog eens jong uit, voelde me nooit voor vol aangezien. Nu ik ouder ben maakt het me niet meer uit, al voel ik me in een meute mensen meteen weer ‘dat kleine blondje’!

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Thuis op de bank en in de winkel tussen al mijn spulletjes.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? This used to be my playground van Madonna en God only knows van de Beach Boys

Wie is mijn held of heldin in fictie? Madonna

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn man Peter, mijn 3 kinderen en mijn steun en toeverlaat en beste vriendin Emilie

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Les Un et les Autres

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat ik kan maken wat ik wil, met wat ik wil, met een open budget.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik kijk graag naar kunst, laat me erdoor inspireren. Ook kijk ik heel graag naar kostuum films, als inspiratie om weer wat moois te gaan maken.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn man Peter en mijn beste vriendin Emilie en natuurlijk mijn moeder.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik zou heel graag een film of tv serie helemaal willen aankleden, dus ik hoop dat er iemand is die mij zoekt?

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? In mijn winkel: Mai’s Kostuumverhuur Havenstraat 25 Hilversum en op mijn website www.kostuumverhuurhilversum.nl

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Emilie Bekink, Jane Stroink en Robin de Ridder

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Je kan me bellen op 06-20609800, maar je mag me ook mailen info@maiskostuumverhuur.nl. Misschien wil je me wel volgen op Facebook en Instagram?

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s