Passie Pensioneert Nooit voor Esther Hans

Esther Hans (1967) is beeldend kunstenaar , ik teken, schilder ,
schrijf en fotografeer.

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie in mijn werk is toch wel het creëren van nieuwe verhalen, een nieuwe sfeer neerzetten. Ik vind het heerlijk om in mijn werk bepaalde thema’s te onderzoeken, uit te pluizen die je niet zo snel
in het dagelijks leven zou aangaan. In de kunst zijn amper taboes. Zo heb ik een graphic novel geschreven en getekend die over een gangsters en hun liefjes wat zich afspeelt in de jaren 50. En heb ik net een serie schilderijen geproduceerd over misdadigers.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mijn ultieme gevoel van geluk is als ik het idee heb mijn volledige potentie als mens tot uiting kan brengen. Dus dat ik mijn best doe als moeder , vriendin en alles eraan zal doen om mij te ontwikkelen als een goede
kunstenaar.

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is uiteraard als moeder dat een van mijn kinderen iets overkomt. Zelf heb ik ook wel angsten, maar daar probeer ik me niet door te laten leiden. Bang voor de dood ben ik niet. En als ik merk dat ik ergens bang voor ben probeer ik dat aan te gaan.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? In mijn teken en schilderstijl zit veel humor, en ook in mijn schrijven, daar houd ik van. Veel kunst is loodzwaar, en ik houd juist van de kleine lulligheden, onvolkomenheden die het leven wat minder zwaar
maken. Ik heb een zwierige penseelstreek en pen. En ik kan toch wel met weinig middelen snel en juist een houding neerzetten.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn minst aantrekkelijke eigenschap is, dat ik soms te veel pieker en wat ongeduldig ben. Dan moet de tekening snel af en neem ik te weinig tijd om te kijken. En piekeren kan me wat belemmeren in het proces.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil is dat ik soms te veel projecten aanneem omdat ze me allemaal leuk lijkt , en dan blijk ik er te weinig tijd voor te hebben en moet ik weer wat afstoten. Ik heb ontdekt dat ik het beste aan een of twee lange
grote projecten kan werken.

Wanneer zou ik liegen? Oei dat is echt een gewetensvraag. Ik ben af en toe niet vies van om een leugentje om bestwil te uiten,(zeker in de opvoeding toen de kinderen nog wat kleiner waren). In mijn werk past liegen niet omdat ik daar juist naar een soort
van waarheid op zoek ben. Dan zou ik mezelf zwaar tekort doen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Wie ik op dit moment bewonder is een kennis van me : een al wat oudere zeer professionele kunstenaar Drewis de Wit,(1944) uit Groningen. Deze man werkt 7 dagen in de week
aan zijn kunst, als een monnik is hij elke dag in zijn atelier te vinden en verfijnd en sublimeert zijn werk tot het hoogste niveau. Daarbij heeft hij lak aan wat andere mensen van zijn werk vinden , en zo heeft hij bijvoorbeeld geen eigen site. Die man ademt kunst
en dat vind ik het hoogst haalbare als beeldend kunstenaar.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het minst houd ik van de tijd die tussen twee schilderijen of projecten in zit. Dan ben ik onrustig en denk ik dat ik niet meer kan schilderen en loop ik wat met mijn ziel onder mijn arm. Zeker als zo’n periode wat langer kan duren: dat ik bijvoorbeeld niet een, twee, drie mijn inspiratie kan vinden, of inzicht krijg in welke kant het op moet gaan met mijn werk dan kan ik behoorlijk gefrustreerd zijn. En dat is ook meteen weg als ik weer met een schilderij bezig ben.

Wanneer en waar was ik het meest gelukkig met mijn werk? Hele goede vraag dit. Dit gaat om de essentie : en dat is voor mij altijd tijdens het schilderen of schrijven. Dus als ik aan het schilderen ben en ik complete vrijheid voel in mijn uiting . Of als ik aan het
schrijven ben en een geweldig lekkere zin heb opgeschreven. Kunst is eigenlijk heel saai werk, het is een proces van doen , doen, doen, en af en toe ontstaat er die magie. En op zo’n moment ben ik even zwaar gelukkig.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie pensioneert nooit vind ik een hele mooie uitspraak. Sterker nog vind ik: Als je als mens in je kracht staat en dat mag doen wat jij het beste kan. Dat is het mooiste wat er is . Ik ben er van overtuigd dat elk mens bepaalde kwaliteiten bezit waarin hij of zij in uitblinkt of wat hij goed kan en graag doet. Het kan iets ogenschijnlijk kleins zijn, maar ook wat groter. Misschien is het
enkel een prettig of goed mens zijn. Je wordt ermee geboren en je gaat ermee dood.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Wat ik aan mezelf zou veranderen: niks.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mijn grootste professionele prestatie is toch wel mijn boek vind ik. Daar zit zoveel werk in , en door dat boek te mogen maken heb ik heel veel geleerd. Een goed mooi boek maken is heel veel werk.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Op dit moment ben ik heel gelukkig met waar ik woon en werk. Ik heb een atelier 2 min bij mijn huis vandaan. Als ik mocht kiezen zou ik wel een mooi atelier in bijvoorbeeld Barcelona willen. Om het mediterrane
leven, de schoonheid van het leven op straat daar .

