Passie Pensioneert Nooit voor Hendrawanto van der Uilskuiken

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Als copywriter mensen/bedrijven/merken helpen om beter te begrijpen waarom ze doen wat ze doen en dat op de juiste en meest krachtige manier te communiceren. Als Chef/Cateraar gaat het nooit vervelen om met mooie smaken, texturen, geuren, vormen en kleuren steeds weer mooie en heerlijk gerechten klaar te maken. Als muzikant/producer kan ik volledig mijn eigen ei kwijt, ongelimiteerde zelfexpressie.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Laat me mijn eigen gang maar gaan. Ik heb het altijd zo gedaan.

Wat is mijn grootste angst? Ik ben heel moeilijk bang te krijgen want ik ben een ongeneselijke optimist en denk eigenlijk altijd automatisch vanuit liefde i.p.v. angst. Piekeren is voor mij dan ook onnodig fantaseren in de verkeerde richting. Misschien ben
ik met deze zorgeloze instelling wel eens naïef, die kans is zeker aanwezig, maar daar ben ik dan weer helemaal niet bang voor.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Copywriting: Dat ik de ‘WHY’ van een client zo krachtig en kernachtig kan verwoorden dat het niet alleen voor
hun doelgroep maar ook voor zichzelf een eye-opener is en een echte verbinding tussen die twee teweeg kan brengen. Catering werkzaamheden: Eten is voor mij voeding, niet slechts vulling. Eten is dan ook het laatste waarop ik zou bezuinigen. Mijn eetcultuur delen, mensen inspireren om aandachtiger met eten om te gaan en ze te laten genieten
van mijn kookkunsten geeft mij enorme voldoening. Muziek: Dat ik mensen eventueel een idee kan geven hoe mijn gevoelens zouden klinken door mij volledig bloot
te geven middels ritmen en harmonieën. Muziek is hoe gevoelens zouden klinken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben egocentrisch. Altijd bezig met mijn persoonlijke groei en ontwikkeling waardoor ik weinig interesse toon
in een ander (tenzij die persoon mij inspiratie geeft) en meer een observator dan een deelnemer ben van de maatschappij. Voordeel van deze slechte eigenschap is dat ik geen tijd en energie meer over heb om anderen te bekritiseren. Jij bent jij, ik ben ik, wij mensen zijn allemaal variaties van elkaar, punt.

Wat is mijn grootste valkuil? Teveel de controlefreak uithangen en alles zelf willen doen.

