Passie Pensioneert Nooit voor Corno van den Berg

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Als reisjournalist kom je overal. Ik heb een grote interesse in de wereld, de mensen en moeder natuur. Die, naarmate je meer
weet, alleen maar groter lijkt te worden. Ik ben opgeleid als journalist, maar merk meer en meer dat fotografie (en video) mijn ding is. Het vastleggen van een
bestemming, een groep mensen, de sfeer in beeld is intrigerend, uitdagend en een constante motivatie.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk is op een positieve manier verrast worden en dat je voelt in je hele lijf. Je maakt iets mee wat zo bijzonder is, dat je er
stil van wordt en intens geniet. Ik had het bijvoorbeeld vorig jaar bij de menselijke toerens van Tarragona een toren maken waar mensen op elkaar klimmen. Ik stond er middenin en kreeg kippenvel.

Wat is mijn grootste angst? Te falen, vooral voor mijzelf. Misschien leg ik de lat soms wel wat te hoog voor mezelf. Maar ja, als het lukt is dat extra fijn.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Zelf op pad gaan, zelf dingen ontdekken en dan te laten zien op mijn website en Facebook. En dan zien dat het mensen inspireert.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan redelijk egocentrisch zijn. Wat voor mijn werk goed is, maar in het dagelijkse leven minder.

Wat is mijn grootste valkuil? Maar door te blijven werken… En niet genoeg genieten van de bijzondere momenten.

Wanneer zou ik liegen? Als ik erg onzeker ben. Terwijl het helemaal niet nodig is, maar het is een soort vluchtmechanisme.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?
Mensen die anders zijn. Zoals Tom Waes, die andere reisprogramma’s maakt dan we al kennen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? In vliegtuigen zitten… Echt een noodzakelijk kwaad.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als ik zelf dingen ontdek en dit alleen meemaak. Al deel ik het graag, maar die kleine gelukmomentjes zijn top.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Klopt, nu maar hopen dat mijn gezondheid er hetzelfde erover denkt…

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Iets minder eigenwijs zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Een eigen businessmodel gecreëerd voor mijn website. En daar nu van kunnen leven.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Lang heb ik gedacht dat ik in Afrika of Zuid-Amerika zou willen wonen. Die fase is voorbij. Nu ben ik blij met de mix van een thuis in Nederland en een veel reizen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn gezonde interesse in de wereld.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?
In een kroeg met vrienden. Welke kroeg maakt niet uit, de vrienden wel.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
Aan de grachten van Utrecht, lekker buiten.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Alle reisboeken van Redmond O’Hanlon, die kennis van mens en dier mixt met humor op een manier dat je nieuwsgierig glimlachend verder leest. Mede hierdoor ben ik ook reisverhalen
gaan schrijven. En probeer ik ook humor er in te vlechten.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?
Dat zou muziek moeten zijn waar ik blij van word, dus vooral dansmuziek. Maar het zal waarschijnlijk eindigen met een grote klap, dus ook wat stevigers….

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Sir David Attenborough; hij liet als eerste de schoonheid van onze aarde zien. En nu nog, nog altijd met dezelfde passie. En iedereen die zich inzet voor onze wereld.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? An Uncovenient Truth van Al Gore. Toen deze film in 2006 uit leek het even alsof ‘we’ met zijn allen echt iets onze toekomst gingen denken. Maar het werd daarna opvallend rustig. Helaas.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Niet zoveel. Volgens mij moet je je eigen vrijheid zelf creëren.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik kom op mijn reizen veel kunst tegen. Mijn huis staat er letterlijk vol mee. Dus moet ik nu heel vaak doorlopen als ik weer wat
moois zie.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat was mijn vader, die me vanaf dag één steunde al had hij geen idee wat ik precies deed in het buitenland…

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik heb een nieuw concept op de website, waarbij je je eigen Bucket List kunt maken. Je kunt dus allerlei tips van mij op je
eigen lijst zetten. En zo je Bucket List reis maken. Dit heb ik zelf net gedaan in Noorwegen en ga dit ook nog doen in de Verenigde Staten. Hier kijk ik erg naar uit.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Ik sta elk jaar op de Vakantiebeurs in Utrecht. Maar het beste natuurlijk op Droomplekken.nl of op de Facebookpagina van Droomplekken.nl.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Cynthia Ashof van Treasury Travel.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Het liefst via mail op corno@droomplekken.nl, deze lees ik waar ik
ook ben

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s