Passie Pensioneert Nooit voor Tom de Wit


Wat is mijn grootste passie in mijn werk? In de studio is het mij vooral te doen om het product te maken dat de klant voor zich ziet in zijn of haar hoofd met zoveel mogelijk eigen creativiteit erin. Hierbij is het psychologische aspect heel belangrijk. 

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Geluk is de vrijheid hebben om mijn geld te verdienen met mijn creativiteit en mijn eigenheid. Als ik door mijn hoofd open te stellen genoeg inkomen kan vergaren zou dat echt een utopisch beeld zijn.

Wat is mijn grootste angst? Mijn persoonlijke vrijheid kwijtraken in het werk dat ik doe. Meerdere jaren heb ik werk gedaan wat nodig was voor het inkomen maar waar ik zowel mentaal als fysiek gesloopt en doodongelukkig uit kwam. Dat wil ik ten alle tijden voorkomen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het creatieve proces met het product als eindresultaat. Het is erg gaaf om met een klant aan een project te beginnen en die dan te kunnen voorzien van een mooi eindresultaat. Of dat nou een CD, een website, een video of iets anders is. De voldoening dat je iets hebt mogen maken is te gek!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik wil te graag over alles de controle hebben. Dat is een bekend euvel met mensen zoals ik die processen willen overzien. Controle uit handen geven en soms dingen “laten bestaan” is mijn zwaktepunt. Ik ben soms ook ongeduldig daardoor, omdat ik dan weet dat ik zelf iets in een uurtje kan, maar andere mensen daar soms dagen voor nodig hebben.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik werk snel en doorgaans ook grondig, maar de snelheid en gretigheid waarmee ik werk, zorgt er soms voor dat ik details over het hoofd zie. Daarom heb ik nu ook altijd een groep mensen om werk naartoe te sturen, zodat die mij kunnen wijzen op dingen die ik gemist heb. Maar ik weet dat dat een zwak puntje is.

Wanneer zou ik liegen? Eerlijk gezegd, nooit. Ik verkies zakelijke directe communicatie boven alles. Ook als dat betekent dat dat voor mij niet gunstig is. Als je een fout maakt moet je die toe durven geven en erover in gesprek kunnen. Leugens leveren niks op.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Op vlak van studiowerk ben ik onder de indruk van mensen als Guido Aalbers en Erwin Palper voor hun audio productie skills. Qua video ben ik fan van filmmakers als Sam Dunn, Louis Theroux en de vaste documentaire makers bij panorama van de BBC.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Acquisitie voor nieuwe klussen en het wachten tot de klanten bepaalde content of input aanleveren. Netwerken an sich vind ik een leuke bezigheid overigens, want nieuwe mensen leren kennen is interessant, maar dat stukje zelfverkoop zal ik altijd lichte tegenzin bij ervaren.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als muzikant was dat op 2 juni 2017 toen ik voor het eerst met mijn band Dreamwalkers Inc op een podium “los mocht”. Dat was magisch terwijl het gebeurde. Qua studiowerk ben ik erg trots op de documentaires die ik gemaakt heb over een aantal muziekfestivals en de dagen dat die de wereld in gingen. Als labelbaas was dat het moment dat ik mijn eerste evenement organiseerde voor het label met allemaal bands uit eigen stal.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Voor mij staat het voor een soort vastberadenheid. Je weet wat je wilt en bent bereid daarvoor tot het uiterste te gaan om dat goed te doen. Het gevoel dat je zelf als je oud en versleten bent, je toch de energie kan vinden om dat werk te doen wat je weer energie terug geeft. Dat is passie pensioneert nooit voor mij.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Meer geduld zou leuk zijn, haha! Ook zou ik soms wel willen dat dingen mij minder raakte, maar dat is ook iets dat je als hooggevoelig persoon die onderneemt maar moet nemen zoals het is. Je werk is zakelijk, maar er zit altijd iets van jezelf in. Dat los van elkaar koppelen zal altijd een zwak puntje blijven bij mij.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?  Ik denk dat dat toch de uitgave van mijn laatste album is geweest. Een project van 3 jaar waarin ik muziek, artwork en film samenbracht in één pakket. Het betreft een dubbel CD vol met stevige symfonische, progressieve metal met daarbij een bonus DVD van ons eerste akoestische concert op progpower in 2016. In dat pakketje komen alle dingen samen waar ik goed in ben tot nu toe.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Gek genoeg ben ik al op de plek waar ik het liefste leef en werk. Ik heb mijn studio aan huis in een fijn huis in Amersfoort en voel mij hier echt enorm op mijn plaats. Dat is een luxe waar ik elke dag weer dankbaar voor ben.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn creativiteit. Dat is meer waard dan geld kan kopen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn creatieve manier van denken en zijn. Mensen vinden mij geregeld “vreemd” en/of excentriek omdat ik soms zo anders denk of mijzelf uit dan ze zouden verwachten. Dat maakt mij wie ik ben en ook daardoor denk ik herkenbaar.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik merk wel dat ik fietsend door Amersfoort veel ideeën krijg. Ik fiets graag en zwem ook meerdere keren per week als dat uitkomt qua tijd. Ik probeer bewust tijdens die lange bewegingsslagen mijn hoofd uit te zetten zodat mijn onderbewustzijn zijn gang kan gaan. De beste ideeën krijg je vaak juist terwijl je iets anders doet lichamelijk.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik kwam vroeger graag bij café Zomaar in de binnenstad. Dat is nu veranderd in een andere plek. Ik wil nu nog wel eens een kop koffie halen bij Little Italy of een broodje bij Bakker Bart in de binnenstad.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik geef toe dat ik geen enorme boekenlezer ben. Ik lees wel veel online aan artikelen en dergelijke, maar dat is toch anders. Toch wil ik 1984 en Lord of the Flies noemen, gezien die een grote indruk op mij achter hebben gelaten. Beide omdat het gaat over hoe de mensheid in groepen functioneert en wat het gevaar is achter “The madness of many”. Ook wil ik Stephen Fry’s The Liar aanraden. Sterk boek.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Qua boekenschrijvers is dit lijstje enorm kort, want ja, geen enorme boekenlezer. Wel kan ik erg genieten van schrijvers als Stephen Fry en Arthur Japin vanwege hun stijl en rijke beschrijvingen. Qua nonfictie wil ik ook Sigmund Freud noemen en de biograaf Isaiah Berlin.


‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Dat is zonder twijfel Dream Theater’s Six Degrees Of Inner Turbulence Disc 2. Dit is een stuk muziek van ruim 40 minuten wat gaat van musical achtige epiek tot intense metal tot pop ballades en weer terug naar een grootse dramatische afsluiter. Tevens gaat de tekst over mensen die worstelen met mentale problematiek en dat is iets wat mij altijd geinteresseerd heeft.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Dat zal dan toch snel een karakter zijn als Spawn of Deadpool. Ik kom uit de jaren 90/00 waarin stripboeken toch een ding waren. Vooral antihelden met een donkere morele kant zoals die twee spraken mij aan. Het liet mij inzien dat zelfs in een gestileerde wereld zoals die er geen zwart/wit goed of kwaad denken kon zijn. Alles blijkt nuance te zijn.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Ik geef toe dat ik meerdere helden en heldinnen om mij heen heb. Mijn gezin staat op die lijst, maar ook mijn bandleden en alle mensen die ooit iets hebben gedaan in mijn leven om mijn werk verder te brengen. Dat klinkt misschien gek, maar ik vind het niet vanzelfsprekend als iemand iets voor mij doet. Ik waardeer het oprecht en wil dat mensen dat echt weten.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Akira is de eerste die mij te binnen schiet. Ja, het is een animatie film. Ja, het is Japans. Nee, het is niet geschikt voor kinderen. En nee, het is niet wat je denkt en ik durf te garanderen dat het je niet ongeroerd zal laten. Die film heb ik in mijn leven al zeker 30 keer gezien zonder overdrijven en hij blijft waanzinnig.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Voor mij zou het een gevoel van rust betekenen dat ik mijn leven kan wijden aan datgene waar ik het allerbeste in ben. Dat is volgens mij in een mensenleven het hoogst haalbare.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst is in mijn leven onmisbaar. Muziek en vooral het maken ervan houdt mij op de been omdat ik in de muziek en de teksten die daarbij horen emoties, gedachtes en energie kwijt kan die ik in het dagelijks leven niet kwijt kan. Ik kan zonder gekte zeggen dat ik zonder de muziek totaal niet zou kunnen functioneren.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ik denk dat dat mijn vriend en collega/baas Ronald Kraaij is van DUO Computers. Sinds onze vriendschap is gestart een jaar of wat geleden zijn wij zo veel met elkaar bezig geweest op zakelijk vlak dat we elkaar echt naar grote hoogte weten te brengen. Daarnaast is hij ook een echte vriend die ik absoluut nooit kwijt zou willen raken. Ik zie dat echt als een enorme rijkdom.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik zou graag willen werken met een band als The Monolith Deathcult voor een videoclip en/of documentaire. Verder zou ik het ook zeker niet erg vinden om meer audio werk te doen voor verschillende soorten muziek. Wellicht zelfs popmuziek of jazz als het zich aandient. Uitdagingen zijn leuk!

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik heb recent een aantal grotere producties aangenomen en ben daar nu mee bezig. Maar ik kijk uit naar de release van een videoclip die ik recent heb mogen regisseren alswel naar de uitgave van een stuk of 3 audio producties die dit jaar uit gaan komen. Ook kijk ik uit naar de release van het debuut album van de band Hillsphere wat via mijn label uit zal komen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? De eerder genoemde filmmakers zou ik graag ontmoeten of mee samen willen werken. Verder zou ik het gaaf vinden om eens van gedachten te kunnen wisselen met iemand als Mike Portnoy of Paul Waggoner op muzikaal vlak.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?
Mijn werk is altijd te zien op de officiele website www.thesuite.nl en op mijn facebook pagina voor de studio www.facebook.com/theimagineeringsuite. Tevens is mijn muziekwerk te vinden op www.tdwmusic.com en www.facebook.com/tdwmusic. En het label is te vinden op www.layered-reality.com en www.facebook.com/layeredreality

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Erwin Palper of Guido Aalbers

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Ik ben bereikbaar op Facebook, Instagram en twitter (@tdwprog / tdwmusic) en via de mail op tom@thesuite.nl

Mijn bedrijf:
TDW Music (Muziekproductie + Podiumkunsten)
Layered Reality Productions (Onafhankelijk Non-profit Platenlabel)
The Imagineering Suite (Productiestudio voor audio, video en webdesign)

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s