Passie Pensioneert Nooit voor Maud Schaepkens

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mensen informeren en/of vermaken door middel van mijn teksten, dat is wat ik als tekstschrijver graag doe. Ik schrijf om de kennis van de lezer te vergroten of om herkenning te bieden. En soms gaat het puur om plezier – voor zowel mij als de lezer.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Leven in het nu. Als je alles uit het verleden en alles wat je graag zou willen plannen voor de toekomst, helemaal los laat en puur geniet van wat er nu is (liefst op een fijne, veilige en mooie plek, met prettig gezelschap): dat is geluk.

Wat is mijn grootste angst? Dat de kerncentrale in Tihange ontploft en de hele Euregio onbewoonbaar wordt verklaard.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Als ik schrijf, leef ik in het nu. Ik laat alles om mij heen even los en ik ben alleen met mijn tekst. Dat geeft mij energie!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn hoge verwachtingspatroon (ten aanzien van mezelf èn ten aanzien van anderen).

Wat is mijn grootste valkuil? Dat het nooit genoeg is – ik ga altijd maar door en ik wil altijd meer.

Wanneer zou ik liegen? Als ik zou zeggen dat ik me wel eens verveel.

Welke persoon in mijn professie, die nu leeft, bewonder ik het meest? De Belgische psychiater en auteur Dirk de Wachter. In zijn boek ‘De wereld van De Wachter’ omschrijft hij nauwgezet onze huidige maatschappij en de manier waarop wij westerlingen daarmee omgaan. Dirk de Wachter nodigt uit de stilte haar werk te
laten doen en weer te leren verlangen. Ook nodigt hij uit imperfect te durven leven.
Om uiteindelijk ‘datgene te vangen wat we kwijt zijn maar in feite nooit kunnen
verliezen: onszelf’.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Daar moet ik nog achter komen…

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen ik als tiener mijn artikelen in de Zuid-Limburgse weekkranten zag verschijnen; toen later mijn stukken in Dagblad de Limburger stonden; en tegenwoordig bij het verschijnen van iedere door mij geschreven blog op Girlsofhonour.nl en uiteenlopende andere content via verschillende mediakanalen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Schrijven geeft energie en zo lang ik voldoende energie heb, blijf ik schrijven. Hopelijk pensioneer ik daarin nooit.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Mijn perfectionisme – soms zou ik willen dat ik met iets minder genoegen zou nemen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik ben trots op alle artikelen die ik tot nu toe heb geschreven. Juist de diversiteit maakt het leuk – de ene keer schrijf ik over trouwen (voor Girlsofhonour.nl), de andere keer schrijf ik folder- of webteksten voor een bedrijf en weer een andere keer schrijf ik interviews of artikelen voor een krant of magazine.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Curaçao vind ik prachtig en het is er altijd lekker weer. Japan (daar ben ik op de foto bij dit stukje) is een land naar mijn hart. Maar tot nu toe is Zuid-Limburg een prima alternatief.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Het prachtige huis waar ik iedere dag samen met mijn man enorm van geniet.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn dreadlocks?

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik ben graag op de 5e etage van het Glaspaleis; zowel bij Brasserie Mijn Streek als bij Filmhuis De Spiegel.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik wissel graag af tussen Madam van Dam, Mijn Streek en Hey Heële. En nadien een
drankje bij Pelt of Bracke.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? ‘Ik was niet alleen’ van Elyse Schein en Paula Bernstein en ‘Onder mannen’ van Norah Vincent – deze boeken bevestigen voor mij de keuze voor mijn twee vakgebieden: de psychologie (als psycholoog) en schrijven (als tekstschrijver).

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Dirk de Wachter, Arnon Grunberg en Irvin D. Yalom

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Dan wil ik nog één keer dansen op ‘Get lucky’, net als tijdens de openingsdans op onze bruiloft.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Ik lees (en kijk) vooral non-fictie

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Dirk de Wachter en Tom Dumoulin

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Bienvenue chez les Ch’tis – om lekker een avondje te ontspannen en te lachen!

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren’ mij? Zonder financiële problemen heb je de vrijheid om te creëren wat je wilt. Ik ervaar voldoende financiële vrijheid, maar onvoldoende tijd…

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst en cultuur vormen de zuurstof die ik het liefst met grote teugen tot mij neem. Ze geven mij energie en inspiratie!

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn man!

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik sta open voor uiteenlopende samenwerkingen, met creatievelingen van alle disciplines. Nieuwsgierig? Neem contact met me op!

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik kijk uit naar alles wat verrassend en inspirerend is!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Arnon Grunberg en Dirk de Wachter

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Check mijn blogs over trouwen en relaties op Girlsofhonour.nl; overig MaudMedia nieuws vind je op de Facebook pagina van MaudMedia. En wie weet wat er nog meer volgt!

Wie zie ik graag uitgenodigd om zijn Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
De Belgische psychiater en auteur Dirk de Wachter

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Via Facebook: MaudMedia

Mijn boeken:

De wereld van De Wachter: https://www.bol.com/nl/p/de-wereld-van-de-wachter/9200000057347290/?suggestionType=suggestedsearch
– Ik was niet alleen: https://www.bol.com/nl/p/ik-was-niet-alleen/1001004005735067/?suggestionType=suggestedsearch
– Onder mannen: https://www.bol.com/nl/p/onder-mannen/1001004004464168/?suggestionType=typedsearch

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s