Passie Pensioneert Nooit voor Renee Lentz

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Een idee transformeren, vanuit een onzichtbare wereld naar een zichtbare wereld

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Diepe verbondenheid voelen met mensen waar ik om geef en met de natuur

Wat is mijn grootste angst? Dat ik geen diepe verbondenheid meer voel

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Wanneer ik “flow” ervaar, het volledig opgaan in het schilderen, en het contact met andere kunstenaars

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Te veel bezig zijn met verhalen in mijn hoofd alhoewel ik daar tegenwoordig veel beter mee om kan gaan. Ik heb geleerd dat verhalen over het verleden of over de toekomst zich afspelen in gedachten werelden, die zijn niet echt. Het enige wat echt is is het “Nu”. Het beste uit het moment halen, ieder moment opnieuw. Geef je over aan het “Nu”.

Wat is mijn grootste valkuil? Te enthousiast raken van veel verschillende dingen tegelijkertijd.

Wanneer zou ik liegen? Over mijn gewicht haha en de gebruikelijke cliche’s zoals bijv. op de vraag “hoe gaat het? antwoorden dat het goed gaat terwijl je misschien half dood gaat van binnen, maar is dat liegen? Ik streef naar een zuiver leven maar ik ben geen heilige. Verder zou ik ver gaan om mijn gezin te beschermen, bijvoorbeeld in tijden van oorlog.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?
– de Haagse kunstschilder Arjan van Gent om zijn schildertechniek en zijn talent om mensen met elkaar te verbinden.
– Stephanie van der Klooster, onze dochter en ook Beeldend Kunstenaar, zij heeft het talent om in paar verfstreken iets neer te zetten. Zij schildert impressionistisch, alla prima (nat-innat), haar kleuren weet zij altijd helder te houden. Haar beeldtaal is gelaagd en in haar werk zit veel om over na te denken.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? de administratie en cliché’s over kunst aanhoren tijdens gesprekken over kunst

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? altijd in mijn atelier met fijne muziek

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? iets wat je met liefde doet zal altijd bij je blijven

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? ik zou vleugels willen hebben, zou me goed staan

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? het opzetten en een jaar lang runnen van een popup-galerie in een prachtig groot pand van twee etages volledig gesponsord door Unibail-Rodamco (vastgoedbedrijf). Er hebben in dat jaar ruim 250 kunstenaars geëxposeerd. Het was heel fijn om andere kunstenaars een podium
te kunnen geven en de enorme verbondenheid die ik toen gevoeld heb zijn onvergetelijk.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Italië

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Als het huis zou afbranden zou ik de foto’s en video’s van onze kinderen proberen te redden, de rest kun je weer kopen.
De kinderen zelf zijn natuurlijk geen bezit maar wel het meest kostbare in mijn leven.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben een echte survivor

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? fietsend door de natuur en ’s avonds in bed

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Er zijn veel fijne plekken met een goed terras, bijv. Waterfront Vlietland in Leidschendam ,een heerlijk terras aan het water vooral ’s morgens vroeg een geliefde plek maar ook Pavlov
in Den Haag en picknicken in de natuur.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Vroeger “de Tao van Fysica”van Fritjof Capra, in dit boek probeert hij een brug te slaan tussen de moderne fysica en de oosterse mystiek, het was een van de eerste boeken die mij op een andere manier naar het leven liet kijken. Eckhard Tolle “The Power of Now”, dit boek was de onmisbare schakel in mijn ontwikkelingsproces.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Vroeger W.F. Hermans, ik had al zijn boeken maar ik heb ze al jaren niet meer gelezen, weet niet of ik dat nu nog vind eigenlijk.
Nico Dijkshoorn en Sylvia Witteman, ontroering, humor, beiden goede observators.
Jonathan Franzen “De correcties” Eckhard Tolle

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? de eigen muziek van onze zoon, hij is net afgestudeerd aan het conservatorium als toetsenist,
zijn spel ontroert mij altijd

Wie is mijn held of heldin in fictie? Winnie de Pooh

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? moedige en inspirerende mensen die zich inzetten voor anderen en de wereld mooier willen maken, daar zou veel meer aandacht voor moeten zijn

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? “Amelie” een film van Jean-Pierre Jeunet, een soort schilderen met beeld, zo mooi en de muziek is fantastisch.
“Le Tout Nouveau Testament” een film van Jaco van Dormael “Frida Kahlo”

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?
weinig, creëren kan altijd, ook wanneer je weinig financiele middelen hebt

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een grote rol, kunst loopt als een rode draad door mijn leven

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn kinderen, een aantal bevriende kunstenaars, Unibail Rodamco

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Joris Dik, Hoogleraar materiaalkunde.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? In September 2017 organiseren we een nieuwe expositie “ Atelier St. Lucas op locatie” tegenover het Mauritshuis, aan de Korte Vijverberg in Den Haag, met een heel aantrekkelijk programma

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Kunstenares Lita Cabellut

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? September/Oktober tijdens de expositie “Atelier St. Lucas op locatie” aan de Korte Vijverberg in Den Haag.
Thuis in mijn eigen atelier, neem even contact met mij op, gegevens staan op mijn website.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
op deze site“Passie pensioneert nooit” ben ik ook een aantal jonge mensen tegen gekomen” daarom noem ik graag mijn kinderen: Stephanie van der Klooster (Beeldend Kunstenaar) en Sebastiaan van der Klooster (Muzikant)
En de haagse kunstschilder Arjan van Gent, mede-oprichter van Atelier St. Lucas

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Via mijn website http://www.reneelentz.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s