Passie Pensioneert Nooit voor Tanya Zeeman

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie is het ontwerpen van modellen, het experimenteren met vormen. Mijn product onder mijn handen vorm zie krijgen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk is voor mij het alledaagse. Werken en prettig samenleven met de mensen om mij heen.

Wat is mijn grootste angst? Heb ik eigenlijk niet.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik houd het meest van maken.maken en nog eens maken van tassen van leer.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan weleens in de verdediging schieten als mensen niet de kwaliteit zien van mijn werk of er slordig mee om gaan

Wat is mijn grootste valkuil? Te veel willen doen in te weinig tijd.

Wanneer zou ik liegen? Volgens mij hoef je niet te liegen. Lichaamstaal laat je door de mand vallen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? De tassenontwerpster Hester van Eeghen vind ik een voorbeeld voor mij.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Verkopen vind ik lastig. Mensen moeten de kwaliteit van mijn werk zien en als dat niet zo is dan maar niet.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? In mijn atelier in Velp ben ik het gelukkigst als ik zonder deadlines aan het werk ben.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Voor mij betekent het dat ik ook na mijn pensioengerechtigde leeftijd zal doorgaan met het ontwerpen en maken van leren hand-, werk- en reistassen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ben redelijk tevreden met mijzelf.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat ik eigenlijk alles wat ik in mijn hoofd heb kan maken met mijn eigen handen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In mijn eigen atelier in Velp, waar ik ook woon.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Vakmatig ben ik heel blij met mijn nieuwe Durkopf-Adler, een fijne industriemachine, met de ruimte in mijn atelier, privé ben ik heel blij met mijn twee honden Gaia en Puck.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mensen vinden mij aardig, vrolijk en houden van mijn humor.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Als tiener las ik alles van Louis Couperus, geweldig! Als dertiger de Russische bibliotheek, Tolstoi, Gogol. Als veertiger ben ik beïnvloed door de zogenaamde vrouwenliteratuur.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Simon Vestdijk, Donna Tartt, Nelleke Noordervliet.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Daar ben ik nog niet mee bezig, heb ik nog geen tijd voor gehad.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? De mannen en vrouwen die in opstand komen in landen waar dictatuur is.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Les Uns et les Autres, duurt meer dan drie uur. De maker is Claude Lelouch.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat dit waar is. Als ik geen behoorlijke financiële situatie zou hebben moet ik concessies doen aan kwaliteit en afwerking van mijn tassen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik ga vaak naar musea overal in ons land. Koop af en toe een boek over kunst.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn grootste fan is mijn lief Theo.
Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Kan niet iemand bedenken, ik werk graag alleen in mijn atelier met de radio op 1.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik kijk uit naar de Nationale Textiel en Vezel Manifestatie in de grote kerk in Doesburg op 30 september. Dit is de enige beurs waar ik met mijn tassen/leer sta.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017. De voor mij belangrijke mensen heb ik al eens ontmoet, schoenmaker Jan Janssen, René van der Berg, Hester van Eeghen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Je kunt mij zien werken en mijn tassen bewonderen in mijn atelier aan de Beekhuizenseweg 1A in Velp (bij Arnhem) , je bent welkom op mijn Open Dagen (zie Nieuwsbrief) en op de Nationale Textiel en Vezel Manifestatie in Doesburg.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Ik ben altijd benieuwd naar de verhalen van René van der Berg schoenmaker. Hij maakt schoenen voor celebreties.

Hoe kun jij contact met mij leggen? Via mijn website www.tassenvantanya.nl en via mijn bedrijfspagina op www.facebook.nl/tassenvantanya

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s