Wanneer zou ik liegen? Wanneer een ander of ikzelf niet met de waarheid om zouden kunnen gaan en daardoor eventueel verdriet, onbegrip, pijn of woede achterwegen gelaten kan worden.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?
Als copywriter: Simon Sinek, Seth Godin en Garry Vaynerchuck.
Als Chef/Cateraar: René Redzepi en Jiro Ono.
Als Muzikant/Producer: Madlib, Jacob Collier en Jay K.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Als copywriter: Dat ik vaak (zielloze) producten ‘verkoop’ waar ik niet achter sta en volgens mij de wereld helemaal niet op zit te wachten. Als Chef/Cateraar: De enorme hoeveelheid logistiek, lange dagen en het moeten dealen met mensen die eten ‘for granted’ nemen of het als een noodzakelijk kwaad beschouwen. Als Muzikant/Producer: Dat het enorm veel tijd, toewijding, oefening en knowhow kost om te kunnen excelleren.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Het moment waarop ik realiseerde dat ik mijn passie en missie (wat ik het liefste doe), mijn missie en roeping
(wat de wereld nodig heeft), mijn roeping en beroep (waarmee ik geld kan verdienen), mijn beroep en passie (waar ik goed in ben) allemaal op zijn plek viel.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat het nooit te laat is voor een gelukkige jeugd! Je kan maar beter doen wat je het liefste doet dan het te laten voor een goede reden.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? “ I am what I is” – Frank Zappa. Ik kan niets bedenken wat ik aan mezelf zou willen veranderen. Zolang ik maar iedere dag een iets betere versie van mijzelf kan worden accepteer ik mijzelf precies zoals ik ben.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat het gelukt is om van mijn passie(s) mijn werk maken.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Daar waar mijn talenten, vaardigheden en product het meest tot hun recht komen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn gezondheid.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? De definities die ik definieer zijn per definitie nooit definitief. Mijn identiteit is vloeibaar.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Mijn ideeën krijg ik doorgaans niet op een specifieke plek of plaats, maar eerder in een situatie, gevoel, ervaring en/of uitwisseling van gedachten met een ander persoon.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Daar waar ze met visie, aandacht, trots en gevoel koken.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Teveel om op te noemen. Wel kan ik zeggen dat de boeken die mij fundamenteel aan het denken hebben gezet en
mijn handelen hebben beïnvloed zich allemaal precies op het juiste moment aan mij presenteerden. De leraar verschijnt pas als de leerling er klaar voor is zeg maar.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik lees niet zoveel boeken en als ik dat doe zijn het voornamelijk non-fictie boeken. Een favoriete schrijver heb ik dus niet echt. Wel luister ik heel veel naar podcasts, waarvan de Joe Rogan Experience op You Tube mijn favoriet
is. Op zijn kanaal zijn inmiddels bijna 1000 zeer interessante conversaties te vinden van gemiddeld 2,5 uur. Eindeloos variërende onderwerpen en interessante (zeer bekende en onbekende) gasten passeren de revu.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Zet mijn favoriete playlist maar op shuffle play.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn moeder.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Groundhog Day (1993)! De meest diepzinnige romcom die ooit is gemaakt. Hilarisch grappig op meerdere
niveaus (Bill Murray in zijn beste rol ooit) en een verhaal vol met wijze levenslessen. Typisch een script dat ik geschreven zou willen hebben.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Voor een periode van ruim 10 jaar woonde ik anti-kraak. Ik werkte zo min mogelijk zolang het maar net genoeg geld opleverde om te kunnen overleven. Hierdoor had ik zeeën van tijd voor zelfstudie en het uitvoeren van mijn passies. Ik was altijd blut, maar ik voelde mij vrij en gelukkig. Sinds zes jaar verdien ik met mijn cateringbedrijf een behoorlijk kost. Het voelt niet als werk, het zijn gewoon handelingen die ik met plezier, aandacht en trots uitvoer. Het geeft mij tevens de financiële middelen om mijn andere passies te bekostigen en mijn leven zo in te richten dat er genoeg ademruimte, energie en vrije tijd is om te
creëren.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? “He who works with his hands is a laborer. He who works with his hands is a craftsman. He who works with his
hands and his head and his heart is an artist.” – Francis of Assisi. Alles dat ik doe probeer ik met mijn handen, brein en hart te doen en ik ontmoet graag mensen die daar ook naar
streven.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn grootste fan: mijn moeder.
Mijn grootste sponsor: ik. Mijn grootste partner in crime: We Canteen.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met bevlogen mensen. Levenskunstenaars.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Het “Cormet Enjoy the Good Life” project. In samenwerking met Cormet, We Canteen en een aantal zelfstandige food ondernemers zoals ik gaan we binnen de Hogescholen/Universiteiten van Amsterdam een food-court concept neerzetten. Alle ondernemers rouleren tussen de diverse UvA en HvA locaties zodat de studenten naast het reguliere aanbod van de onderwijscateraar (Cormet) continu toegang hebben tot een gevarieerd aanbod van de zelfstandige ondernemers. Iedere ondernemer werkt vanuit zijn eigen visie en verkoopt zijn eigen menu en
specialiteiten. Vanuit idealistisch oogpunt hopen wij een kleine voedselrevolutie te ontketenen binnen de onderwijscatering.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Niemand in het bijzonder. Ik zie wel wie ik op mijn pad tegenkom.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?
Als Copywriter: Ik neem zelden nog copywriting klussen aan.
Als Chef/Cateraar: Op diverse UvA’s en HvA’s in Amsterdam en diverse Food Festivals en Pop-Up restaurants.
Als Muzikant/Producer: Ik speel niet meer in een band. Mijn eigen producties kan je op mijn Soundcloud (https://soundcloud.com/wanto) vinden. Op mijnFacebook pagina kan je video’s van mij in mijn home studio en video’s van mijn reizen bekijken
(https://www.facebook.com/hendrawantovanderuilskuiken/media_set?set=vb.660928594&type=2).

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Lennart Verstegen: Director Of Photography. Regisseur. Fotograaf. Mooi mens.

Hoe kun je contact met mij opnemen?
Email: hendrawanto@wanto.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s