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Als ouder natuurlijk een open deur: altijd en overal mijn kinderen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik denk dat ik wel een speelse uitstraling heb , en ik hoor van mensen dat ik enthousiast ben en ondernemend.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Mijn beste ideeën krijg ik in alle rust. In mijn atelier , tijdens het werk.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Mijn fijnste plek om te eten is toch wel daar waar mijn geliefden zijn . Samen eten met vrienden vind ik heerlijk . Het fijnst aan het water op een mooie zomeravond.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Een van de boeken die mij sterk heeft beïnvloed als jong volwassene is het boek :Zen en de kunst van het motoronderhoud van Robert. M. Pirsig. Dat gaat over verschillende manieren van denken: De rationele manier en de romantische manier van denken en dat word uitgelegd via een rit op de motor door de U.S van een vader en zijn zoon van elf jaar oud die beiden de greep op de werkelijkheid verliezen. Het gaat over antwoorden zoeken naar moeilijke levensvragen. Het boek maakte mij duidelijk dat ik als
mens kon kiezen in hoe te denken.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Favoriete schrijvers: Johan Harstad, Karl Ove Knausgard Ze zijn allebei nietsontziend in hun schrijven.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Als ik dood ben mag er op mijn crematie vette disco gedraaid worden, omdat ik vind dat het leven gevierd mag worden .

Wie is mijn held of heldin in fictie? In fictie is een van mijn helden toch wel Karl Ove Knausgard als hoofdpersoon. Dat geheugen van die man en al die complexe verbanden die hij legt , en zijn enorme drijfveer om de waarheid, de essentie in zijn werk te vinden is duizelingwekkend vind ik.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn helden zijn mijn kinderen en alle jonge moeders en vaders, die ploeteren om hun kroost op te voeden.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? De film die een ander of ik zou aanbevelen is de Russische film Vosvrasjtsjeneie, ”The Return”. Die gaat over twee broers die na 12 jaar voor het eerst hun vader weer zien. De vader is een stille gespannen man en hij neemt zijn zoons mee uit vissen naar een afgelegen eiland. Zo’n ogenschijnlijk simpele maar enorm dramatische film met prachtige beelden. IJzersterk.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Ja als ik meer financiële vrijheid: de droom van ieder kunstenaar. Natuurlijk hoop je van je werk te kunnen leven .Maar dat is in deze tijd niet realistisch, hoewel ik sterk geloof in hard werken en je droom te volgen, dat je hoe dan ook linksom of rechtsom er wel
komt .

Welke rol speelt kunst in mijn werk en leven: Alles.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn grootste sponsor en partner in crime zijn toch wel Esther Gasseling en Ger van Wulften van uitgeverij Xtra waarbij mijn boek is uitgekomen. Zij hebben mij laten zien wat voor een mooi en intensief proces
het maken en uitgeven van een boek is. Hele integere mensen met een grote liefde voor mooie boeken. Enorme vakmensen.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met wie ik zou willen werken: een droom is natuurlijk met de gebroeders Coen of Anton Corbijn , en dat je dan mag kijken in de keuken van enorme talenten.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik kijk weer erg uit naar het schrijven van een verhaal, als ik daarin zit, heb ik rust. Ik zit nu dus in zo’n tussenfase.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Als het mogelijk is zou ik graag een aantal jonge opkomende Britse schilders willen ontmoeten zoals Caroline Walker of Anna Freeman Bentley. Zij vertegenwoordigen een nieuwe frisse vrije schilderstroming die mij enorm aanspreekt.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Twee weken geleden heb ik net een solotentoonstelling in Koog aan de Zaan gehad. Verder heb ik nog niets in de planning voor dit jaar . Ja ik ga me inschrijven op wat kunstbeurzen. Ik heb periodes dat
ik veel exposeer en dan meestal weer een periode dat je alleen maar aan het produceren bent.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Mijn atelier is gevestigd aan de Peperstsraat 152 te Zaandam . Mensen zijn altijd welkom op afspraak.
Mijn werk en gegevens zijn te vinden op mijn site:
www.estherhans.com
https://www.youtube.com/watch?v=kUU0nPwEYqM
http://www.uitgeverijxtra.nl/titel/155_Esther%20Hans%20%7C
%20The%20Unfortunate%20Love%20Life%20of%20Charlene%
20Williams
http://www.ako.nl/product/9789490759834/the-unfortunatelove-life-of-charlene-williams-esther-hans/
https://www.bol.com/nl/p/the-unfortunate-love-life-ofcharlene-williams/9200000057795174/

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s