Passie Pensioneert Nooit voor Eduard Schaepman

Wat is mijn grootste passie?  Mijn grootste passie… Mensen, sporten, stammen, inspireren, verbinden… Dan kies ik toch voor mensen. Ik vind het heerlijk om mensen te leren kennen, naar ze te luisteren en hun verhaal te horen. Naar mijn idee kun je niemand haten als je de tijd neemt voor elkaar.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Familie! Ik ben een echte familieman. Ik vind het heerlijk om thuis te komen, mijn vrouw en kinderen in de armen te nemen en te luisteren naar wat ze allemaal hebben meegemaakt. Op zaterdag bij hun hockey en voetbalwedstrijden aanwezig te zijn, in de avonden met mijn vrouw na te praten. Dat is ultiem geluk.

Wat is mijn grootste angst? Dat een van mijn dierbaren iets overkomt…

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Inspireren! Ik vind het heerlijk om presentaties te geven, of ‘spreekbeurten’ zoals ik ze zelf altijd noem. Hoe je een groep mensen kunt laten dansen als de Masaï, of neuzen zoals de Maori, en daarna alleen maar stralende gezichten ziet: ik vind het geweldig.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Soms wil ik te veel. Dan word ik zó enthousiast, dat ik wel tien dingen tegelijk wil doen.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil… die heb ik al gehad! Inmiddels heb ik geleerd dat ontspanning, tijd voor jezelf (in mijn geval sporten) heel belangrijk is.

Wanneer zou ik liegen? Waarom zou ik liegen? Eerlijk zijn levert het meeste op.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Ik heb niet echt een rolmodel, ik leer elke dag opnieuw, eigenlijk van iedereen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Klinkt misschien gek, maar telefoons… Kijk elkaar nou eens in de poppetjes van de ogen, en praat eens met elkaar in het echte leven. Niet via de mobiel!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? De opening van Tribes Eindhoven natuurlijk. De eerste vestiging van mijn geesteskind, een groot feest en de aftrap van het Tribes concept.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Als je ergens een passie voor hebt, blijf je die houden en zal je nooit écht pensioneren!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben best een beetje ijdel, dus misschien iets voller haar op mijn hoofd.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Tribes. Mijn eigen geesteskind, mijn concept en het loopt heel erg goed. De community komt tot leven, Tribes members weten elkaar te vinden en vragen elkaar om hulp.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Waarom zou je iets veranderen waar je heel bij mee bent? Ik zou dit leven gewoon weer over willen doen!

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Op de fiets! Tijdens het wielrennen kan ik mijn hoofd helemaal leegmaken, en juist dan, als je ergens even niet over denkt, komen de goede ideeën vaak vanzelf.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Mijn favoriete bruine kroeg; het ‘clubhuis’, oftewel Moeke Spijkstra in Blaricum. Hier heb ik ook veel goede zakengesprekken gehad, van sollicitaties tot brainstormsessies met ons reclamebureau.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mogen het er ook 4 zijn? Mijn vrouw en kinderen, waarvan de twee oudste allebei hun spreekbeurten over hun favoriete stam hebben gehouden. En natuurlijk mijn mede-founders, Jasper Bekkering en Alain Brossé, zonder wie ik dit avontuur nooit had kunnen volbrengen.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met alle nieuwe leden van de Tribes familie! We zijn enorm aan het groeien, zijn ook nu weer op zoek naar nieuwe mensen en ik vind het geweldig om met iedereen kennis te maken.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Elke nieuwe vestiging is weer een feestje op zich (en dat maken we er dan ook echt van), dit jaar hebben we in ieder geval Tribes Utrecht Centraal Station nog op de planning, maar we gaan heel snel, dus wie weet volgen er wel meer.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Een rolmodel? Mag het ook mijn favoriete zangeres, Amy Winehouse, zijn? Wat een gouden strot had zij. Haar zou ik nou nog eens een keer willen horen zingen.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Nee natuurlijk niet! Passie pensioneert nooit, toch?

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Je kunt me mailen, Eduard@Tribes.nl, maar ik zit ook op social media. Of kijk op Tribes.nl voor meer informatie.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s